آخرین اخبار:
کد خبر:۶۳۸۳۵۷
در کنگره سالیانه انجمن روماتولوژی ایران مطرح شد

مشخص‌ترین علائم بیماری‌های روماتیسمی چیست؟/ فضای مجازی باعث سوء استفاده از طب سنتی و اسلامی شده است

دبیر انجمن روماتولوژی با اشاره به برخی اشتباهات روی داده در طب سنتی گفت: بعضی از افراد اشتبا‌ها عناوین طب سنتی و طب اسلامی را با هم جابه جا می‌کنند و با سوء استفاده از این عناوین و اقبال مردم به آن‌ها اقداماتی انجام می‌دهند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری مربوط به یازدهمین کنگره سالیانه انجمن روماتولوژی ایران با حضور دکتر احمدرضا جمشیدی رئیس کنگره و همچنین دکتر محسن سروش دبیر اجرایی این کنگره در محل مرکز تحقیقات روماتولوژی بیمارستان شریعتی تهران برگزار شد. 

دکتر جمشیدی در این نشست با بیان اینکه مهمترین راه برای مبارزه با پوکی استخوان فرهنگ سازی است، گفت: مردم ترس زیادی از مصرف کلسیم دارند که این مورد به واسطه بروز مسائلی مانند سنگ کلیه می‌باشد. باید توجه داشت مطالعات نشان داده است رژیم‌های بدون کلسیم سنگ سازتر هستند. 

وی افزود: باید سبد تغذیه اقشار مختلف مردم اصلاح شود و موادی که کلسیم زیادی دارند در آن قرار بگیرند. 

لبنیات غنی‌ترین منبع کلسیم

رئیس انجمن روماتولوژی ایران در ادامه گفت: غنی‌ترین ماده غذایی دارای کلسیم لبنیات است که شامل انواع مشتقات آن مانند ماست و کشک و ... در کنار شیر می‌شود. 

وی با اشاره به سایر مواد غذایی گفت: کلسیم موجود در کنجد و کلم و مواد مشابه آن برای بدن قابل جذب نیست و بهترین راه جذب کلسیم همان لبنیات است. 

عوارض مصرف خودسرانه مکمل‌های ویتامینی چیست؟

وی با اشاره به عوارض پوکی استخوان گفت: شکستگی ستون فقرات و شکستگی گردن و استخوان ران بیشترین آمار مراجعه به مراکز درمانی را دارد. 

دکتر احمدرضا جمشیدی در خصوص آمار ابتلا به پوکی استخوان در کشور گفت: حدودا بین ۱۰ تا ۱۵ درصد جمعیت ایران دچار پوکی استخوان هستند. 

وی در ادامه افزود: پیری و بالا رفتن سن از عوامل پوکی استخوان است و مشاهده می‌شود که از هر سه زن ایرانی بالای ۸۰ سال یک نفر دچار شکستگی استخوان به واسطه شکستگی آن می‌شود. 

در ادامه این نشست دکتر محسن سروش، دبیر اجرایی یازدهمین کنگره روماتولوژی ایران از برگزاری یک همایش عمومی ویژه اقشار مختلف مردم در روز پنجشنبه همین هفته خبر داد و گفت: در این همایش که در محل کنگره روماتولوژی برگزار می‌شود راه‌های تشخیص و درمان پوکی استخوان برای عموم افراد جامعه ارائه می‌شود. 

سروش ادامه داد: بسیاری از مردم به اشتباه تصور می‌کنند که برای سنجش تراکم استخوان نوعی نمونه برداری لازم است حال آنکه این اتفاق بر اساس نوعی تصویربرداری و آنالیز کامپیوتری انجام می‌شود. 

ضوابط اخیر بیمه درباره بیماران روماتیسمی علمی نیست 

در ادامه این نشست دکتر احمدرضا جمشیدی، رئیس انجمن روماتولوژی ایران با اشاره به مصوبه اخیر چهار بیمه اصلی (تامین اجتماعی، خدمات درمانی، نیروهای مسلح و کمیته امداد) در مورد بیماران روماتولوژی گفت: متاسفانه ضوابط تازه مصوب شده این بیمه‌ها فاقد هر گونه کار کارشناسی و علمی می‌باشد که مراتب اعتراض خود را امروز ار طریق نامه‌ای اعلام می‌کنیم. 

جمشیدی در ادامه افزود: مهمترین آسیب مصوبه اخیر بیمه مربوط به مردم و بیماران روماتولوژی خواهد بود که این فرآیند منجر می‌شود بیمار برای انجام معاینات به جای سیر فرآیند دقیق آنالیز تراکم استخوان به عکس‌های رادیولوژی روی بیاورد. عکس‌های رادیولوژی زمانی می‌تواند پوکی استخوان را نشان دهد که ۳۰ درصد از تراکم استخوان کم شده باشد و این خطر شکستگی را بالا می‌برد. 

جمشیدی در ادامه گفت: قبل از اجرایی شدن و تصویب این مصوبه تمام افراد بالای ۶۵ سال، خانم‌های یائسه و افرادی که کرتن مصرف می‌کردند می‌توانستند با استفاده از تسهیلات بیمه تست تراکم استخوان را انجام دهند. 

وی گفت: مهمترین مشکل در این زمینه این است که شرکت‌های بیمه‌ای مشابه بسیاری از دیگر دستگاه‌های کشور نگاه بلند مدت ندارند با طی این فرآیند بیمار زمانی که دچار شکستگی شود به بیمه مراجعه می‌کند و شکستگی استخوان در سنین بالا به مراتب باعث افزایش هزینه‌ها برای بیمه می‌شود. 

دکتر احمدرضا جمشیدی بهترین راه تشخیص بیماری‌های روماتیسمی را تشخیص بالینی خواند و گفت: مصرف خودسرانه مکمل‌ها به هیچ وجه به این بیماران توصیه نمی‌شود. پزشک بایستی پس از انجام معاینات شرح حال دقیقی از بیمار بگیرد و مطابق با آن مکمل‌های ویتامینی را به وی ارائه کند. 

وی در رابطه با مصرف خودسرانه مکمل‌ها در ایران گفت: میزان بسیاری از ویتامین‌ها مشابه ویتامین دی نیاز به کنترل شدن دائمی دارد و همان طور که کمبود آن ممکن است باعث آسیب شود مصرف بیش از حد آن نیز مسمومیت ایجاد می‌کند. 

فضای مجازی باعث سوء استفاده از طب سنتی و طب اسلامی شده است

دکتر محسن سروش، دبیر انجمن روماتولوژی ایران با اشاره به برخی اشتباهات روی داده در طب سنتی گفت: بعضی از افراد اشتبا‌ها عناوین طب سنتی و طب اسلامی را با هم جابه جا می‌کنند و با سوء استفاده از این عناوین و اقبال مردم به آن‌ها اقداماتی انجام می‌دهند که برای بیماران بسیار خطرناک است. 

سروش در این رابطه گفت: پزشکان طب سنتی در هنگام مواجهه با بیماران روماتیسمی از آن‌ها می‌خواهند که داروهای به ظاهر شیمیایی را قطع کنند و داروی گیاهی بخورند برخی از این داروهای گیاهی بسیار خطرناک هستند چرا که داروهای شیمیایی دز و اندازه مشخصی را از یک گیاه گرفته و به صورت خالص شده در کنار برخی مواد دیگر آن را تبدیل به دارو کرده است، اما در داروهای گیاهی مقدار دز جابه جا می‌شود.

سروش در ادامه گفت: بیماران حتما تجارب مراجعه به پزشکان طب سنتی را با پزشک متخصص خود در میان بگذارند. 

درد و ورم مفاصل مشخص‌ترین علائم بیماری‌های روماتیسمی 

دکتر احمدرضا جمشیدی رئیس انجمن روماتولوژی ایران در مورد مشخص‌ترین علائم بیماری‌های روماتیسمی گفت: درد و ورم مفاصل مشخص‌ترین شکایت بیماران روماتیسمی است. البته در برخی موارد زخم‌های غیرعادی و بعضی از ضایعات پوستی می‌تواند نشانه بیماری‌های روماتیسمی باشد. از دیگر نشانه‌های این بیماری ضعف، بی حالی و خستگی همراه با تب است. 

دکتر جمشیدی با بیان اینکه مهمترین علت بروز بیماری‌های روماتیسمی کشیدن سیگار است، گفت: بایستی به بیماران روماتیسمی و این رشته تحصیلی بیش از پیش توجه شود چرا که متاسفانه اکنون شاهد آن هستیم که بیماران زمانی به پزشک مراجعه می‌کنند که هشت سال از آغاز بیماری آن‌ها گذشته است و زمان طلایی برای درمان آن از بین رفته است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار