شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی شهرستان جهرم با صدور بیانیهای در خصوص انتخاب شهردار این شهر اعلام کرد: شهردار آتی جهرم باید فردی متخصص و متعهد در بحث مدیریت شهری و داری نگاه انقلابی و معتقد به مدیریت جهادی باشد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی شهرستان جهرم در خصوص انتخاب شهردار این شهر بیانیهای صادر کرد.
متن این بیانیه به شرح زیر است:
مردم همواره در انتخاب های مختلف نشان دادهاند به دنبال خدمت رسانی در پرتو شاخصهای اصلی انقلاب و اسلام هستند و شورای اسلامی شهر و مجموعه شهرداری باید با برادری و همکاری مبتنی بر منطق و قانون، برای خدمت رسانی بیش از پیش به مردم تلاش کنند.
امام خامنهای (مدظله العالی): ۱۳۸۴ / ۱۲ / ۱۳
بسمه تعالی
حضور محترم اعضای منتخب پنجمین شورای اسلامی شهر جهرم سلام علیکم؛
در پی انتخابات شورای اسلامی شهر جهرم در اردیبهشت سال ۹۶ انتخاب شهردار بحث داغ محافل حقیقی و مجازی شده است که در این راستا از نمایندگان محترم شورا گرفته تا صاحبنظران شهری همگی انتخاب شهردار کارآمد را دغدغه اصلی خود میدانند لذا ضمن عرض قبولی عزاداریهای شما در ایام سوگ اهل بیت (س) جنبش دانشجویی جهرم خصوصا بسیج دانشجویی بر خود لازم دانسته تا به عنوان بخش فعال و دغدغهمند بدنه دانشجویی نکاتی را پیرامون ویژگیهای شهردار کارآمد به تمامی اعضای شورای اسلامی شهر و بازیگران انتخاب شهردار یاد آور شود.
امروز اعضای محترم شورای شهر؛ مسئولیت خطیری بر عهده دارند و آن اعتماد مردم به این نظام پربرکت اسلامی است که نباید بدان ذرهای خدشه وارد شود و باید به گونهای عمل کنند که خود را در میان مردم و در کنار نیازهای آنها ببینند. امروز زمان پیگیری مطالبات مردم فرا رسیده و مسئولان و اعضای شورا باید وطیفه خود را در خصوص امانت داری از آرای مردم را با انتخاب فردی اصلح به عنوان شهردارجهرم به منصهی ظهور برسانند.
شورای شهر در انتخاب شهردار آینده باید به گونهای عمل کنند که تنها نگاه خدمت برانتخاب آنها حاکم باشد نه نگاه حزب و جناحی و شهردار آینده و این شورا باید به گونهای عمل کند که این فاصله طبقاتی شهری را کم کرده و از نگاه ویژه و خدمت رسانی صرف به مناطق خاص اجتناب کرده و خدمت خود را به تمام امور شهر یکسان قلمداد نمایند در این راستا:
۱. شهردار آتی جهرم باید فردی متخصص و متعهد در بحث مدیریت شهری، مردمی، دارای روحیه کاری بالا، پرکار و تلاشگر و دارای نگاه انقلابی و معتقد به مدیریت جهادی باشد و شهرداری را به عنوان یک جایگاه و پلکان ترقی سیاسی در نظر نداشته باشد بلکه به عنوان یک جایگاه خدمتی در ذهن خود متصور باشد.
۲. با اینکه تحصیلات مرتبط شهری و مهندسی یکی از معیارهای لازم برای انتخاب یک شهردار همواره مورد توجه بوده است، اما نگاه همه جانبه به شهر و رویکردهای اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی، امنیت و سلامت روانی حاکم بر شهر هم نباید نادیده گرفته شود.
۳. هر شهر به تناسب وسعت و جمعیتی که در خود جای میدهد مسائل و راهکارهای خاص خود را میطلبد که باید برای آنها راهکار و برنامه داشت و به طور کلی شهردار منتخب باید مشکلات شهر را به خوبی بشناسد و افراد اجرایی را در زیر مجموعه خود به کار گیرد در عین حال یکی از ویژگی هایی که یک شهردار باید داشته باشد تخصص و تجربه کافی در بحث اداره امور شهری است تا زمانیکه در سمت شهردار نشست خود متخصصی تمام عیار در امور شهری و قانون بلد باشد.
۴. شهردار باید با انگیزه خدمت به مردم روی کار آید و بعد از انتخاب شدنش در این سمت باید از تمام قابلیتها و ظرفیتهای مجموعه شهرداری به بهترین نحو ممکن استفاده کند تا بتواند توزیع عادلانهای از خدمات شهری را برای مردم در تمام نقاط شهر داشته باشد.
۵. توجه به اینکه هر کس به هر اندازه که حوزهی اختیارات اوست باید پاسخگو باشد و درمورد مبارزه با فساد نباید به گونهای شعاری و تظاهر گونه رفتار شود بلکه باید آثار عمل مشهود گردد، شهرداری باید در زمینه شفافیت مالی که مانع بزرگی برای مفاسد به شمار میرود، تدبیری بیاندیشد به گونهای که عامهی مردم بتوانند ازاقدامات مربوطه اطلاع پیداکنند. این امر موجب میشود تا علاوه بر ایجاد اعتماد مردم، فضایی امن برای سرمایه گذاران حاصل شود.
۶. مطمئنا برای جلب اعتماد و ایجاد زمینهی همکاری مردم که در واقع، ولی نعمتهای مسئولین به شمار میروند آگاهی از برنامههای شهرداری حق آنها است، حضور در تریبونهای عمومی از جمله تریبون نمازجمعه با هدف اعلام برنامههای آتی شهرداری الزامی به نظر میرسد.
۷. با توجه به نام گذاری این سال با عنوان «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» انتظار میرود که هدف گذاریها درجهت عملی ساختن ایدههای مربوط به این مقصود باشد. زمینه ساز رسیدن به آن، همدلی، همزبانی و اتحاد مسئولان است. در اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی باید به تواناییها و ظرفیتهای فراوان داخلی اتکا کرد و مهمترین اقدام در این زمینه را میتوان خرید کالای داخلی دانست که شهرداری میتواند با اساس قرار دادن این کار برای خود و زیرمجموعه هایش گام بزرگی در این جریان سازی داشته و به وظیفهی شرعی خود نیز عمل نماید.
با توجه به آنچه بهعنوان پیشنهادهای کاربردی برای شوراها در زمینه انتخاب شهردار خوب مطرح شد؛ میتوان درخواست نمود که اعضای شورای شهر، آرمانگرایانه به شهردار نگاه نکنند و با توجه به وضعیت شهر و نارساییهای شهرداری به انتخاب شهردار بپردازند. اعضای محترم شورای شهر لازم است ضمن توجه به موارد مطرح شده در مورد ویژگیهای علمی، اجرایی و فردی شهردار خوب، در انتخاب شهردار بیشتر به برنامههای اجرایی و کاربردی شهردار توجه کنند و در صورت امکان، شهردار را با توجه به برنامههایش برگزینند.
کلام آخر ...
از آنجا که فردای کشور را دانشجویان امروز میسازند و مسئولان آینده از دل دانشگاهها بیرون خواهد آمد، لازم است تا در جهت پیشبرد اهداف شهرداری از پتانسیل عظیم دانشگاههای شهر استفاده نموده و امکان کسب تجربه به همراه اعمال ایدههای نو را برای دانشجویان فراهم آورد. شهردارمنتخب در این زمینه میتواند از حضور مشاوران جوان دانشجو بهرهمند شود.
جنبش دانشجویی و بخصوص بسیج دانشجویی شهرستان جهرم ایجاد فضای باز ومطالبه گرایانه را از مسئولین شهرستان و علی الخصوص شورای شهر و شهردارمنتخب خواستار است و با توجه به توصیههای بالا قطعا برای رضای الهی و همچنین خدمت رسانی بهتر به مردم شریف شهرجهرم دست از سوال و پرسش و مطالبه برنخواهد داشت.
در پایان از خدای منان خواستار موفقیت روز افزون شما هستیم.