اولین گردهمایی فارغ التحصیلان دانشکده مدیریت دانشگاه تهران در دهه ۷۰ با حضور حدود ۳۰۰ نفر از این فارغ التحصیلان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو رضاییان چهره ماندگار مدیریت کشورمان در سال ۸۵ در همایش بیست سال و اندی پیش که با حضور حدود ۳۰۰ نفر از فارغ التحصیلان رشته مدیریت دانشگاه تهران در محل دانشکده مدیریت این دانشگاه برگزار شد گفت: هرگونه سوء کارکردی که در کشور وجود داشته باشد متوجه سوء مدیریت مدیران است.
وی با بیان اینکه اگر مدیران توانمندی داشته باشیم بقیه مسائل قابل حل هستند، افزود: از طریق چنین گردهماییهای مدیرانی که درس مدیریت خوانده و به صحنه عمل وارد شدهاند و با مشکلات آشنایی یافته اند میتوانند این مشکلات را به دانشجویان مدیریت انتقال دهند و البته این ارتباطات باید به صورت مداوم و مستمر باشد تا بتوانیم دانش مدیریت را در قالب تجربیات مدون کنیم تا یک مدیریت بومی که متناسب با کشور و ارزشهای خودمان است داشته باشیم.
رضاییان افزود: ما در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران سالها با همه دستگاههای دولتی و غیر دولتی همکاریهای پژوهشی و آموزشی داشتیم که یکی از فعالیتهای ما ارتباط با گروه صنعتی فولاد اهواز بوده است. در جریان این ارتباط دانشجویان دکترا پایان نامه خود را در این صنعت گذراندند و، چون این اعتقاد را داشتیم که دانشجو هم باید از بعد تئوری و هم از بوده عملی قوی باشد تا بتوانند یکی از مشکلات کشور را حل کنند بنابراین همین گونه هم شد و آن دوران دوران بسیار خوبی بود و تجربیات خوبی در حوزه مدیریت به دست آمد و البته امیدواریم که این ارتباطها تداوم داشته باشد تا تبادل دانش و تجربه صورت بگیرد.
یاسر هاشمی از فارغ التحصیلان دانشکده مدیریت دانشگاه تهران و فرزند مرحوم هاشمی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در این همایش با بیان اینکه بزرگترین رنج کشور سوء مدیریت است گفت: همانگونه که مهندسان و پزشکان دارای سازمانهای مرجع همچون سازمان نظام مهندسی و نظام پزشکی هستند رشته مدیریت نیز باید یک سازمان مرجع برای صدور مجوز مدیریت برای افراد داشته باشد.
وی افزود: کشور ما از نظر نیروی انسانی مشکلی ندارد کما اینکه تمام کشورهای توسعه یافته نیز با تکیه بر سرمایههای انسانی خود رشد کرده اند در هر حال کشورمان نیز با توجه به آمار بالای فارغ التحصیلان این مزیت را دارد که از ظرفیت آنها در جهت رشد استفاده کنیم.
هاشمی با بیان اینکه امروز یکی از شاخصهای رشد در کشور ما ژن خوب است اظهار کرد: مرحوم طالقانی در زندان رژیم طاغوت به پدرم گفته بودند که من نمیدانستم والعصر چه میشود تا اینکه یک یخ فروش را در تهران دیدم که فریاد میزد این یخها را از من بخرید این یخها با گذشت زمان از بین میروند و به من خسارت وارد میشود در هرحال باید ارزش زمان را بدانیم.
اکبرزاده دبیر همایش بیست سال و اندی پیش نیز با اشاره به اینکه این همایش با هدف ایجاد صمیمیت، مودت و تجدید خاطرات با حضور حدود ۳۰۰ نفر از فارغ التحصیلان رشته مدیریت دانشکده مدیریت دانشگاه تهران در دهه ۷۰ برگزار شده است، گفت: استقبال پرشوری که از طرف فارغ التحصیلان این دانشکده صورت گرفت بیانگر این است که رضایت قلبی آنها فراهم شده است.
وی با اشاره به اینکه دانشکده مدیریت دانشگاه تهران و کانون فارغ التحصیلان حمایتهای خوبی برای برگزاری این همایش از ما کرده اند و این قابل تقدیر است، افزود: همایش بیست سال و اندی پیش به صورت خودجوش برگزار شده است.
دبیر همایش بیست سال و اندی پیش گفت: امیدواریم در آینده با ایجاد یک ساختار از ظرفیت فارغ التحصیلان رشته مدیریت استفاده کنیم و بتوانیم بین آنها و دانشجویان فعال یک انسجام ایجاد نماییم تا به سمت مسیری که خودشان طرح ریزی میکنند حرکت کنیم.
اکبرزاده با بیان اینکه یکی از مطالبات جدی فارغ التحصیلان رشته مدیریت ایجاد نظام سازمان مدیریت است، گفت: این پیشنهاد دو سه سال پیش توسط دکتر دانایی فر در دیداری که اساتید با رهبر معظم انقلاب داشتند مطرح شد و پس از آن این ایده مقداری پختهتر شد و الان با پیشنهادهای که مطرح شده است دارد ساختار پیدا میکند.
وی اظهار کرد ما به عنوان فارغ التحصیلان رشته مدیریت به دنبال این هستیم که ایده ایجاد نظام سازمان مدیریت را در هر جایی که نیاز است مطالبه کنیم و برای شکلگیری آن کمک نماییم.
وی اظهار کرد: در حال حاضر اگر کسی دارای مدیریت ناکارآمدی است و باعث لطمه زدن به کشور میشود مجازاتی برای او در نظر نمیگیرند. به عنوان نمونه من در سال ۸۴ در سفری که به بیرجند داشتم از سدی بازدید کردم که گفته میشد ۳۵ میلیارد تومان برای احداث آن هزینه شده است، اما به دلیل اینکه سطح آن آب را در خود فرو میبرد قابلیت آبگیری ندارد و آن را هم آب گیری نکرده بودند. در واقع با این کار ۳۵ میلیارد تومان پول کشور را به هدر داده بودند و این محصول بیتدبیری مدیریتی است و مدیر آن نیز ممکن است در آینده پستهای بالاتری هم بگیرد و کسی نیز با او کاری نداشته باشد.
اکبرزاده اظهار کرد: اگر نظام مدیریت در کشور داشته باشیم این نظام میتواند در خصوص تایید صلاحیت افراد و مدیران و دادن صلاحیت به آنها نقش ایفا کند در هر حال امیدواریم مسیری را که آغاز کرده ایم آن را به سرانجام برسانیم.
لازم به ذکر است در این مراسم علاوه بر تجلیل از اساتید رشته مدیریت دانشکده مدیریت دانشگاه تهران تعدادی از فارغ التحصیلان دهه ۷۰ این دانشکده نیز به تشریح فعالیتها و بیان خاطرات خود پرداختند.