سفیر کشورمان در بوسنی گفت: افراطی گری ریشه در جدایی بشریت از معنویت دارد؛ لذا شاهد آن هستیم که مواضع مساجد و کلیساها در برخورد با افراطی گری نزدیک است.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمود حیدری در دیدار با ریزوستوم یویچ اسقف اعظم کلیسای جامع ارتدوکس سارایوو با تشریح تجارب جمهوری اسلامی ایران در جهت بسترسازی برای همزیستی صمیمانه پیروان ادیان الهی تاکید کرد: آموزهای اسلامی به ما آموخته اند که رهبران ادیان توحیدی که ارزشهای الهی و انسانی را ترویج میکنند و مراکز و معابدی که خالق هستی در آنها پرستش میشود، دارای قداست و احترام هستند.
وی افزود: ما معتقدیم که بشریت امروزی، از فقدان معنویت رنج میبرد و افراطی گری ریشه در جدایی بشریت از معنویت دارد؛ لذا شاهد آن هستیم که مواضع مساجد و کلیساها در برخورد با افراطی گری نزدیک است و همه خواستار صلح و آرامش و زندگی مسالمت آمیز ادیان مختلف در کنار هم هستند و این زمینه و بستری است که میتواند اساس گفتگوهای دینی را شکل دهد.
حیدری اضافه کرد: با توجه به اهمیت تحکیم همزیستی و آرامش در آموزههای دین اسلام بوده است که ایران توافقنامه هستهای را با کشورهای غربی امضاء کرد و بر اساس همین آموزههای دینی نیز متعهد به رعایت آن هستیم و مهمترین گواه در این خصوص تائیدهای مکرر آژانس انرژی اتمی است که فعالیتهای صلح آمیز هستهای ایران را بارها تاکید و پایبندی ایران به توافق هستهای را تصریح کرده است.
سفیر کشورمان در بوسنی افزود: متاسفانه اخیراً یکی از افراد تازه به قدرت رسیده که بر خلاف تعالیم دینی و انسانی مکرراً رفتارهای افراط گرایانهای از خود نشان داده است، حرفهای ضد و نقیض در خصوص این توافقنامه میزند و نشان میدهد که آن کشور حتی به امضای عالیترین مقامات خود در هیچ سندی پایبند نیست. ولی اطمینان داریم که چنین اقداماتی از سوی جامعه جهانی مردود و مورد شماتت قرار خواهد گرفت و البته مردم ایران نیز با این رفتارها و توطئهها بخوبی آشنا هستند و برای حفظ استقلال، عزت و کرامت خود مانند گذشته ایستادگی خواهند کرد.
ریزوستوم یویچ اسقف اعظم کلیسای جامع ارتدوکس سارایوو نیز در این دیدار گفت: از نظر من تاریخ عظیم ایران همواره یکی از الگوهای قابل تقدیر در تاریخ جهان بوده است. از ابتدای انقلاب ایران و زمانیکه در یونان تحصیل میکردم با انقلاب اسلامی ایران آشنا شدم و تحولات ایران را همیشه دنبال کرده ام. خدا را شکر که ایران توانست بر مشکلات فائق شود و استوار بماند و به مسیر خود ادامه دهد.
اسقف یویچ اضافه کرد: امروزه وجدان بشریت از رفتارهای ضد دینی که به نام دین انجام میگیرد، آزرده شده و هیچ انسان عاقلی باور نمیکند که جنایات ریشه در باورهای دینی داشته باشند و هیچ کسی نمیتواند انسانهای بی گناه را قتل عام کند و ادعای دین داشته باشد.
اسقف اعظم کلیسای جامع ارتدوکس سارایوو افزود: اتفاقاتی که امروزه در جهان رخ میدهد برای هیچ انسانی قابل پذیرش نیست و ضرورت دارد که کل جهان به مقابله با این رفتارهای غیر انسانی برخیزد.
در این دیدار علی اصغر عامری رایزن فرهنگی سفارت کشورمان نیز با اشاره به فعالیتهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در برگزاری نشستهای گفتگوی ادیان با رهبران ارتدوکس کشورهای مختلف نسبت به تمهید گفتگوی ادیان میان علمای ایرانی و رهبران ادیان مختلف در بوسنی و هرزگوین ابراز آمادگی کرد.
اسقف یویچ نیز در پاسخ ضمن قدردانی از رویکردهای جمهوری اسلامی ایران در برگزاری برنامههای گفتگوی ادیان از آمادگی کلیسای ارتدوکس سارایوو برای مشارکت در این گفتگوها خبر داد.