وزیر ارشاد در حاشیه جلسه دولت گفت: در سال حدود یکصد فیلم تولید میشود که تنها ۶۰ تا ۷۰ فیلم امکان اکران پیدا میکنند و اکران فیلمهای خارجی در این وضعیت، ممکن است به تولیدات داخلی صدمه بزند.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه جلسه هیات دولت، در پاسخ به سؤالی درباره بینیازی مردم به سامانه اینترنتی که برای اربعین ایجاد شده گفت: این سامانه، کنترل کننده شرایط تردد به عراق است و باعث میشود که ما مشکلات سالهای قبل را نداشته باشیم.
وی در خصوص هزینههای پیاده روی اربعین گفت: در دولت بحثهایی در این خصوص داشتهایم و امیدوارم که کمکهای بهتری داشته باشیم.
وزیر ارشاد در پاسخ به سوالی در خصوص ثبت دهه کرامت در تقویم ملی گفت: این موضوع باید مسیر خود را طی کند و در شورای فرهنگ عمومی مطرح شود و دستگاهها باید با نگاه مثبتی به آن نگاه کنند.
صالحی با بیان اینکه نهایتاً این موضوع در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی به رأی گذاشته میشود، تصریح کرد: ما در این مسیر کمکهای خودمان را انجام خواهیم داد، اما در نهایت دستگاههای دیگر هم هستند که اثرگذارند.
وی در پاسخ به این سؤال که اکران فیلمهای خارجی از نگاه شما مثبت است یا خیر گفت: این موضوع در دهههای مختلف مورد بحث و گفتوگو بوده است. استدلال موافقین این است که فیلمهای خوبی در سطح خارجی وجود دارند که با اکران آنها، هم به اقتصاد سینما کمک میشود و هم تنوع بیشتری برای مخاطب به همراه دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اضافه کرد: البته فیلمهای خارجی باید ضوابط لازم برای عرضه را داشته باشند.
صالحی با بیان اینکه منتقدین اکران فیلمهای خارجی، موضوع محدود بودن سالنهای سینما و نبود زمان کافی برای روی پرده بودن برخی فیلمهای خوب را مطرح میکنند، اظهار داشت: در سال حدود یکصد فیلم تولید میشود که تنها ۶۰ تا ۷۰ فیلم امکان اکران پیدا میکنند و اکران فیلمهای خارجی در این وضعیت، ممکن است به تولیدات داخلی صدمه بزند.
وی با بیان اینکه بحثها در این مورد در حوزههای شورای پروانه نمایش ادامه دارد، تصریح کرد: تلاش ما این است که آنچه که اتفاق میافتد، منافع بیشتر و هزینه کم تری برای ما داشته باشد.