نتایج نشان از آن دارد که در دوران تاریخی و بهخصوص در دوران اشکانیان (بیش از دو هزار سال قبل از میلاد) ایرانیان دارای فرهنگ تدفین خانوادگی بودند و ارزش و احترام زیادی برای زنان قائل بودند.
بهگزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، احمد ترابی - معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان همدان اظهار داشت: «چندی پیش در محدوده گنبد علویان در کوچه جراحان شهر همدان در حین خاکبرداری برای اصلاح شبکههای آب، یک شیء شبیه به تابوت سنگی کشف شد و کاوشهای باستانی بر روی آن آغاز شد.»
وی تصریح کرد: «بعد از گزارش پیمانکار شرکت آبوفاضلاب مبنی بر مشاهده تابوت سنگی در عمق سه متری از سطح زمین در کوچه جراحان در داخل بازار شهر همدان، کارشناسان این ادارهکل به همراه نیروهای یگان حفاظت استان به محل اعزام شدند و بعد از بررسی تونل حفر شده، در میان خاکهای آواری مشخص شد بخشی از دو تابوت سنگی که به موازات هم قرار گرفته بودند قرار دارد.»
ترابی ادامه داد: «قدمت این تابوتها بهدلیل واقع شدن در داخل تونل فاضلاب و نبود شرایط مناسب برای بررسی کارشناسی مناسب هنوز مشخص نشده است. این درحالی است که با هماهنگیهای صورت گرفته با شهرداری و شرکت آبوفاضلاب، برای روشن کردن وضعیت آثار، گمانهای به ابعاد ۲ در ۳ متر بر سطح خیابان ایجاد و کار کاوش در این گمانه انجام شد.»
معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان همدان در ادامه گفت: «بر اساس نتایج اولیه از کاوشهای اضطراری باستانشناسی، یک تابوت سنگی به طول حدود دو متر و عرض ۸۰ سانتیمتر و به ارتفاع ۵۰ سانتیمتر بهدست آمد.»
ترابی اضافه کرد: «نتایج اولیه کاوش و بررسی از محتویات تابوت نشان از وجود دو اسکلت داشت. مطالعات اولیه بر روی اسکلتهای بهدست آمده مشخص کرد یکی از اسکلتها مربوط به مرد و دیگری مربوط به یک زن است. اسکلتها بهصورت طاقباز و کنار هم دفن شده بودند.
کارشناسان باستانشناس این ادارهکل بعد از مستندسازی آثار، اسکلتهای مذکور را برداشت کرده و برای مطالعات بیشتر به آزمایشگاه انتقال دادند. مطالعات اولیه تطبیقی صورت گرفته بر روی تابوت سنگی کشف شده و همچنین گونههای سفالهای بهدستآمده نشان از آن دارد که تابوت مربوط به دوران اشکانی بوده است. این نتایج نشان از آن دارد که در دوران تاریخی و بهخصوص در دوران اشکانیان (بیش از دو هزار سال قبل از میلاد) ایرانیان دارای فرهنگ تدفین خانوادگی بودند و ارزش و احترام زیادی برای زنان قائل بودند.»