کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت: به فرض محال حتی اگر جمهوری اسلامی درباره تسلیحات موشکی خود با آمریکا مذاکره کند این کشور بهانهجویی دیگری در قبال ایران انجام خواهد داد؛ بنابراین عقل سلیم میگوید که از موضع قدرت با آنها صحبت کنیم.
مرتضی غرقی کارشناس مسائل سیاست خارجی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو با اشاره به تحریمهای اخیر آمریکاییها علیه جمهوری اسلامی ایران به بهانه تسلیحات موشکی اظهار داشت: موضوعی که هرگز نباید آن را فراموش کرد این است که آمریکا هر روز به بهانههای مختلف همواره به کارشکنی علیه نظام جمهوری اسلامی اقدام میکند.
وی افزود: از ابتدای پیروزی انقلاب که هنوز موضوعاتی، چون بحث هستهای و موشکی مطرح نبود شاهد بودیم که آمریکاییها به بهانه حقوق بشر به اعمال تحریمهای ظالمانه علیه کشورمان اقدام کردند این موضوع گواه این مطلب است که غرب از ابتدا همواره به دنبال مهار انقلاب و نظام جمهوری اسلامی و محدود کردن آن در مرزهای خود بوده است.
غرقی با بیان اینکه هر چه پیش رفتیم شاهد پیچیدهتر شدن بهانه تراشی های دشمن علیه کشورمان بودیم، تصریح کرد: ایران ۲۲ ماه با جامعه بین الملل برای حل مشکل هستهای مذاکره کرد و تضمینهای لازم را داد تا به دنیا بفهماند که اهل مذاکره است و بهانه را از دست غربیها بگیرد، اما در عین حال دیدیم که امریکاییها چگونه با برجام برخورد کردند و تعهداتشان را در قبال این توافق نامه نادیده گرفتند.
وی یادآور شد: گذشته رفتار امریکاییها در قبال کشورهایی، چون کره شمالی، لیبی و عراق حاکی از کارشکنی های مداوم این کشور در قبال سایر کشورها است، بنابراین هیچ لزومی ندارد که ما بار دیگر به فکر مذاکره با امریکاییها باشیم چراکه برخوردی به مراتب بدتر از کشورهایی نظیر چین، عراق و... برای ما به دنبال خواهد داشت.
غرقی تصریح کرد: سیاست جمهوری اسلامی ایران حمایت از مستضعفین جهان و نهضتهای آزادی بخش است از این رو طبیعی است که آمریکاییها هرگز از مواضع خصمانه خود کوتاه نیایند به فرض محال حتی اگر جمهوری اسلامی درباره تسلیحات موشکی خود با امریکا مذاکره کند این کشور به دنبال بهانه تراشی دیگری در قبال ایران خواهد بود. بنابراین عقل سلیم میگوید که باید از موضع قدرت با آنها صحبت کنیم.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی یادآور شد: قطعا اگر اتفاقاتی که در جریان مذاکرات هستهای ایران افتاد برای کشور دیگری رخ میداد شش کشور قدرتمند برای به رسمیت شناساندن حق آن کشور با آن مذاکره نمیکردند. تنها دلیلی که غرب را وادار به گفت وگو با ایران در پشت میز مذاکره کرد، منطق و قدرتی بود که پشت سر کشورمان قرار داشت.
وی افزود: آمریکاییها در نزدیکی ما در کشورهایی نظیر عراق و افغانستان پایگاه نظامی ایجاد کرده اند بنابراین احمقانه است که بخواهیم با آنها درباره موضوعات موشکی مان وارد مذاکره شویم و در دفاع از خود محدودیت ایجاد کنیم بدیهی است که باید براساس منافع ملی و امنیتی در منطقه گام برداریم.
غرقی ادامه داد: مقامات جمهوری اسلامی هرگز اجازه نداده و نخواهند داد که بر سر موضوعات امنیتی کشورمان با غرب مذاکرهای صورت گیرد چراکه قطعا هیچ کشوری چنین کاری را نخواهد کرد، اما این موضوع که باید در جهت رفع نگرانیهای جامعه بین المللی گام برداریم را میتوان به نوعی پاسخ گفت. به طور مثال میتوانیم تضمین دهیم که موشکهایی با حمل کلاهک بالستیک نداشته باشیم و به آنها این تضمین را بدهیم که از تسلیحات موشکی و دفاعی مان تنها در جهت دفاع از مرزها و منافع خود استفاده میکنیم.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی در پایان با بیان اینکه دفاع از مرزها و آرمانهای نظام همواره نگاه جمهوری اسلامی به تسلیحات موشکی و دفاعی خود بوده است، خاطر نشان کرد: ایران هرگز آغازگر تجاوز به دیگر کشورها نبوده و نخواهد بود.
چراکه ریشه عقیدتی وراهبردی آنان به مصرباستان فرعونی برمیگردد.