با وجود تهدیدهای مداوم عربستان علیه حزب الله لبنان، در پرونده سعودی فقط جنگ با کشور فقیر یمن ثبت شده است که آن هم پس از سه سال به تهدیدی علیه خود عربستان تبدیل شده است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، به نقل از روزنامه رای الیوم، با وجود تهدیدهای مداوم عربستان علیه حزب الله لبنان، در پرونده عربستان در دهههای اخیر هیچ جنگی ثبت نشده جز جنگ با کشور فقیر یمن که در آن نیز با گذشت سه سال نه تنها از تحقق اهداف خود ناتوان مانده بلکه موشکهای انصار الله تا فرودگاه ریاض را در تیررس گرفته اند.
این در حالی است که عربستان در پی جنگ سیاسی علیه لبنان که تا استعفای سعد حریری نخست وزیر این کشور و اعلام آن از ریاض پیش رفت، اکنون لبنان را به تهدید نظامی وعده میدهد حال آنکه یک سوال اصلی در این خصوص مطرح است و آن اینکه آیا عربستان میتواند به حزب الله حمله کند؟
عربستان با وجود زرادخانه تسلیحاتی قادر به دفاع از خود نیست
بسیاری از کارشناسان مسائل امنیتی و نظامی منطقه خاورمیانه در پاسخ به این سوال یادآور شدند، عربستان از نظر خرید تسلیحات نظامی جز ده کشور اول دنیا است با این حال برای دفاع از خود توافقنامههای متعددی را با کشورهای مختلف به ویژه آمریکا امضا کرده است، زیرا با وجود منابع نظامی و تسلیحاتی قادر به دفاع از خود نیست.
تنها تجربه جنگی عربستان درچند دهه اخیر همان عملیات موسوم به «توفان قاطعیت» است که در آن یمن به عنوان کشوری فقیر که با مشکلات اجتماعی و امنیتی دست به گریبان است، هدف قرار گرفت، اما با گذشت سه سال جنگ و تحریم اکنون موشکهای بالستیک که فرودگاه خالد را هدف قرار دادند، به تهدیدی برای ریاض تبدیل شده است و نیروهای انصار الله نیز در مناطق مرزی جنوب عربستان رفت و آمد میکنند.
به عقیده کارشناسان، عربستان نیروی هوایی قویای در اختیار دارد، اما فاقد تجربه است و یمن گواه خوبی در این خصوص است، زیرا جنگندههای سعودی اهداف غیرنظامی را بیش از نظامی هدف قرار داده و با این کار جان هزاران یمنی را گرفته اند تا جایی که اکنون سازمان ملل موضوع جنایت جنگی عربستان در یمن را پیش کشیده است.
حمله به لبنان برای عربستان محال است
جنگندههای اف ۱۵ و تورنادو سعودی میتوانند به عمق خاک لبنان نفوذ کرده و اهداف مورد نظر را بمباران کرده و با سوخت گیری به عربستان بازگردند، اما این اقدام نه تنها موانع زیادی دارد بلکه محال است، زیرا اهداف نظامی حزب الله از جمله پایگاههای نظامی آن مشخص نیست که بتوان آن را هدف قرار داد و بار دیگر سناریوی یمن در حمله به غیرنظامیان در لبنان تکرار میشود.
امکان نابودی نیروهای حزب الله وجود ندارد
اگر مواضع نظامی حزب الله مشخص بود، بی شک اسرائیل و آمریکا مدتها قبل آن را هدف قرار داده بودند بنابراین میتوان گفت که حزب الله وضعیت استثنایی دارد، زیرا دارای ارتش غیرمتمرکز و پنهانی است که فقط با نابودی کامل لبنان، امکان نابودی آن وجود دارد.
گذرگاه هوایی به روی جنگندههای سعودی مسدود است
علاوه بر این جنگدههای سعودی برای حمله به مواضع حزب الله باید از حریم هوایی سوریه و فلسطین اشغالی عبور کنند حال آنکه اسرائیل هرگز اجازه عبور جنگندههای سعودی را نخواهد داد زیران این اقدام به معنی اعلام جنگ اسرائیل علیه حزب الله خواهد بود.
جنگندههای سعودی بر فراز حریم هوایی سوریه سرنگون خواهند شد
نیروی هوایی سوریه نیز با پشتیبانی روسیه به جنگندههای سعودی اجازه نمیدهند از حریم هوایی کشورشان عبور کرده و وارد لبنان شوند و هر جنگده سعودی که حریم هوایی سوریه را نقض کند سرنگون خواهد شد.
عربستان نه ناوگان دریایی دارد نه یگان ویژه
نکته دیگر اینکه عربستان ناوگان دریایی نظامی در اختیار ندارد که وارد آبهای لبنان شده و علیه حزب الله وارد عمل شود، زیرا نیروی دریایی اسرائیل که پس از جنگ ۲۰۰۶ هدف حمله موشکی قرار گرفت، از آبهای منطقهای لبنان فاصله گرفت.
علاوه بر این عربستان فاقد یگانهای ویژه شبیه نیروهای ویژه آمریکایی است تا بتواند در لبنان دست به عملیات تخریبی زده و مواضع حزب الله را هدف حمله قرار دهد، حال آنکه نیروهای ویژه اسرائیل نیز با وجود نزدیک بودن جغرافیایی به لبنان و برخورداری از یگانهای جاسوسی قوی نتوانستند به خاک لبنان نفوذ کنند، بنابراین اگر عربستان نیروهای نظامی ویژه و آموزش دیده داشت بی شک از آنان در یمن استفاده میکرد.
با این توضیحات حتی اگر سناریو حمله عربستان به لبنان را که از نظر نظامی محال است، به عنوان یک فرضیه در نظر بگیریم، باید در نظر داشته باشیم که عربستان با این کار اهل تسنن لبنان را در موضع تاریخی سختی قرار خواهد داد.