وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امروز بی تردید فعالان عرصه رسانههای دیجیتال طلایه داران و خط نگه دار جبهه فرهنگ و انسانیت هستند و فضای سایبری در حوزه دانش دیجیتال، جهان سومی را خلق کرده است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو سید عباس صالحی در آیین افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه بینالمللی رسانههای دیجیتال که صبح امروز شنبه ۲۰ آبان، در مصلی امام خمینی (ره) تهران برگزار شد، رسانههای دیجیتال را بعنوان یک اتفاق در زندگی جدید برشمرد و گفت: هر نوع نگرشی در این زمینه مواجهه ما را با این اتفاق متفاوت میکند. اولین نگرش این است که ما رسانههای دیجیتال را در سطح فناوری تازه و موثر ببینیم و نگرش دوم این است که از رسانههای دیجیتال به عنوان یک انقلاب اجتماعی یا انقلاب صنعتی تعبیر کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: به نظر میرسد رسانههای دیجتال از این دو سطح فراتر هستند و نمیتوان این اتفاق را فقط در قالب یک فناوری تازه دید؛ اتفاقی که در فضای سایبری پدید آمده آغاز خلق یک انسان و جهان تازه و جدید است.
وی همچنین به بخشی از فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص فضای سایبری اشاره کرد و افزود: به تعبیر رهبر فرزانه انقلاب اسلامی فضای اجتماعی یک فضای رو به رشد غیر قابل توقف است که آخر ندارد و هرچه نگاه میکنی این موضوع یک اول بلاآخر است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با تاکید بر اینکه هم اکنون ما شاهد یک اول بلاآخر هستیم، ابرازداشت: امروزه زیست بوم انسانی و جهان بشری در حال تغییر است.
به گفته وی، اگر تا دیروز انسان با یک کتاب و یک کاغذ و یا کتابخانه سرو کار داشت باید گفت: امروز در فضای رسانههای دیجیتال با یک فضای فرا زمانی و فرا مکانی روبرو هستیم و این فرهنگ از تعلق زمان و مکان خارج شده است.
صالحی همچنین بیان داشت: در چنین شرایطی باید گفت که جهان و انسان تازهای آغاز و متولد شده است و اکنون در جهان و ایران شاهد مهاجرت فرهنگی هستیم که این امر در سطح خرده فرهنگها و حتی کلان فرهنگها نیست بلکه میتوان آن را در سطح ابر فرهنگها و زیست بومهای فرهنگی جای داد.
وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: زمانی که از شبکههای اجتماعی سخن میگوییم به این معنا است که در حال ایجاد هویتهای جمعی اجتماعی و تازه و نیز خلق فردیتهای تازهای هستیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص بازیها در فضای سایبری نیز بیان داشت: در بازیهای، بازیگرو بازی سازدر حال کشف مدام خود در جهان است باید گفت: با هر بازی ما جهان و خودی تاره را میسازیم و کشف میکنیم.
وی اظهار داشت: در حوزه دانش دیجیتال، فضای سایبریب جهان سوم خلق شده است و این جهان به آموختن و تولید دانش متناسب با این جهان نیاز دارد.
صالحی در پایان فعالان فضای مجازی را طلایه داران و پیش قراول خط مقدم جبهه فرهنگ و انسانیت عنوان و خاطرنشان کرد: امید است برگزاری نمایشگاه رسانههای دیجیتال برای مسوولان عرصه فرهنگ و فعالان در این حوزه شرایط جدیدی را ایجاد کند تا فرصتهای این حوزه رابیش از پیش دریابند.
یازدهمین نمایشگاه بین المللی رسانههای دیجیتال با هدف آشنایی هر چه بیشتر فعالان حوزه دیجیتال و شرکتهای فعال با آخرین تحولات صورت گرفته در حوزه رسانههای دیجیتال از تاریخ ۲۰ الی ۲۶ آبان در مصلی امام خمینی (ره) تهران برگزار میشود.