رئیس دانشگاه علوم پزشکی مجازی از تشکیل شورای عالی آموزش مجازی با مصوبه شورای گسترش خبر داد و گفت: کمیسیونهای این شورا تشکیل شده و وظایف نظارتی خود را شروع کرده است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دکتر ناصر استاد دبیر دبیرخانه مجازی سازی علوم پزشکی روز گذشته در نشست معاونان آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی در محل دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: با مروری بر فعالیت حوزه مجازی سازی، گفت: دانشگاه علوم پزشکی مجازی یکی از بستههای مهم تحول در آموزش بود که خوشبختانه راه اندازی شد. اکنون پرتال دانشگاه راه اندازی شده و با دانشگاههای دیگر در ارتباط است.
دبیر دبیرخانه مجازی سازی علوم پزشکی افزود: یکی از قسمت هایی که به تازگی راه اندازی شده، بخش فعالیتهای مجازی دانشگاهها در پرتال دانشگاهها است که ما پس از بررسی، آنها را برای دانشگاههای دیگر ارائه میکنیم. در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی مجازی زیر ساخت بسیار مناسبی دارد و با بهترین امکانات تجهیز شده است.
وی افزود: استودیوی تصویر برداری و صدا برداری دانشگاه علوم پزشکی مجازی راه اندازی و تجهیز شده و امکان آن وجود دارد که برای تمامی دانشگاههای متقاضی سرویسی را در قالب تعرفههای مشخص ارائه دهد.
استاد یادآور شد: استانداردهای تولید صدا، به دانشگاههای کشور ابلاغ شده و در مواردی که دانشگاهها نمیتوانند برای ضبط صدا به تهران بیایند میتوانند بر اساس آن استاندارد صداهای مورد نیاز خود را ارسال کنند. همچنین استانداردهای تولید مولتی مدیا و محتوای الکترونیک نیز در روزهای آتی به دانشگاهها ابلاغ میشود.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در حال طراحی برنامهای برای وزیر بهداشت و معاونین هستیم تا بر اساس آن بر روی LMS دانشگاه علوم پزشکی مجازی با روسای دانشگاهها و معاونین مربوطه با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و از این طریق بتوانند اطلاعات خود را ارسال کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مجازی اظهار داشت: Lms موقت دانشگاهها از یکسال پیش راه اندازی شده که ۳۸ دانشگاه به آن متصل هستند و حدود ۱۷ هزار نفر به صورت فعال از آن استفاده میکنند. انتظار ما این است که تا اخر سال همه دانشگاهها من جمله دانشگاههای بزرگ کشور نیز به آن متصل شوند تا بتوانیم برنامههای متنوعی را اجرا کنیم.
وی افزود: نرم افزاری به نام «نوید» طراحی کرده ایم که نسخه بتای آن در دانشگاههای علوم پزشکی تهران و البرز بارگذاری میشود و انتظار ما این است که از بهمن ماه دانشگاهها به تدریج به آن متصل شوند. حسن این نرم افزار این است که مولتی Language است و «ساب ادمین» هر دانشگاه را را به طور جداگانه دارد و دیگر کاربر دانشگاهی تصویر دانشگاه علوم پزشکی مجازی را مشاهده نمیکند. این نرم افزار در واقع LMS کشوری است و با moocs کشوری در ارتباط است.
استاد اظهار داشت: نرم افزار moocs ملی کشور نیز همزمان در حال بارگذاری است و امیدواریم نسخه بتای این نرم افزار نیز از بهمن ماه برای کشور و عموم مردم فعالیت خود را آغاز کند. با تعاملات انجام شده قرار است از این موکس برای رشتههای غیر پزشکی نیز استفاده شود. این نرم افزار این حسن را دارد که اطلاعات را در اختیار عموم مردم قرار میدهد.
وی گفت: ما در حال مذاکره هستیم تا اطلاعات و برخی از برنامههای آن را از منابع خارجی تهیه کنیم و برخی را هم به دانشگاهها واگذار کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مجازی از تشکیل شورای عالی آموزش مجازی با مصوبه شورای گسترش خبر داد و گفت: کمیسیونهای این شورا تشکیل شده و وظایف نظارتی خود را شروع کرده است. اعضای آن با حکم دکتر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت تعیین شده اند و جلسه اول را به زودی تشکیل خواهیم داد.
وی افزود: ما در فضای مجازی چند رشته بین رشتهای طراحی کردیم که امیدواریم با واسپاری کار به دانشگاهها آنها را نیز در این حوزه فعال کنیم.
استاد یادآور شد: در حال حاضر بیش از هزار نفر برای دوره کارشناسی ارشد آموزش پزشکی مجازی ثبت نام کرده اند و ما گروههای آموزش مجازی را تشکیل داده ایم. امسال حدود ۴۴۱ نفر را پذیرش کردیم، اما متاسفانه برخی از دانشگاهها به صفحه ما کمتر مراجعه میکنند.
وی با اشاره برگزاری آزمونهای جامع به صورت مجازی در ۵۵ دانشگاه علوم پزشکی کشور گفت: ۱۱ مورد از این آزمونها از طریق عوامل دانشگاه به صورت حضوری بازدید شد.
استاد گفت: کارگاه توانمند سازی مدرسان مجازی برگزار شده، تفاهم نامه هایی با سایر ارگانها نیز برقرار شده، برای برگزاری آزمونهای زبان نیز فعالیت هایی را آغاز کردیم. دو کارگاه هم در حال راه اندازی است و از دانشگاهها میخواهیم که به صورت موثر در آن شرکت کنند.