رئیس جمعیت هلال احمر کشور گزارشی از وضعیت امدادرسانی هلال احمر به مناطق زلزله زده استان کرمانشاه ارائه کرد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علی اصغر پیوندی امروز دوشنبه در جلسه بررسی آخرین وضعیت زلزله در استان کرمانشاه که با حضور وزیر کشور، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و جمع زیادی از مسئولین اعضای ستاد بحران استان و کشور در استانداری کرمانشاه برگزار شد، ضمن تسلیت این فاجعه غمبار به مردم زلزله زده استان کرمانشاه اشاره ای به تعداد مصدومان و فوتی های این حادثه داشت و از انتقال مصدومین به مراکز امدادی برای مداوا خبر داد.
وی افزود: هلال احمر براساس وظیفه ذاتی خود به عنوان اولین ارگانی که در صحنه حادثه حضور پیدا می کند، از دقایق اولیه با تمام توانش در استان کرمانشاه و استانهای معین، شامل همدان، کردستان، ایلام و خوزستان در صحنه حاضر شدند.
رئیس جمعیت هلال احمر کشور از اعزام تیم های واکنش سریع، جستجوی زنده یاب، تخصصی آوار برداری، تیم های تخصصی اسکان اضطراری، تخصصی درمان اضطراری با بالغ بر ۶۰۰ نفر نیروی عملیاتی اعزامی، آمبولانس، خودرو امداد و نجات و... از دقایق اولیه حادثه خبر داد.
وی افزود: در ۸ شهر و روستاهای بسیاری زیاد استان که جمعیت زیادی بالغ بر ۱۴۰ هزار نفر در شعاع ۵۰ کیلومتری از مرکز فوران زلزله مورد آسیب قرار گرفتند، نیروهای ما تلاش کردند در لحظات اولیه که لحظات بسیار مهمی برای نجات است، امداد خوبی به زلزله زدگان داده شود.
پیوندی تصریح کرد: بحث اولیه امداد و نجات هماکنون به مرحله پایانی خود رسیده است و می توان حدودا آماری ارائه کرد.
وی افزود: با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و اورژانس مصدومین به مراکز امدادی و درمانی به وسیله ۵ بالگرد هلال احمر منتقل شدند.
رئیس جمعیت هلال احمر کشور ادامه داد: اقلام اولیه امدادی با توجه به ظرفیت استان از چادر، زیرانداز و... توزیع شده است اما با توجه به اینکه هماهنگی که نبود، مقداری در توزیع آن دچار مشکل بودیم و گلایه هایی برای مردم ایجاد شده بود.
وی تصریح کرد: با آمدن وزیر کشور کار سرعت بیشتری گرفت و در سرپل ذهاب بیش از ۴ هزار چادر توزیع شده که ۲ هزارتای آن لحظاتی پیش توسط ارتش و سپاه به دست مردم رسیده است.
پیوندی گفت: با توجه به سردی هوا پتو نیز بین مردم توزیع شده و در دالاهو در کمپین یا مجتمعی که برای مردم ایجاد شده انجام شده است اما در ثلاث کار مقداری مشکل بوده که آنهم به خاطر این است که خود بچه ها توزیع منطقی نداشتند و این در شرایطی است که اقلام به تعداد وارد ثلاث باباجانی شده است.
وی افزود: امیدواریم با همکاری برادران سپاه و ارتش این کار سرعت بیشتری بگیرد.
رئیس جمعیت هلال احمر کشور ابراز امیدواری کرد، با همکاری سایر دستگاه ها به زودی از این محور عبور کنیم.
وی تصریح کرد: تاکنون ۱۴۰۰ چادر امدادی، ۲۲۰۰ پتو در ثلاث باباجانی، در قصرشیرین ۸۰۰ چادر و ۲۰۰۰ پتو توزیع شده و در سرپل ذهاب ۲۹۳۵ چادر توزیع شد و ۲۰۰۰ چادر نیز عصر به دست برادران ارتش و سپاه برای در شهر و روستا توزیع رسید. حدود ۵۰۰ هزار پتونیز صبح توزیع شده بود و ۲۰۰۰ پتو هم عصر رسید که توزیع شود.
این مسئول از توزیع ۶۵ هزار کنسرو در سرپل ذهاب توسط هلال احمر خبر داد و گفت: مشکل اصلی ما در امداد رسانی بحث آب و برق بود که به خاطر زلزله بسیار بسیار شدید تاسیسات آب و برق شده بود.
وی از توزیع ۱۷۰ چادر امدادی در دالاهو نیز خبر داد و گفت: در جوانرود هم ۱۰۰۰ چادر امدادی توزیع شد.
رئیس جمعیت هلال احمر کشور افزود: خوشبختانه پیش لرزه ها باعث کاهش میزان زیادی تلفات شده بود.