رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه گفت: باید بقاع متبرکه و امامزادگان به مرکزی برای انجام کارهای فرهنگی و تبلیغی تبدیلشده و هر امامزاده یک منبع و قطب فقهی شود.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ آیتالله یزدی ظهر امروز در دیدار با رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور که در جامعه مدرسین در قم برگزار شد، اظهار داشت: یکی از مسائل مهم و تأثیرگذار در جامعه و احکام اسلامی مسئله وقف و امور خیریه است.
وی با بیان فلسفه اساسی وقف در تعالیم دینی افزود: وقف در حقیقت متوقف کردن مال برای یک نیت و کار مشخص است که مراد خاصی نیز از آن مدنظر است و از این منظر اوقاف مال است.
رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه با بیان برخی منابع وقفی به سرقت رفته در دوران پهلوی گفت: خوشبختانه بعد از انقلاب وضعیت این اموال به سرقت رفته ساماندهی شده و وضعیتی مناسب به خود گرفت.
آیتالله یزدی خاطرنشان کرد: از جمله مهمترین مسائل شرعی در تعالیم دینی مسئله وقف بوده که اسلام بهصورت دقیق و اصولی شرایط و ضوابط آن را روشن کرده و قیود و موانع موجود در این مسیر را نیز تبیین کرده است.
وی با بیان اهمیت رعایت مسائل شرعی در مسئله وقف تأکید کرد: بسیار جای خرسندی است که امروز سازمان اوقاف و امور خیریه در دست افرادی است که بهصورت کامل و عمیق نسبت به مسائل وقف و احکام و منابع اسلامی آگاهی و علم دارند.
آیتالله یزدی با اشاره به اهمیت و موانع موجود در راه جابهجایی امور موقوفه عنوان کرد: در مسئله وقف و در زمینهٔ جابهجایی و تبدیل موقوفات شرایط و قیودی فراوانی وجود دارد و این امور صرفاً با دستور مستقیم، ولی فقیه قابل ردگیری و اجرایی شدن است.
عضو شورای نگهبان ادامه داد: امور مربوط به قرآن یکی از حوزههای کاری مهم اوقاف و امور خیریه بوده که در این زمینه نیز شایسته است تا در کنار توجه و اهتمام به مسئله حفظ، نسبت به مسئله فهم پیامهای قرآنی نیز توجه شود.
وی وجود امامزادههای فراوان در کشور را یک فرصت قلمداد کرد و گفت: باید بقاع متبرکه و امامزادگان به مرکزی برای انجام کارهای فرهنگی و تبلیغی تبدیلشده و هر امامزاده یک منبع و قطب فقهی شود.