آخرین اخبار:
کد خبر:۶۴۶۹۰۸
دبیر اسبق دفتر تحکیم:

تشکل‌های دانشجویی از فعالیت در فضای دانشگاه غافل شده اند

دبیر اسبق دفتر تحکیم گفت: وظیفه اصلی تشکل‌های دانشجویی فعالیت در محیط دانشگاه است، اما امروز فعالیت آن‌ها متوجه فضای بیرون از دانشگاه است به گونه‌ای که می‌توان گفت: از انجام وظیفه اصلی خود غافل شده اند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو علمشاهی دبیر اسبق دفتر تحکیم وحدت در میزگرد ادوار چهار دهه دفتر تحکیم وحدت که با موضوع استکبارستیزی در دفتر این اتحادیه برگزار شد، گفت: هدف از تشکیل جنبش دانشجویی تاثیرگذاری بر روی بدنه دانشگاه بوده است، اما امروز تقریباً فعالیت تشکل‌ها متوجه فضای بیرون از دانشگاه است و این جنبش دانشجویی را از بدنه دانشجو و دانشگاه غافل کرده است و البته این مسئله موجب شده است که برنامه‌ها هم در دانشگاه بازتاب و همراهی نداشته باشند.

وی با بیان اینکه فاصله تشکل‌های دانشجویی با بدنه دانشجویی روز به روز بیشتر می‌شود و در واقع دانشگاه و تشکل دانشجویی هر کدام کار خود را می‌کنند، اظهار کرد: امروز برنامه‌های تشکل‌های دانشجویی جنبه نمایشی پیدا کرده یعنی تشکل‌ها به دنبال اجرای برنامه‌ها و دعوت از سخنرانانی هستند که بیشتر فحش را می‌دهند، بیشتر تمسخر می‌کنند و بیشتر نظام را زیر سوال می‌برند. در واقع امروز سخنرانانی به دانشگاه‌ها دعوت می‌شوند که می‌توانند هیجان کاذب ایجاد کنند.

دبیر اسبق دفتر تحکیم وحدت با اشاره به اینکه در دهه ۷۰ و در زمان نسل سوم این اتحادیه عمده کار‌ها در دانشگاه بود و امکان نداشت که گعده‌های خوابگاهی تعطیل شود، افزود: مثلاً ما در مورد اهمیت ۱۳ آبان خود را مسئول می‌دانستیم که دانشجو را روشن و این بدنه را در چارچوب نظام و آرمان‌های امام حفظ کنیم.

علمشاهی با بیان اینکه استکبار ستیزی در دهه ۶۰، ۷۰ و اوایل دهه ۸۰ نقطه ثقل دفتر تحکیم بود تصریح کرد: در دهه ۸۰ شاهد بروز یک فاصله گفتمانی با آرمان‌های دفتر تحکیم هستیم که یکی از علت هایش هم این بود که تحکیم به دلیل ضعف گفتمان بیش از حد وارد سیاست شده بود به همین دلیل از بدنه دانشگاه و آموزش غافل شد و نتوانست در قبال شبهات پاسخگو باشد با این وجود این جریان در نهایت تسلیم گفتمان روشنفکری و سروش و کدیور شد.

وی اظهار کرد: موضوع دیگر اینکه با تثبیت نظام شاید تحکیم این فکر را می‌کرده که استکبارستیزی دیگر اولویت نظام نیست از طرفی پس از جنگ مسئله سازندگی شروع شد و همین‌ها باعث شدند که جنبش دانشجویی از نوک پیکان استکبار ستیزی فاصله بگیرد.

دبیر اسبق دفتر تحکیم وحدت با اشاره به اینکه در دهه ۷۰ تلاشهایی صورت گرفت تا دفتر تحکیم تضعیف شود، افزود: این تلاش‌ها باعث شد که دفتر تحکیم وحدت به سمت گفتمان روشنفکری و سروش و کدیور برود و از گفتمان استکبار ستیزی فاصله بگیرد در واقع در آن برهه مسائل داخلی برای تحکیم اهمیت بیشتری یافته بود.

علمشاهی با بیان اینکه وظیفه اصلی تشکل‌های دانشجوی امروز بازگشت به دانشگاه و فعالیت در فضای دانشگاه است و این بازگشت می‌توانند با ادبیات مختلفی انجام شود، افزود: امام خمینی فرمود که اگر دانشگاه اصلاح شود کشور اصلاح می‌شود با این وجود ما باید در این مسیر گام برداریم تا بر جامعه اثر بگذاریم.

لازم به ذکر است این میزگرد با حضور حجت الاسلام نبوی دبیر اسبق دفتر تحکیم وحدت، قائدشرف دبیر سابق و کوهی مقدم دبیر فعلی این اتحادیه برگزار شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار