کمیته بینالمللی صلیب سرخ اعلام کرد که حدود یک میلیون یمنی به دلیل توقف واردات سوخت و تشدید حملات سعودی طی ۱۰ روز گذشته، در سه شهر یمن در معرض ابتلا به وبا قرار دارند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، کمیته بین المللی صلیب سرخ روز جمعه اعلام کرد که توقف واردات سوخت و دیگر کالاهای اساسی به یمن به دلیل بمباران و حملات مداوم عربستان، باعث قطع عملیات آب رسانی و رسیدن آبهای آشامیدنی در سه شهر یمن شده است.
به گزارش پایگاه خبری «براقش نت»، کمیته بین المللی صلیب سرخ تاکید کرد که حدود یک میلیون نفر در معرض تهدید خطر بیماری وبا و دیگر بیمارهای ناشی از آبهای آلوده را دارند.
الکساندر فیت رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ در یمن گفت: سیستمهای آبی و بهداشتی در الحدیده، صعده و تعز به دلیل کمبود سوخت متوقف شدهاند.
آب و غذای آلوده مهمترین عامل شیوع بیماری وبا در یمن به ویژه کودکان شمرده میشود.
عواملی، چون آلودگی آب ها، کمبود و نبود کمکهای امدادی و دارویی و غذایی، عدم جمع آوری نخاله و زباله و کمبود کادرهای پزشکی و درمانی و عدم آمادگی جهت رویارویی با حالات فوق العاده، شیوع سریع بیماری در یمن را موجب شده است.
کارشناسان پزشکی، با انتشار گزارشی، عربستان سعودی را مسئول شیوع وبا در یمن اعلام کردند. نشریۀ پزشکی «لانست» با انتشار گزارشی اعلام کرد: حملات جنگندههای ائتلاف حمله به یمن به ریاست عربستان سعودی، بیمارستانها و شبکههای آبرسانی را نابود کرد.
کمیته بین المللی صلیب سرخ هشدار داد که تا آخر سال جاری میلادی، شمار مبتلایان به وبا در یمن از ۶۰۰ هزار نفر فراتر خواهد رفت.