همایش ملی نکوداشت علامه جعفری در مصلای اعظم امام خمینی تبریز با حضور جمعی از اندیشمندان کشورمان و تعدادی از مسئولان کشوری و استانی آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری دانشجو استان آذربایجان شرقی، همایش ملی نکوداشت علامه جعفری در مصلای اعظم امام خمینی تبریز آغاز شد. بررسی افکار و اندیشه های فلسفی علامه جعفری و بزرگداشت شخصیتی و علمی وی از جمله بخش های همایش خواهد بود.
در این همایش جمعی از اندیشمندان کشورمان و تعدادی از مسئولان کشوری و استانی حضور دارند. در آغاز همایش، بخشى از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامى، در دیدار اخیر دستاندرکاران همایش علامه جعفری پخش شد.
حضرت آیت الله خامنهای با اشاره به مراتب بالای علمی و تبلیغی علامه جعفری، گفتند: یکی از بارزترین خصوصیات مرحوم علامه جعفری «جامعیت» بود، یعنی ایشان در یک رشته خاص منحصر نشده بود و در فقه، فلسفه، تبلیغ و هنر برجسته و بسیار پر کار بود و هیچ بخشی از گسترهی عظیم علمی و فکری، ایشان را از بخش دیگر غافل نکرد.
ایشان، علامه جعفری را هنرمند و هنرشناس دانستند و در خصوص ویژگی دیگر آن مرحوم یعنی «احساس مسئولیت برای گستراندن معارف اسلامی»، گفتند: جایگاه ممتاز علمی و فکری هیچگاه مانع از فعالیتهای تبلیغی علامه جعفری و ارتباط ایشان با جوانان، دانشجویان، علما، اساتید و عموم مردم نشد.
رهبر انقلاب اسلامی، «تعصب دینی و حساسیت در مقابل انحرافات فکری» را ویژگی دیگر علامه جعفری خواندند و افزودند: علامه جعفری به شدّت نسبت به مسائل دینی متعصب و پایبند بود و در مقابل انحرافات فکری، صریحاً برخورد، و در مقابل دشمنیها ایستادگی میکرد.
حضرت آیت الله خامنهای با ابراز خرسندی از برگزاری همایش نکوداشت علامه جعفری و اقدام برای شناساندن ابعاد فکری ایشان، گفتند: امیدواریم این بزرگداشت موجب شود شخصیت مرحوم علامه جعفری و افکار ایشان از غربت خارج شود.
محمدعلی کی نژاد،رئیس برگزار کننده همایش، با اشاره به تذکرات رهبر معظم انقلاب در خصوص بررسی اندیشه های چهره های شاخص فرهنگی کشور، ایجاد عرصه تحقیق و تعمق در این زمینه را لازم و ضروری دانست.
در ادامه حجت اسلام دکتر شاهدی دبیر علمی همایش ملی 'بزرگداشت مقام علمی و معنوی علامه جعفری (ره)' نیز در این جلسه، معرفت شناسی، فلسفه هنر، علم و دین و فلسفه حقوق بشر را محورهای اصلی این همایش اعلام کرد و گفت: دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، حوزه های علمیه و بیش از 20دانشگاه، پژوهشگاه، نهاد و بنیاد با این همایش همکاری کردند.
وی افزود ۱۰۴مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده بود که ۵۸مورد تایید داوران قرارگرفته که ۲۷مورد رتبه علمی پژوهشی و ۱۷مورد علمی ترویجی و ۱۴مورد علمی تخصصی می باشد.
مجید خدابخش، استاندار آذربایجان شرقی نیز در همایش بررسی اندیشه های علامه جعفری ضمن خیر مقدم به حاضران و میهمانان شرکت کننده در همایش، علامه جعفری را از شخصیت های بزرگ و برجسته دانست و گفت: بی شک این علامه والا مقام نه تنها افتخار تبریز و ایران، بلکه افتخار جهان اسلام است.
حجت الاسلام والمسلمین محمد علی آل هاشم، نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و رییس افتخاری همایش هم با بیان ابعاد مختلف شخصیت علامه جعفری و اندیشه های والای وی در زمینه های گوناگون افزود: حکومت در جامعه انسانی، مختص انبیا و جانشینان برحق آنان است و این موضوع با تفکرات سکولاریسمى مخالف است.
استاد علامه محمد تقی جعفری سال 1304 شمسی در تبریز متولد شد و پس از تحصیلات عالیه علوم اسلامی، در محضر آیات عظام میرزا فتاح شهیدی، شیخ محمدرضا تنکابنی، شیخ کاظم شیرازی، سید عبدالهادی شیرازی، سید ابوالقاسم خویی و سید محسن حکیم کسب فیض نمود.
تاکنون بیش از هشتاد اثر از آثار استاد به طبع رسیده و چاپ برخی از آنان همچون شرح مثنوی در 15 جلد، بارها تجدید شده است. از دیگر آثار برجسته استاد شرح و تفسیر بر نهج البلاغه و مولوی و جهان بینی هاست. بیش از 60 کتاب و مقاله دیگر استاد علامه جعفری، هنوز منتشر نشده است. علامه محمد تقی جعفری (ره) 25 آبان سال 1377 بر اثر بیماری، چشم از جهان فروبست. همایش ملی بررسی اندیشه های علامه جعفری(ره)، فردا هم ادامه داشته و در دانشگاه هنر اسلامی تبربز برگزار خواهد شد.