فراخوان جشنواره صنایعدستی فجر از سوی معاونت صنایعدستی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری امروز سهشنبه ۳۰ آبان منتشر شد.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ صنایعدستی و هنرهای سنتی بهعنوان جلوه درهم تنیده فرهنگ و پیشه، بستری است برای بهنمایش درآمدن خلوتِ ذوق و شوق افرادی که ساختن را مشغله خود کردهاند و با خلق آثار خود، روایت ساختن را برای دیگران بازگو میکنند. امروز بیش از هر زمان دیگری به ساختن نیازمندیم و جشنواره فجر بستری برای انعکاس آوای راویان فرهنگ و پیشه این سرزمین است.»
به نمایش درآوردن آخرین دستاوردهای صنایعدستی و هنرهای سنتی، آشنایی با هنرمندان جوان و کشف استعدادهای نو در عرصه صنایعدستی، ایجاد بستری برای مواجه بیواسطه مخاطبان با آثار صنایعدستی و ارتباط با هنرمندان شرایط از مهمترین اهداف برگزاری این جشنواره است.
آثار ارسالی به این جشنواره باید مبتنی بر شیوههای تولید دستی خلق شده باشد و مهمترین شاخص انتخاب آثار وجوه متمایز صنایعدستی از لحاظ طراحی، کیفیت اجرا، اصالت برند و هویت و کاربرد خلاقانه است وهر هنرمند مجاز به ارسال ۵ اثر از جدیدترین محصولات هنری است.
آثار ارسالی نباید در جشنوارههای پیشین به نمایش در آمده باشد. آثار ارسالی باید دارای شناسنامه (نام اثر، معرفی تکنیک، مواد مورد استفاده، نام سازنده) باشند، شرکت در همه گرایشها و رشتههای صنایعدستی مجاز است. آثار باید در یک سال اخیر خلق شده و دارای ابعاد و وزن متعارف بوده و قابل حمل و نقل باشد. متقاضیان باید فرم شرکت در جشنواره را از طریق لینک مربوطه در سایت سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری دریافت و پس از تکمیل به همراه تصاویر آثار بر روی سامانه بارگذاری کنند.
حجم هر فایل ارسالی باید حداقل ۵۰۰ کیلو بایت و حداکثر ۱ مگابایت بوده و تصاویر از زوایای مختلف و دارای وضوح مطلوب باشند. انتخاب آثار در دو مرحله صورت میپذیرد. در مرحله اول تصاویر توسط شورای هنری بررسی و در مرحله بعد اصل آثار به انتخاب داوران به نمایشگاه راه مییابند. `b یرفتهشدن آثار در مرحله اول به معنی راهیابی به نمایشگاه نبوده و آثار نهایی در مرحله دوم توسط هیئت داوران انتخاب خواهند شد.
مهلت ارسال تصاویر آثار تا تاریخ ۹۶ / ۱۰ / ۱ است و نتایج اولیه ۹۶ / ۱۰ / ۶ اعلام خواهد شد. تحویل آثار به دبیرخانه ۹۶ / ۱۰ / ۱۲ تعیین شده و اعلام نتایج نهایی ۹۶ / ۱۰ / ۱۶ است.
همچنین نمایشگاه از ۹۶ / ۱۰ / ۲۹ تا ۹۶ / ۱۱ / ۶ برگزار میشود و مراسم تقدیر از برگزیدگان ۹۶ / ۱۱ / ۴ محل نمایشگاه خانه هنرمندان ایران برگزار خواهد شد.
این جشنواره همچنین دارای یک بخش ویژه است در این بخش ضرورت معرفی ظرفیتهای هنر حصیربافی و نیز قابلیتهای بالای آن برای اشتغال و تولید صنایعدستی بهویژه در مناطق کمتر برخوردار موجب شد تا معاونت صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور سال ۱۳۹۶ را به این هنر صنعت بومی و اصیل ایرانی اختصاص دهد. در همین راستا بخش ویژه حصیر نیز در کنار جشنواره فجر در نظر گرفته شده است تا نگاه ویژه هنرمندان را به این رشته ارزشمند معطوف دارد.
در بخش ویژه حصیر فقط آثاری که دارای رویکرد خلاقانه به روشهای مختلف حصیربافی باشند پذیرفته شده و به صورت مجزا داوری خواهد شد.
در این جشنواره به ۱۰ هنرمند برگزیده نشان سرو زرین جشنواره، دیپلم افتخار و هدیه غیر نقدی به ارزش ۱۵ میلیون ریال اعطا خواهد شد همچنین به یک برگزیده در بخش ویژه حصیر نشان سرو زرین جشنواره، دیپلم افتخار و هدیه غیرنقدی به ارزش ۱۵ میلیون ریال اعطا میشود.