شکاف عمیق میان اعضای انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی شریف، باعث بروز اختلافات و به راه افتادن حواشی و سر و صداهایی از درون این تشکل اصلاحطلب شده تا جایی که انتخابات تشکل را به چالش کشیده شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در روزهایی که بیشترین حمایت دانشگاهها و وزارت علوم دولت یازدهم و دوازدهم از تشکلهای حامی دولت و جریان اصلاحطلبان در صحن دانشگاه صورت میگیرد، اما بحران عجیبی گریبان انجمن دانشگاه صنعتی شریف که یک تشکل نسبتا قدیمی در بین جریانهای دانشجویی فعال این دانشگاه محسوب میشود را گرفته است.
شکاف عمیق میان اعضای انجمن دانشگاه صنعتی شریف، باعث بروز اختلافات و به راه افتاده حواشی و سر و صداهایی از درون این تشکل اصلاحطلب شده است. حاشیههایی که در آستانه برگزاری انتخابات سالانهی شورای مرکزی این تشکل، سر باز کرده است.
فارغ از اینکه ریشهی اختلافات چیست، اما بد نیست بدانید عدهای از اعضای این تشکل در مخالفت با اعضای دیگری که هماکنون مدیریت و اکثریت شورا را برعهده دارند، با تاسیس یک کانال تلگرامی، در تلاش برای جمع کردن آراء اعتراضی دانشجویان دانشگاه هستند.
انتشار تبلیغات اعتراضی در فضای مجازی
دانشجویان معترض، معتقدند که در آستانه برگزاری انتخابات این تشکل، چند تن از کاندیداها به ناحق رد صلاحیت شدند و این در حالیست که در حال حاضر، تعداد کاندیداها از تعداد اعضای شورای مرکزی که قرار است انتخاب شوند، کمتر است!
با این تفاسیر اصلا معلوم نیست که چنین انتخاباتی قانونی باشد یا حتی اجازه برگزاری پیدا کند! پیشنهاد میشود دانشجویان معترض، اساسنامهی این تشکل را نیز بررسی یا منتشر کنند تا معلوم شود اصلا روند رای گیری چگونه خواهد بود. صرف نظر از اینکه مکانیزم رای گیری در این تشکل برای انتخاب اعضای شورای مرکزی، اکثریت مطلق یا نسبی باشد، میشود پرسید که اگر حتی تمام کاندیداها رای بیاورند، کرسیهای خالی مانده در شورا چه میشود؟ آیا خالی ماندن کرسیها بعد از انتخابات، قانونی است؟
نمونه دیگری از تبلیغات اعتراضی در فضای مجازی
در حالی که به گفتهی معترضین، این اختلافات مربوط به داخل انجمن دانشگاه صنعتی شریف است و هیچگونه کارشنکی از سوی معاونین و مسئولین دانشگاه صورت نگرفته، اما آن چیزی که مسلّم است، اعتراض برای حذف دو تن از کاندیداهاست و سوالی که در این بین به ذهن متبادر میشود، دربارهی بدنهی اجتماعی این تشکل در دانشگاه است.
به واقع آیا بدنهی اجتماعی انجمن دانشگاه صنعتی شریف با سابقهای که حتی به سالهای پیش از انقلاب اسلامی بر میگردد، تا حدی تنزل پیدا کرده که انتخاباتش با رد صلاحیت دو تن از کاندیداها، با، اما و اگرهای عجیب روبرو شود؟ و این در شرایطی است که مابین همین بدنهی اجتماعی حداقلی نیز اختلاف ریشهای عمیق به وجود آمده است که خود جای تامل دارد.
معترضین به وضعیت انجمن دانشگاه صنعتی شریف معتقدند این روزها انجمن اسلامی این دانشگاه تشکلی وابسته به نهادهای قدرت و نیرو گرفته از خارج دانشگاه است. گرچه این تشکل در دانشگاه شریف سالهای خوبی با دانشجویان مستقل داشته است، اما اکنون صرفا محلی برای بازیگری سیاسی اصلاح طلبان شده است.
شاید بدبینانه باشد، اما اختلاف این روزهای بدنهی اجتماعی و دانشگاهی اصلاحطلبان با دولت روحانی که در هفتههای گذشته و با معرفی وزیر علوم جدید از سوی روحانی به مجلس، ظهور و بروز پیدا کرد نیز در اختلاف میان انجمنیهای شریف بی تاثیر نیست. اختلافی که این روزها با عنوان طلاق عاطفی جریان دانشجویی اصلاح طلبان از دولت روحانی شناخته میشود و درونمایهی اصلی آن، «فدا کردن ایدئولوژی به پای استراتژی» از سوی دولت است؛ جملهای که به تازگی از سوی مشاور رسانهای رئیس جمهور نیز تائید شد.