رئیس دانشگاه امام خمینی(ره) قزوین در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر استان گفت: پژوهشها باید تقاضا محور باشد و در این راستا باید ایدهها پرورش یابد، مراکز رشد تقویت شود در این صورت خودبخود رونق اقتصادی و اشتغال خواهیم داشت.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در هفته پژوهش و فناوری مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر استان قزوین با حضور استاندار و جمعی از مسئولان، محققان و اساتید دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین امروز چهارشنبه ۸ آذر ماه در تالار اجتماعات دانشکده علوم انسانی برگزار شد.
در این مراسم دکتر نائینی رئیس دانشگاه امام خمینی(ره) قزین ضمن ارائه گزارشی از روند انتخاب پژوهشگران برتر استان بیان داشت: پژوهشگران برتر استان در ۷ محور، اعضای هیات علمی، دانشجویان،دانش آموزان، حوزه علمیه، ایده پردازی، فناوران برگزیده واحدهای برگزیده تحقیق و توسعه، غرفه برگزیده نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی، فناوری و فن بازار انتخاب معرفی و انتخاب شدند.
دکتر نائینی در ادامه با اشاره به اهمیت پژوهشهای کاربردی و تقاضا محور در کشور اظهار داشت: پژوهش در زمینه حل مشکلات منطقه و استان باید بررسی و آسیب شناسی شود.امروز پژوهش محوری و هر حرکتی در راستای توسعه پایدار، رونق اقتصادی، اقتصاد مقاومتی برای بهروه وری و رشد پایدار نیازمند تحقیق و پژوهش است.
دبیر کل ستاد هفته پژوهش استان اظهار داشت:پژوهش ها باید تقاضا محور باشد و به پژوهش بهاء دهیم اگر مسئولان استانی و کشور به پژوهش اعتقاد داشته باشند رشد خواهیم کرد و در این راستا باید ایدهها پرورش یابد، مراکز رشد تقویت شود در این صورت خودبخود رونق اقتصادی و اشتغال خواهیم داشت.
عبدالمحمد زاهدی استاندار قزوین در آیین معرفی و تجلیل از پژوهشگران برتر استان قزوین که در دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) برگزار شد بر لزوم تقویت پژوهش و تحقیق جهت دستیابی به اهداف توسعه پایدار تاکید کرد و گفت: پایه و اساس همه تصمیمات پژوهش است و نتایج پژوهش باید در تمام عرصههای علمی و غیر علمی به مبنای عمل مدیران برای تصمیم گیری تبدیل شود.
زاهدی افزود: تمام پیشرفتهای بشر در تاریخ خلقت حاصل کنجکاوی انسان و روح جستجوگر اوست که برای دستیابی به رفاه و زندگی بهتر صورت گرفته است.
وی اضافه کرد: یافته های بشر به تدریج پیچیده تر شده و سرعت آن هم در این مسیر افزایش یافته و در این راه اگر سرعت عمل لازم را نداشته باشیم از قافله عقب خواهیم ماند.
زاهدی پژوهش را در تمام ابعاد و حوزه های آن مهم دانست و ادامه داد: مدیران دستگاه ها باید در عمل به پژوهش باور داشته و از این مقوله برای پیشبرد اهداف سازمانی خود بهره بگیرند.وی از مراکز علمی و دانشگاه ها به عنوان خاستگاه پژوهش یاد کرد و با بیان اینکه در سال های اخیر توجه به پژوهش تئوری و عملی رفته رفته بیشتر شده است، افزود: باید با در اختیار قرار دادن ابزارها و امکانات به پژوهشگران زمینه حمایت از آنها را فراهم کنیم تا نتایج پژوهش ها و تحقیقات آنها برای تصمیم سازی مدیران به کمک ما بیایند.
در بخش اساتید و دانشگاهیان این دوره از جشنواره تجلیل از پژوهشگران برتر استان قزوین، عناوین برتر به فرزاد ابراهیمی عضو هیات علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)، امیر پاکپور حاجی آقا عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، علی محتشمی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی ، مهدی خلج عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوئین زهرا، ابوالفضل علیائی عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور قزوین، علیرضا خاکپور مدرس مرکز علمی کاربردی مهرام، علیرضا شجاعی مدرس حوزه علمیه،کاوه صید مرادی معلم آموزش و پرورش، جعفر شهابی فر از مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی و حسن حاجی فتحعلی از پارک علم و فناوری رسید.
در بخش دانشجویان برگزیده نیز دانشجویان محمدرضا براتی از دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)، پیام حیدری از دانشگاه علوم پزشکی،حمیدرضا مقصودلو از دانشگاه آزاد اسلامی قزوین ، مرتضی شعبان نژاد از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان و هما زینالی از دانشگاه پیام نور قزوین به عنوان دانشجویان پژوهشگر برگزیده استان معرفی شدند.
در بخش دانش آموزی این جشنواره عناوین پژوهشگر برگزیده به معین قاسمی و هلیا رحیمی تعلق یافت.
داود بیگدلی ایده پرداز طرح ساماندهی پسماندهای الکترونیکی، محسن داودی ایده پرداز دستگاه نمونه بردار چند کاناله سیگنال آنالوگ۲۴بیتی و علیرضا لشگری ایده پرداز طرح ضدعفونی کننده در بخش ایده پردازان به عنوان نفرات برگزیده معرفی شدند.
عنوان برتر فناوران برگزیده نیز به حمید کاریاب مجری طرح دستگاه استخراج ترکیبات آلی خطرناک از آب شرب، پیمان هنری صالح مجری طرح دستگاه کود خشک دامی در مقیاس صنعتی، میثم رحیمی آتانی مجری طرح فلزیاب دستی توکا، یونس عظیمی مجری طرح cpmچند منظوره مفصل زانو و سیامک سررشته داری مجری طرح سیستم مدیریتی فرایندهای تجاری اختصاص یافت.
در بخش واحدهای برگزیده تحقیق و توسعه نیز عناوین برتر به شرکت پارسا پلیمر شریف و شرکت نفیس نخ تعلق یافت.
در این همایش همچنین اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین نیز به عنوان غرفه برگزیده نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی، فناوری و فن بازار شناخته شد.
گفتنی است چهارم تا دهم آذر ماه به عنوان هفته بزرگداشت پژوهش و فناوری نام گذاری شده است.