کد خبر:۶۴۹۸۹۶
کارگردان نمایش «مهاجران»:

تئاتر در ایران امروز محصولی ناقص‌الخلقه است!

حسن علیکرمی گفت: «جمله‌ای که مدت‌هاست ذهن مرا به‌خود مشغول کرده و به‌شدت در طی چند‌روزی که از اجرا می‌گذرد برایم پررنگ شده است؛ اینکه تئاترکارکردن در ایران، مثل جان‌کندن است!»
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ وی بااشاره‌به‌اینکه تئاتر را از سال ۱۳۶۵ با علیرضا نادری شروع کرده است، ادامه داد: «فردوس کاویانی هنگامی که با سریال تلویزیونی به‌شهرت رسید، در مصاحبه‌ای درپاسخ‌به‌این‌پرسش که ازاینکه مردم شما را می‌شناسند، چه حسی دارید؟ گفته بود اصلا خوشحال نیستم؛ چون سال‌ها تئاتر کار کردم و کسی مرا ندید! راستش حس می‌کنم که کم‌لطفی نسبت‌به تئاتر در ایران، تن‌ها از‌سمت مسئولین نیست؛ بلکه ازسمت مردم نیز هست.

بعضی‌ها برای یک‌پرس‌غذا مبالغی هنگفت هزینه می‌کنند؛ اما نه‌تن‌ها حاضر نیستند که پولی برای تماشای تئاتر بپردازند؛ بلکه از شما گله‌مند هم می‌شوند که چرا بلیط رایگان در اختیارشان قرار ندادید!» این مدرس حوزه نمایش با گفتن اینکه تئاتر، پروسه‌ای فرایندمحور است، ادامه داد: «این، چیزی‌ست‌که چه در سال‌ها فعالیت در ایران و چه خارج‌ازاین‌کشور یاد گرفته‌ام؛ چیزی‌که در تولید و خلق اثر باید رخ دهد؛ اما در ایران، بسیارکم اتفاق می‌افتد. برعکس، شاهد تصمیم‌های یک‌شبه بسیاری برای روی صحنه‌بردن نمایش هستیم. برای همین، آن مقوله زایش و خلق اثر هنری را کمتر شاهدیم و آنچه اغلب دیده می‌شود، محصولی ناقص‌الخلقه است». وی درادامه گفت: «آمار که بگیریم، هرشب تعداد قابل توجهی اثر، روی صحنه است؛ اما چه‌تعداد ازآن‌ها واقعا تئاتر
هستند؟ این دردی‌ست که نمی‌شود و نباید از‌آن به‌راحتی گذشت.

هرچند به‌نظرم، قبل‌ازآنکه دنبال مقصر باشیم، باید قطعات این‌پازل را بشناسیم و ببینیم آنچه در پروسه تولید رخ می‌دهد، فرایند سالمی هست یا نه؟» حسن علیکرمی، بااشاره‌به‌اینکه حمایت و ساماندهی درستی درعرصه تئاتر کشور صورت نمی‌گیرد، تشریح کرد: «این، خود ما هستیم که باید سعی کنیم با حداقل‌ها، خروجی استانداردی را تاآنجا که می‌شود، ارائه دهیم. اینکه گفته می‌شود آنچه در سالن‌ها روی صحنه می‌رود، عمدتا تئاتر نیست؛ یک پز روشنفکری نیست؛ واقعیتی‌ست که خود اهالی تئاتر بهترازهرکسی به آن واقف هستند».

گفتنی‌ست، حسن علیکرمی، روح‌الله مهرابی، محمد طاهری راد، پریسا مرادیان، تارا ناظری، مهدیه ابراهیمی، عاصم حاصل‌مهری، فریبا بکلو، فاطمه گلچین، علی هاشمی‌پور، فاطمه صالحی، سمانه روشنی، امید اسکندر، سعید متینی، غزاله یراقى، محیا بشیری، غزل صادق‌الوعد، کیانا فاطمى‌فر، مهتاب مطهری، محسن هروى، اصغر کاشف، شهاب درفشدار، فرناز ناظرى و مهربان علیکرمى بازیگران این‌اثر هستند که تا ۲۴ آذرماه ١٣٩٦ هرشب ساعت ١٩ در تالار حافظ روی صحنه می‌رود. «مهاجران»، به تأثیر جنگ و مهاجرت بر خانواده می‌پردازد و در خلاصه داستان آن آمده است که دو خانواده به‌هنگام مهاجرت، در یک ایستگاه دور‌افتاده قطار به‌هم می‌رسند تا با گرفتن ویزای عبور، به مسیر خود ادامه دهند؛ اما...
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار