مناظره ابراهیم رزاقی، اقتصاد دان با پازوکی، اقتصاددان و استاد دانشگاه علامه طباطبائی با موضوع «اثر نفت در اقتصاد ایران» در دانشگاه تربیت دبیری شهید رجایی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ابراهیم رزاقی، اقتصاد دان و استاد دانشگاه در مناظره اثر نفت در اقتصاد ایران که با حضور مهدی پازوکی، اقتصاد دان و استاد دانشگاه علامه طباطبائی و به همت جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تربیت دبیری شهید رجایی برگزار شد، گفت: روحانی ۲۶۰ میلیارد دلار خرج کرد، اما شغلی ایجاد نکرد و اگر شغلی هم ایجاد شد، معادل آن بیکار کردند و چندین هزار صنایع ورشکست شدند.
وی با بیان اینکه طبقه اشرافی بزرگترین حامی وضع موجود کشور است، افزود: اگر نفت و مواد پتروشیمی را بفروشیم و دولت دلار ارزان به واردات اختصاص دهد ثروتمندان با این رویه موافقند.
وی با بیان اینکه اگر روحانی برای بار دوم به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد به خاطر این بود که اطلاعات مردم نسبت به عملکرد دولت پایین بود، تصریح کرد: کدام یک از روزنامهها واقعیتها را مینویسند که منجر به افزایش اطلاعات مردم شود؟
این اقتصاددان گفت: الان هم اگر هر انتخاباتی برگزار شود ،با توجه به قدرت رسانهای که در اختیار اصلاحطلبان است، دوباره یکی از آنها انتخاب میشود. اصلاح طلبان هم آدمهای وسیعی هستند و برخی از آنها به نظر من از زمان دولت اصلاحات ویرانی ایران مورد نظرشان بوده است، چون آمریکاییها این را میخواهند؛ آنها به راحتی از انقلاب مخملی حرف میزنند. در هر حال آنها این رویه خود را تا وقتی که ایران از شدت فقر و بیکاری منفجر شود ،ادامه میدهند.
رزاقی تصریح کرد: آقای پازوکی زیاد به این نکته اشاره میکنند که باید بلد باشیم حرف بزنیم؟ تصور شما از اینکه حرف بزنیم چیست؟ آیا با حرف زدن رئیس جمهور فرانسه و ژاپن قانون میشوند؟ آیا با حرف زدن، لبخند زدن، هدیه دادن، و هدیه گرفتنها این اتفاق میافتد من فکر میکنم که آقای پازوکی به گونهای دیگر به مسائل نگاه میکنند.
وی بیان کرد: غربیها با لبخند برنامه قتل و عام ما را ریختند آنها با لبخند زدن میآیند صحبت میکنند. همین الان برنامه دارند که ایران را ویران کنند حتی بمب اتمی بیاندازند آن وقت شما بیایید صنایع دفاعی را تعطیل کنید، در قبال سوریه عکس موضع کنونی عمل کنید و تمام جانبازان و جهادیها را نابود کنید. برنامه دشمن ویرانی ایران است، اما یک عده در داخل همین را حمایت میکنند و سخنرانی آقای پازوکی هم این را میگویند.
این اقتصاددان گفت: نکته خیلی مهم این است که اگر ما تا حالا مانده ایم به این دلیل بوده که آدمهای داریم که برای منافع ملت و نظام از جانشان مایه میگذارند و دنیا و ملت هم این را قبول دارند در نتیجه رشد میکنند و آمریکا از همین هراس دارد.
وی با بیان اینکه در دوران هاشمی رفسنجانی سرمایه داری لیبرالی آمریکایی با تغییراتی در کشورمان پیاده شد، تصریح کرد: آنها میگفتند تولید داخلی معنایی ندارد، چون خارجیها تولید میکنند؛ بنابراین تمام صنایع دولتی را به بخش خصوصی واگذار کردند. خب وقتی که تمام صنایع به بخش خصوصی واگذار میشود، چه اتفاقی میافتد؟ بخش خصوصی به دنبال حداکثر سود است و حداکثر سود هم در دلالی و واردات قرار دارد و این در حالی است که حتی آمریکاییها هم از تولید داخلی خود با گرفتن مالیات غیرتولیدی دفاع میکنند، اما ما این کار را هم نکردیم در نتیجه طبقه اشرافی به وجود آمد.
وی خاطرنشان کرد: از سال ۶۱ و بعد از فتح خرمشهر ۲ نظر در بین مسئولان کشورمان ایجاد شد یک نظر، نظر امام بود که میگفت: عراق باید تنبیه شود تا هر کسی بلند نشود و به ایران حمله کند. در واقع امام میگفت که سازمان ملل باید عراق را به عنوان متجاوز بشناسد. در کنار نظر امام یک نظر هم متعلق به هاشمی رفسنجانی، آقای روحانی میرحسین موسوی و چند نفره دیگر بود که فکر میکردند از طریق گفتگو و مذاکره جنگ تمام میشود؛ در حالی که هنوز بخشهای از سرزمین ما در دست دشمن بود و این نظر با نظر امام مغایرت داشت.
این اقتصاددان تصریح کرد: یکی از افسران عراقی اخیراً گفته است که ۶۰ تیپ زرهی عراق در مدت کوتاهی به وسیله آدمهایی که چیزی دستشان نبود، از بین رفت و این یعنی قدرت مقاومت مردم. در هر حال بعد از فوت امام دیدگاه مقابل قبول کرد که سرمایهداری لیبرال آمریکایی در ایران پیدا شود، اما یک تغییراتی کرد.
رزاقی با بیان اینکه باید به دشمنی که تمام جهان را نابود کرده شک کنیم، تصریح کرد: آمریکا با کودتا ۷۰ تا ۸۰ حکومت را در دنیا سرنگون کرده واقعیت این است که ما باید در برابر جهانخواران بایستیم، چون ترس سرسپردگی میآورد.
وی اظهار کرد: کسانی که صنایع دفاعی را به وجود آوردند، بخش دولتی نبودند؛ چرا اینها را سرکار نمیگذارند سوال این است که چگونه میخواهند با فساد مبارزه کنند در واقع امروز مفسدان را نوازش میکنند. آدم فاسد چه در بخش خصوصی و دولتی و چه تعاونی فاسد است و باید با او مبارزه کرد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه آدمی که منافع خود را حداکثر در نظر بگیرد عقل ندارد، گفت: به واسطه سرمایه داری آمریکایی یک میلیارد آدم در جهان گرسنه اند، ۸۰۰ میلیون نفر بیکارند و به طور دائم جنگ است. آمریکا ۳۰ میلیون سرخپوست را راحت کشت و الان دارند راحتتر آدم میکشند و بعد دکتر پازوکی از آمریکا دفاع میکند.
وی با بیان اینکه یک عقل شیطانی و یک عقل میخواهد به خدا نزدیک شود تصریح کرد: عقل شیطانی فکر میکند که خداست در حالی که او مرید شیطان است معتقدم مسئولانی که مسئولیت سرشان نمیشود فکر میکنند که عقل دارند البته ثروتمند میشوند، ولی من فکر میکنند که اینها عقل ندارند.
پازوکی استاد دانشگاه علامه طباطبایی نیز در این مناظره با بیان اینکهای کاش ما در وزارت امور خارجه ۱۰۰ نفر مانند ظریف داشتیم، تصریح کرد: ما میتوانیم در جهان آقایی کنیم به شرط اینکه منطقی عمل کنیم. واقعیت این است که برخیها نمیتوانند خانه خود را هم اداره کنند و بعد میگویند جهان را به من بدهید تا آن را اداره کنم در هر حال دیدیم که چگونه قطعنامههای مختلف علیه کشورمان صادر شد و این در حالی بود که دیدیم با این قطعنامهها چه بلایی سر قذافی آوردند.
وی با بیان اینکه تنها ۱۴ درصد از شرکتها به بخش خصوصی واگذار شده و ۸۶ درصد به نهادهای عمومی که بسیار فراتر از بخش دولتی هستند واگذار شده اند، تصریح کرد: من وظیفه دارم که از هاشمی رفسنجانی به عنوان سردار سازندگی دفاع کنم؛ اگرچه به بخشی از عملکرد او نقدهایی داشته ام. در جریان تصمیم گیری برای احداث مترو تهران برخی با هاشمی که موافق احداث مترو بود مخالف بودند، اما در جلسه هیئت دولت و در زمان نخست وزیری میرحسین موسوی ۱۱ نفر به نظر هاشمی رای دادند و همین دوستان عقب مانده ذهنی میگفتند میخواهید پول مملکت را خرج مترو کنید. ما باید در خاورمیانه شاگرد اول شویم و این باید طبق سند ۱۴۰۴ اتفاق بیفتد؛ البته در دوران احمدینژاد فاصله ما با جهان بیشتر شد.
پازوکی با بیان اینکه امروز درآمد سرانه کره دو برابر ماست، تصریح کرد: ما در ایران یک شرکت در حد کیاموتور و سامسونگ نداریم و این در حالیست که ما بهترین شرکتها را داشتیم، ولی دوستان آقای رزاقی بورژوازی ملی را نابود کردند. زمانی که ما در شرکت پارس الکتریک تلویزیون تولید میکردیم، کره ایها بلد نبودند رادیو هم درست کنند.
وی با بیان اینکه ما سردار سلیمانی و غلامعلی رشید را دوست داریم، تصریح کرد: باید مذاکره باشد، چون جنگ خانمان سوز است ما در جنگ کسانی را از دست دادیم که هیچ جایگزینی ندارند من به شدت با جنگ مخالفم؛ البته توان دفاعی ما نیز باید بالا برود، اما با شعار این توان بالا نمیرود.
وی خاطرنشان کرد: بودجه دفاعی آمریکا ۷۰۰ میلیارد دلار و بودجه دفاعی ایران ۱۲. ۶ میلیارد است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه ایران با شعارهای دوستان آقای رزاقی به کشورهای مانند بورکینافاسو تبدیل میشود، اضافه کرد: ما باید عقلانی مملکت را اداره کنیم؛ سوال این است که آیا ما در کشورمان کارخانهای داریم که به دست سه نسل اداره شده باشد و این در حالی است که در کشورهای آلمان، فرانسه و اسپانیا این کارخانههای وجود دارند.
پازوکی از فساد اداری به عنوان یکی از فسادهای موجود در کشورمان نام برد و افزود: ما پدر صاحبان صنایع بزرگ کشورمان را که در زمان پهلوی فعالیت میکردند، درآوردیم و آن وقت اقتصاد دلالی را بر اقتصاد حاکم ساختیم. ما داریم کشور را گران اداره میکنیم ما به شدت با رابطه بازی مخالفیم این از ویژگیهای هزار فامیلی است. اینها که وام صد میلیاردی گرفتند چه کسانی هستند. سئوال این است که کجای دنیا نیروهای نظامی بانک میزنند در هر حال باید کشور را به سمت عقلانیت و کار کارشناسی و علمی پیش بریم آنجا که شعار دادیم منابع را پرت دادیم و برای کشور هزینه ایجاد کردیم.