وزیر خارجه ایران با تأکید بر اینکه ائتلاف عربی به سرکردگی ریاض «اساساً به تخریب یمن» مبادرت ورزیده است، ادامه داد: ما نبودیم که از صدام حمایت کردیم، این ما نبودیم که از طالبان حمایت کردیم. ما از داعش یا النصره حمایت نکردیم. ما از افراط گرایی در جهان، حمایت مالی نکردیم.
وی در ادامه افزود: گمان می کنم بهتر است هرچه سریعتر همسایه سعودیِ ما درک کند ماری که تولید کرده، تمام مارهایی که در طول ۴۰ سال پیش تا کنون تولید کرده است – چه صدام و چه طالبان و چه داعش – در نهایت خود آنها را گزیده است. لذا وقت آن رسیده است تا سعودی ها به جای تولید سازمان های تروریستی و دیکتاتورها به ایجاد توسعه، رونق و شکوفائی روی بیاورد.
ظریف در ادامه تصریح کرد: ائتلاف سعودی در حال نابودی یمن و کشتار مردم آن است. اکنون این یک درک مشترک بین المللی است که سعودی ها در جریان بمباران بیمحابای مناطق مسکونی یمن در طول 30 ماه گذشته، حتی کودکان و سالمندان را نیز کشته اند. ما از ابتدا گفتیم که یمن به راه حلی سیاسی و نه نظامی نیازمند است. این ما نیستیم که یمن را بمباران میکنیم، آنها (سعودی ها) هستند.
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران خاطر نشان کرد: متأسفانه دولت فعلی آمریکا از هیچ رفتار بین المللی پذیرفته شده برای تعامل با ایران استفاده نکرده و چیزی که از ایران می بینید، واکنش به آن است.
ظریف ادامه داد: برجام یک توافق بینالمللی است. اگر آنها (آمریکا) تصمیم بگیرند که به تعهدات بینالمللی خود پایبند باشند، به نفعشان است. اگر آنها تصمیم بگیرند توافق بینالمللی را نقض کنند، اول از هر چیز به جهان نشان میدهند که قابل اعتماد نیستند، اینکه هیچکسی نمیتواند با آنها معامله یا مذاکره کرده و به توافقی با هر کدام از رؤسای جمهور آمریکا برسد دلیلش این است که رئیس جمهور بعدی ممکن است آن توافق را از پایه نقض کند.
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران درباره توافق هسته ایِ ۱۴ جولای سال ۲۰۱۵ (۲۳ تیرماه ۱۳۹۴) موسوم به «برجام» تأکید کرد: این پیام خوبی نیست که آنها در حال ارسال به جامعه جهانی هستند؛ اما اگر آنها تصمیم بگیرند چنین پیامی را بفرستند، آنگاه ایران نیز گزینه های خود را داشته و این گزینه ها محدود نیز نیستند. من گمان نمی کنم آن گزینه ها خیلی برای آمریکا خوشایند باشد.