آخرین اخبار:
کد خبر:۶۵۱۹۸۱
رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی:

آزمايشگاه‌هاي تشخيص پزشكي در آستانه ورشکستگی

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی با اشاره به اینکه آزمايشگاه‌هاي تشخيص پزشكي در آستانه ورشکستگی هستند، گفت: وقت آن رسیده که وزارت بهداشت با توجه به به نقش بي بديل ازمايشگاه در تشخيص، درمان و پايش بيماري‌ها توجه بيشتری داشته باشد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر سید مهدی بوترابی در ارتباط با چالش های پیش رو حوزه آزمایشگاهیان اظهارکرد: در طي چند سال اخير آزمايشگاه‌هاي تشخيص پزشكي اعم از دولتي و خصوصي با چالش‌هاي متعددي روبرو شده اند كه تا كنون هيچكدام از اين مشكلات نه تنها حل نشده است بلكه مشكلات جديدتري نيز به مشكلات قبلي افزوده شده است.

وی با اشاره به اینکه این مشكلات مستقيم مي‌تواند كيفيت خدمات ازمايشگاهي را متأثر سازد، افزود: اما با این وجود مسئوليت پذيري و وجدان كاري مديران ازمايشگاه‌ها باعث شده است كه با حفظ كيفيت خدمات، به كار خود ادامه دهند.

 
رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی با بیان اینکه براي حل اين مشكلات ابتدا بايد به اين سوال پاسخ داد كه ايا منشا اين مشكلات روزافزون در خود ازمايشگاه‌ها یا از خارج به انها تحميل شده است؟ بیان داشت: يكي از مهمترين چالش‌هاي ازمايشگاه‌ها كه هر روز هم شديد تر مي‌شود مشكلات اقتصادي ناشي از كاهش درامد است.

بوترابی گفت: با اجرايي شدن طرح تحول نظام سلامت بيشترين بودجه و بيشترين تعداد مراجعه كننده به سمت بخش دولتي سرازير شد اما اكنون اين بخش نسبت به بخش خصوصي آسيب پذيرتر بوده و نه تنها در امر كيفيت خدمات بلكه در امور اقتصادي نيز به ورشكستگي نزديك‌تر است.

وی با بیان اینکه دلايل بوجود آمدن چنين مشكلي در بخش دولتي و خصوصي با هم متفاوت است، گفت: بنابراين متوليان امر آزمايشگاه بايد راهكارهاي ارائه شده براي حل اين مشكلات را دسته بندي کنند.

رئیس یازدهمین کنگره بین المللی ارتقاء کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران یادآورشد: بحث كاهش هزينه‌هاي ازمايشگاهي امروزه به عنوان يك راهكار براي حل اين مشكلات در برنامه‌هاي متوليان امر در وزارت بهداشت مطرح شده است اما سوال اساسي اين است كه دلايل افزايش هزينه چيست و چه كسي يا كساني هزينه هاي ازمايشگاه را افزايش داده اند؟

 بوترابی در پاسخ به اینکه ايا خود ازمايشگاه‌ها در افزايش هزينه هاي خود مقصرند؟، گفت: خير ازمايشگاه‌ها در افزايش هزينه‌هاي مستقيم اعم از هزينه مربوط به مواد مصرفي و دستگاهها  و همچنين هزينه‌هاي غير مستقيم همچون هزینه مربوط به پرسنل و هزينه هاي سربار شامل حامل هاي انرژي ، ماليات ، اجاره بهاء ملك هيچ‌گونه دخالتي نداشته اند بلكه اين متوليان امر بوده اند كه با عدم توانايي در كنترل قيمت فراورده‌هاي ازمايشگاهي باعث افزايش سرسام اور اين بخش از هزينه هاي ازمايشگاه شده اند.

وی بیان داشت: برخي از راهكارهايي كه به عنوان راه حل در كاهش هزينه ازمايشگاه‌ها بيان مي‌شوند بيشتر راهكارهاي كاهش درامد ازمايشگاه‌ها و به نوعي راه حلي براي كاهش هزينه سازمان‌هاي بيمه هستند.

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی ادامه داد: معضل بزرگ ديگر بحث معوقات بيمه‌ها است كه پرداختي به ازمايشگاه‌ها را حتي تا يك‌سال را به تاخير انداخته و باعث شده است كه ازمايشگاه‌ها نتوانند ار منابع مالي خود در جهت افزايش ارتقاء سطح خدمات و كيفيت بهره مند شوند و علاوه بر اين استفاده از فناوري‌هاي نوين ارائه شده در دنيا نيز با تاخير در ازمايشگاه‌هاي كشور صورت پذيرد.

بوترابی گفت: ميزان پرداختي به ازمايشكاه‌ها نسبت ساير بخش‌هاي نظام سلامت بسيار اندك است و بيمه‌ها به راحتي با پرداخت معوقات ازمايشگاه‌ها مي توانند بخشي از اين مشكلات را حل کنند ولي متاسفانه نمي دانيم چرا و به چه دليلي اين پرداخت‌ها كه حق قانوني ازمايشگاه‌ها است، انجام نمي‌شود.

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی اظهارکرد:به نظر مي رسد كه در بيان راهكارهايي براي حل مشكلات ازمايشگاه‌هاي پزشكي اولا نسخه هاي يكساني براي بخش دولتي و خصوصي نوشته مي‌شود و ثانيا نسخه هاي شفا بخش براي بيمار تجويز مي شود ولي در زمان استفاده،  داروها به افراد سالم داده مي‌شود چون بيمار از خوردن انها امتناع مي ورزد.

رئیس یازدهمین کنگره بین المللی ارتقاء کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایرانخاطرنشان کرد:  زمانيكه بخش دولتي از تامين هزينه هاي خود براي ادامه حيات عاجز شده است چگونه مي توان از بخش خصوصي توقع داشت كه با همان درامد بتواند خدمات با كيفيتي را ارائه دهد.

وی گفت: براي ارتقاء كيفيت بايد هزينه كرد چون كيفيت را پاياني نيست. به نظر مي رسد وقت ان رسيده است كه وزارت بهداشت و درمان و متوليان امر ازمايشگاه‌هاي تشخيص پزشكي به نقش بي بديل ازمايشگاه در تشخيص، درمان و پايش بيماري‌ها توجه بيشتر داشته باشند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار