رئیس دبیرخانه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور دانشجویان خارج از کشور گفت: همایش«گفتگو، تعامل و پیشرفت» ۴ دی ماه با حضور دانشجویان ایرانی خارج از کشور در پارک علم و فناوری پردیس تهران برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام مرتضوی، رئیس دبیرخانه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور دانشجویان خارج از کشور امروز در نشست خبری همایش گفتگو، تعامل و پیشرفت گفت: طبق ماموریتی که برعهده دبیرخانه امور دانشجویان خارج از کشور نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گذاشته شده همایش گفتگو، تعامل و پیشرفت چهارم دی ماه با همکاری دستگاههای مختلف در پارک علم و فناوری پردیس تهران با حضور دانشجویان ایرانی خارج از کشور برگزار میشود.
وی افزود: امیدواریم با برگزاری این همایش فرصتی فراهم شود تا بتوانیم از ظرفیت دانشجویان ایرانی خارج استفاده کنیم و بتوانیم زمینه خدمت آنها را در کشور تسریع نماییم.
رئیس دبیرخانه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور دانشجویان خارج از کشور گفت: امیدواریم بتوانیم یک ارتباط هدفمند را با این دانشجویان فراهم کنیم و این تعامل فی مابین برای پیشرفت کشور اثرگذار باشد.
وی با بیان اینکه ثبت نام شرکت در این همایش یک روزه آغاز شده تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم مانند کشورهایی که توانسته اند از استعداد و نخبگان خارج از کشور خود استفاده کنند ما هم بتوانیم زمینه این استفاده را فراهم کنیم.
مرتضوی با اشاره به اینکه آمارهای متفاوتی در خصوص دانشجویان ایرانی خارج از کشور وجود دارد، افزود: قطع به یقین میتوان گفت: ۷۰ هزار دانشجوی ایرانی در خارج از کشور مشغول به تحصیل هستند، اما چون وضعیت تعدادی از این دانشجویان ثبت نشده است امکان داردکه تعداد آنها به ۱۰۰ هزار نفر نیز برسد.
اکبرزاده، دبیر علمی همایش گفتگو، تعامل و پیشرفت نیز با بیان اینکه ما دانشجویان ایرانی خارج از کشور را به عنوان یک سرمایه ملی تلقی میکنیم و معتقدیم که باید از این سرمایه به نحو احسنت استفاده شود، افزود: ایرانیهای مقیم خارج از کشور معمولا در بخشهای مختلف از مجموعههای موفق تلقی میشوند و عمدتا در دانشگاههای خوبی مشغول به تحصیل هستند.
وی با تاکید بر اینکه باید برای پیشرفت کشور از طریق نیروی انسانی مشغول به تحصیل در خارج از کشور برنامه ریزی کنیم، تصریح کرد: دانشجویان ایرانی خارج از کشور در ایران و کانال ارتباطی ما با جوامع بین المللی محسوب میشوند با این وجود مهم است که با این دانشجویان تعاملات و گفتگوهایی داشته باشیم که همایش گفتگو، تعامل و پیشرفت در همین راستا برگزار میشود.
اکبرزاده با بیان اینکه هدف ما از برگزاری این همایش این است که در درجه اول نشست هایی با دانشجویان ایرانی خارج از کشور داشته باشیم و با آنها تبادل اطلاعات کنیم، تصریح کرد: طبیعتا ما نیز میتوانیم نقطه نظرات و دیدگاههای خود را در خصوص واقعیتهای داخل کشور با این دانشجویان مطرح نماییم.
وی با بیان اینکه امیدواریم از قبل این گفتگوها همکاری هایی با دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در خارج از کشور شکل بگیرد گفت: این دانشجویان ظرفیت هایی دارند و ما هم در داخل کشور به توانمندیهای آنها نیاز داریم و البته آنها هم علاقهمند به شکل گیری همکاری هستند که امیدواریم با فراهم کردن بستر مناسب برای بهره گیری از ظرفیت این دانشجویان یک گام در مسیر پیشرفت کشور برداریم.
دبیر علمی همایش گفتگو، تعامل و پیشرفت با اشاره به اینکه ظرفیت محدودی برای برگزاری این همایش داریم گفت: تاکنون صد نفر برای شرکت در این همایش ثبت نام کردند که تلاش میکنیم ۷۰ نفر از آنها را که از نظر سطح تحصیلی و رتبه دانشگاهها در سطح بالاتری قرار دارند گزینش و از آنها دعوت کنیم.
وی با اشاره به اینکه باید با کمک دستگاههای مختلف بتوانیم بستر مناسب برای بهره گیری از ظرفیت دانشجویان ایرانی خارج از کشور را فراهم کنیم، افزود: برخی از این دانشجویان نیز در خارج از کشور مشغول به کار هستند، ولی علاقه مندند که تجربه و تخصص خود را در اختیار کشور قرار دهند که باید تلاش کنیم بستر مناسب نیز برای بهره گیری از تجربیات این دانشجویان فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه دانشجویانی از قاره آمریکا، اروپا و آسیا در این همایش شرکت میکنند، اظهار کرد: حدود ۷۰ درصد از این دانشجویان در مقطع دکتری و یا پسا دکتری مشغول به تحصیل هستند.