کد خبر:۶۵۲۸۹۰
آیت‌الله اراکی:

با استفاده فقه اخلاقی‌تر رفتار کنیم

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه رفتارهای اخلاقی در علم فقه تدوین شد، گفت: با استفاده از آموزه‌های فقه می‌توانیم در مسیر رفتارهای اخلاقی گام برداریم.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ آیت‌الله محسن اراکی ظهر امروز در نشست علمی "رابطه فقه و اخلاق" که در سالن همایش‌های مجمع عالی حکمت اسلامی قم برگزار شد، با اشاره به تعاریف مختلف فقه اظهار داشت: در فقه انسان حاکمیت خداوند را پذیرفته و بر اساس تعالیم الهی رفتارهای فردی و اجتماعی را دنبال می‌کند.

وی از اخلاق به‌عنوان مجموعه صفات باطنی انسان نام برد و افزود: برای اینکه انسان بتواند به روحیه و اجزای معنوی خود برسد و نسبت به حقایق اطراف خودآگاه باشد باید صفات باطنی خود را تقویت کند.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه قیامت انعکاسی از زندگی دنیایی انسان‌هاست، خاطرنشان کرد: اگر انسان در دنیای خاکی عملکرد مطلوبی داشته باشد در آخرت نیز با حقایقی زیبا و خیر روبه‌رو می‌شود، اما اگر در دنیا عملکرد ناپسندی داشته باشد در آخرت نیز با حقایقی ناخوشایند روبر می‌شود.

وی تصریح کرد: انسان در ابتدای تولد با باطنی پاک وارد دنیا می‌شود، اما براثر گذشت زمان و گرایش به سمت گناهان به فطرت پاک خود آسیب می‌رساند، اما جوامع غربی فطرت انسان را ناپاک دانسته و با این نگاه اکنون درگیر اختلال‌های روحی و به دنبال آن مشکلات مختلفی هستند.

اراکی بیان کرد: اینکه ترامپ باوجود همه فسادهای مالی و جنسی به جایگاه ریاست جمهوری آمریکا می‌رسد نشان می‌دهد که روحیه جامعه آمریکایی آسیب‌دیده و باید برای ترمیم آن به دنبال راهکارهای مناسب باشند.

عضو مجلس خبرگان رهبری رسیدن به جایگاه‌های برتر معنوی را نیازمند حرکت در مسیر تعالیم الهی دانست و گفت: بر اساس تعالیم الهی برای رسیدن به جایگاه معنوی باید به دنبال حاکمیت معنوی باشیم چراکه باوجود حاکمیت، آموزه‌های دینی امکان ترویج خواهد داشت.

وی با بیان اینکه رفتارهای اخلاقی در علم فقه تدوین شده است، عنوان کرد: با استفاده از آموزه‌های فقه می‌توانیم در مسیر رفتارهای اخلاقی گام برداریم و به نتایج موردنظر برسیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار