یک کارشناس اقتصادی گفت: اگر دولت کارت سوخت را احیا کند و با روش پلکانی قیمت حاملهای انرژی را افزایش دهد کمترین اثر منفی را بر اقتصاد خواهد داشت.
عبدالمجید شیخی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با بیان اینکه افزایش قیمت حاملهای انرژی با پیاده سازی طرح هدفمندی یارانهها تصمیمی است که عقلای اقتصادی در آن زمان اتخاد کردند گفت: افزایش حاملهای انرژی باید پلکانی باشد و با پیاده سازی کامل طرح هدفمندی یارانهها پیش برود تا به مردم آسیبی نرسد؛ ولی متاسفانه این دولت گاهی به این سمت میرود گاهی به آن سمت میرود و دولت از لحاظ تئوری اقتصادی سردرگم و اوضاع اقتصاد را مختل کرده است.
این کارشناس اقتصادی در ادامه گفت: افزایش قیمت حاملهای انرژی تاثیر زیادی در افزایش قیمت سایر اقلام مخصوصا کالاهای مورد نیاز اقشار مستضعف خواهد داشت و مسلما وضع فقرا را بسیار بدتر خواهد کرد و فاصله طبقاتی را به شدت افزایش میدهد و هم زمان ثمری هم نخواهد داشت جز اینکه هزینههای دولت را افزایش دهد.
شیخی تصریح کرد: اگر دولت کارت سوخت را احیا کند و با روش پلکانی قیمت حاملهای انرژی را افزایش دهد کمترین اثر منفی را بر اقتصاد خواهد داشت.
وی در پاسخ یه این سوال که دولتیها گفتهاند با افزایش نرخ حاملهای انرژی افزایش شغل ایجاد خواهد شد گفت: حرفهایی که زدند چند تا اشکال اساسی دارد یک بخش برداشت از صندوق توسعه ملی است که خلاف مقررات بوده و بخش دیگر نیز افزایش قیمت حاملهای انرژی است که باعث فقیرتر شدن قشر مستضعف شده و بقیه بودجه را بانک مرکزی از طریق بانکهای عامل تزریق میکند.
شیخی در ادامه گفت: تناقضی در صحبت های دولتی ها بوده و آن هم اعلام مبلغ ۶۸ هزار میلیارد برای ایجاد شغل برای 720 هزار است، چطور با تخصیص ۱۵ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان ادعا میکردند ۷۵۰ هزار شغل ایجاد کردند، ولی الان با ۶۸ هزار میلیارد تومان میخواند ۷۲۰ هزار شغل ایجاد کنند؟، معلوم است این عدد ساختگی است یا حرفهای قبلی را باید رد کنند یا حرف جدید.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه بودجه 97 تورمی است گفت: اگردولت اعتقادی به رابطه حجم نقدینگی و تورم دارد عملا این بودجه تورمی خواهد بود و عملا قدرت خرید مردم را به شدت کاهش میدهد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار دانشجو مبنی بر اینکه عده ای پیش بینی کرده اند که افزایش قیمت حامل های انرژی باعث از بین رفتن 800 هزار شغل می شود، گفت: قطعا افزایش حاملهای انرژی باعث از بین رفتن مشاغل زیادی میشود.
شیخی در واکنش به افزایش نرخ ارز در بازار گفت: باید دلار و یورو از گردانه مبادلات ما خارج شود و باید به سمت قراردادهای پولی دوجانبه یا چندجانبه برویم تا این دو ارز از سبدهای ارزی خارج شود و پول ما بین المللی میشود.
عبدالمجید شیخی در پایان گفت: وقتی با دو کشور قرارداد ببندیم کشورهای ثالث هم برای روابط با ما مجبور به مبادله با ریال خواهند شد دلار و یورو هم به این شکل بین المللی شدند. ما نباید خودمان را دست کم بگیریم، قبل از انقلاب ریال ما جز ۱۶ کشوری بود که در محاسبات بین المللی مورد استفاده قرار میگرفت و اکنون نیز ما هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیا هستیم.