آخرین اخبار:
کد خبر:۶۵۷۳۵۴
وزیر اقتصاد اعلام کرد

تسویه ۳۳۰ هزار میلیارد ریال بدهی پیمانکاران با اوراق بدهی در هشت ماه

وزیر اموراقتصادی و دارایی از تسویه ۳۳۰ هزار میلیارد ریال بدهی پیمانکاران از طریق اوراق بدهی خزانه در هشت ماهه امسال خبر داد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از وزارت اموراقتصادی و دارایی، مسعود کرباسیان در جمع مدیران کل اداره‌های استانی وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: یکی از اقدامات بسیار خوب معاونت نظارت مالی و خزانه داری کل کشور، انتشار اسناد خزانه اسلامی شامل اوراق مشارکت، اوراق بدهی و ... است.

وی با بیان اینکه عده‌ای می‌گویند انتشار اوراق، ایجاد بدهی می‌کند، اظهار داشت: هدف ما از انتشار اوراق، انجام طرح‌های عمرانی، توسعه‌ای و زیربنایی است و اگر بدهی هم ایجاد کند، نتیجه آن همسو با طرح‌های توسعه‌ای است.

کرباسیان افزود: قبلا در سفر‌های استانی، پیمانکاران به طور مداوم مراجعه می‌کردند که به دلیل طلب‌های معوق از دولت، پروژه‌ها معطل مانده است، اما الان به ندرت چنین اتفاقی می‌افتد.

وی با اشاره به برداشت یک و نیم میلیارد دلار از ذخایر صندوق توسعه ملی با اذن مقام معظم رهبری و نیز اختصاص یک و نیم میلیارد دلار با تولی گریِ نظام بانکی در سال ۱۳۹۶ توضیح داد: معادل ریالی این منابع، یعنی ۱۲۰ هزار میلیارد ریال که با احتساب نرخ متوسط سود ۱۵ درصدی بانک‌های متولی و نرخ صفر درصدی صندوق توسعه ملی، برای ایجاد اشتغال روستایی و شهر‌های کمتر از ۱۰ هزار نفر جمعیت، در مجموع با میانگین نرخ ۶ درصد سود اختصاص داده شده که در حال اجرا در کارگروه اشتغال استان هاست.

به گفته وی، امسال همچنین در قالب بسته حمایتی صادرات، ۳۲ هزار میلیارد ریال با نرخ سود ۱۱ درصد برای صادرات اختصاص داده شد که خوشبختانه ۵۵ درصد آن تاکنون عمل شده است.

** شناسایی اموال دولت
وی تاکید کرد تاکنون ۵۰۰۰ هزار میلیارد ریال از اموال دولت از سوی معاونت نظارت مالی و خزانه داری کل کشور شناسایی شده است که در صورت تکمیل این فرآیند، بسیاری از مشکلات اعتباری از طریق فروش یا واگذاری این اموال به دستگاه‌های نیازمند، مرتفع می‌شود.
کرباسیان ادامه داد: در مقابل این همه دارایی دولت، میزان سود سهام شرکت‌های دولتی، فقط ۱۵۰ هزار میلیارد ریال است، اما آیا نگهداری از این همه اموال در قبال سودی چنین اندک، توجیه مالی دارد یا هر چه سریع‌تر باید آن‌ها را واگذار کرد؟

** نظارت بر واگذاری‌ها
وزیر اموراقتصادی و دارایی گفت: همه دارایی‌های واگذار شده در دولت یازدهم و دوازدهم شفاف و روشن است، البته اگر جایی در واگذاری اشتباهی صورت گرفته باشد، باید رسیدگی شود، اما اصل مساله در اختیار دولت بودن این حجم از اموال، از اساس اشتباه است.
کرباسیان افزود: یکی از راهکار‌های سرعت گرفتن واگذاری ها، واگذاری شرکت‌های دولتی به سرمایه گذاران محلی است که با توجه به اشراف آن‌ها به فضا و شرایط بومی و منطقه ای، واگذاری‌های موفق تری می‌شود.
وی تصریح کرد: در این ارتباط، اختیار لازم به استان‌ها داده می‌شود تا زمینه این کار مهیا شود.

** مبارزه با فساد
کرباسیان گفت: فساد چه مالی باشد و چه اداری باید ریشه کن شود.
«از نظر من هیچ مماشاتی حتی در مواردی که ممکن است تصور شود اهمیت چندانی ندارد، پذیرفتنی نیست و جدیت در مبارزه با فساد اولویت ما در ارزیابی عملکرد دستگاه‌ها و مدیران است».
به گزارش ایرنا، انتشار اوراق بدهی یکی از متداول‌ترین روش‌های تا مین مالی میان‌مدت و بلندمدت بنگاه‌های اقتصادی است، به‌طوریکه در کشور‌های توسعه‌یافته، سهم بالایی از سبد تامین مالی شرکت‌ها را تشکیل داده و میزان آن از سهم تسهیلات بانکی بیشتر است.

اوراق اجاره، مرابحه، مشارکت، سفارش ساخت (استصناع)، خرید دین، سلف استاندارد، مضاربه، جعاله، منفعت، مزارعه، مساقات و قرض‌الحسنه از جمله اوراق بدهی موجود در بازار مالی ایران به شمار می‌روند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار دوازدهم آذرماه گفت: پیش‌بینی می‌شود انتشار اوراق بدهی دولتی بر اساس بودجه کشور امسال به ۳۴۵ هزار میلیارد ریال برسد.
سقف بودجه مورد نظر دولت برای سال آتی ۱۱ میلیون و ۹۴۹ هزار و ۳۵۴ میلیارد و ۶۷۴ میلیون ریال است.
درآمد دولت از محل واگذاری دارایی‌های مالی براساس لایحه پیشنهادی بودجه سال آتی ۶۸۰ هزار و ۵۸۰ میلیارد و ۹۲۳ میلیون ریال اعلام شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار