معاون آموزشی وزارت علوم گفت: با وجود آنکه حذف کنکور شرایط مطلوب است؛ اما تا زمانی که در رشتههای پرمتقاضی مانند رشتههای پزشکی، رقابت سنگینی وجود داشته باشد، عملا حذف کامل کنکور اجرایی نمیشود.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مجتبی شریعتی نیاسر در بخش گفتگوی ویژه اخبار ساعت 20 شبکه 4، در خصوص شرایط و مشکلات حذف کنکور گفت: سال 86 اولین بار قانون حذف کنکور به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و قرار شد ظرف مدت 5 سال کنکور حذف شود.
شریعتی نیاسر افزود: یکی از نکات اصلی، هماهنگی و نقش وزارت آموزش و پرورش بود که به وقوع نپیوست و عملا آموزش و پرورش نتوانست زیر ساخت امتحانات نهایی را برگزار و سوابق تحصیلی را جایگزین کنکور کند و در سال 93 مجلس شورای اسلامی مجددا قانونی را تصویب کرد که دستگاه آموزش عالی تا سال 95 موظف است 85 درصد از ظرفیت دانشگاه ها را از طریق امتحانات نهایی تکمیل کند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ما مطابق برنامه پیش رفتیم و بالغ بر 83 درصد از پذیرفته شدگان از طریق سوابق تحصیلی وارد دانشگاه می شوند.
معاون آموزشی وزارت علوم تصریح کرد: حذف کامل کنکور ایده آل وزارت علوم است که کلیدی ترین و مهم ترین چالش برای کنکور دیپلمه ها نقش دستگاه های آموزشی به خصوص آموزش و پرورش است چرا که بچه ها در مدارس متنوعی درس می خوانند و همه ی داوطلبان از شرایط تحصیلی برابری برخوردار نیستند و اگر کنکور بخواهد بصورت یکپارچه حذف شود دانش آموزان باید در یک نظام برابر در آزمون های کشوری و بر اساس سوابق تحصیلی قیاس شوند چون شخصی که در زابل درس می خواند از لحاظ رفاهی و امکانات آموزشی با کسی که در تهران درس می خواند شرایط متفاوتی دارد.
شریعتی نیاسر گفت: با وجود آنکه حذف کنکور شرایط مطلوب است؛ اما تا زمانی که در رشته های پرمتقاضی مانند رشتههای پزشکی، رقابت سنگینی وجود داشته باشد، عملا حذف کامل کنکور اجرایی نمی شود.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون که بالغ بر 83 درصد پذیرفته شدگان دانشگاهی از طریق سوابق تحصیلی وارد دانشگاه میشوند نیز، اکثر داوطلبان در آزمون شرکت می کنند؛ چرا که امید دارند بتوانند در یکی از رشته های پر متقاضی قبول شوند، با وجود آنکه می توانند اصلا شرکت نکنند و فقط در مرداد ماه در انتخاب رشته ی دانشگاهی بر اساس معدل خود سنجیده شوند.
معاون آموزشی وزارت علوم ادامه داد: حذف کنکور در مقاطع بالاتر کار آسانتری است که در سال 94 عملا در مقطع دکتری کنکور تخصصی وجود نداشت و داوطلبان فقط در یک کنکور شبه GRE شرکت کردند و این آزمون نقش یک فیلتر را داشت که ارزیابی ها نشان داد هم پذیرش در آن سال سالم تر بود و هم دانشگاه ها و داوطلبان راضی تر بودند اما در همان سال مجلس قانونی را تصویب کرد که عملا بحث حذف کنکور در مقاطع بالاتر را منتفی کرد.
شریعتی نیاسر با بیان اینکه دانشگاه ها باید بتوانند متناسب با توانمندی دانشجویان ظرفیت خود را انتخاب کنند، تصریح کرد: حذف کامل کنکور به صورت یک شبه امکان پذیر نیست ؛چرا که روند آموزش عالی به نحوی است که داوطلبان، آموزش می بینند که چگونه از پس آزمون و سوالات تستی بر آیند و باید پیش بینی کرد در طی 3 یا 4 سال آینده کنکور کاملا حذف شود و دانش آموزان با مدل جدید نظام آموزش عالی آشنا شوند.
وی گفت: حذف کنکور برای رشته های پرمتقاضی بسیار سخت است؛ چرا که خیلی از داوطلبان آزمون سراسری معدل بالای 19/75 دارند، پس باید بتوان ظرفیت ها را کنترل کرد و شرایط لازم را برای ورود داوطلبان به دانشگاه های سطح یک کشور تعریف کرد.
معاون آموزشی وزارت علوم با رد این موضوع که مباحث درآمدی و بودجه ای برخی سازمان ها عامل حذف کنکور است، گفت: برگزاری هر آزمونی هزینه هایی در پی دارد که سازمان سنجش هم یک دستگاه اجرایی است نه یک دستگاه سیاست گذار و اگر دستوری، باشد که کنکور باید حذف شود قطعا سازمان سنجش هم می پذیرد و در مجموع این گونه نیست که درآمد مناسب مانع حذف کنکور می شود هم چنین سیاست کلان را نهاد های بالادستی تصویب می کنند و ما سازمان سنجش هم تابع آن هستیم که مصوبه ها را اجرا کنیم.
آقا این مسئله یک مشکل اساسی است و با یک پژوهش علمی ، راهکارهای اجرایی آن پیدا می شود.
بالاخره اگر وزارت علوم و آموزش و پرورش و وزارت بهداشت و درمان و علوم پزشکی به اسن سمت حرکت کنند بالاخره نتیجه میدهد.
من امتحان کرده ام . هر کار بزرگی که به آن توجه کردم و دنبال کردم بعد چند سال به نتیجه رسید.
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
بالاخره اگر وزارت علوم و آموزش و پرورش و وزارت بهداشت و درمان و علوم پزشکی به اسن سمت حرکت کنند بالاخره نتیجه میدهد.
من امتحان کرده ام . هر کار بزرگی که به آن توجه کردم و دنبال کردم بعد چند سال به نتیجه رسید.