اصغر بختیاری همکار و همرزم شهید آوینی در مراسم اختتامیه فصل سوم جشنواره تلویزیونی مستند تجلیل شد.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ اختتامیه فصل سوم جشنواره تلویزیونی مستند روز یکشنبه ۱۷ دی ماه در موزه هنرهای معاصر برگزار شد.
مهدی میرتیموری دبیر جشنواره تلویزیونی مستند در ابتدای این مراسم گفت: این جشنواره از ابتدای سال ۹۶ آغاز شد و امروز اختتامیه فصل سوم این جشنواره است که در طول سه فصل ۱۳۴ فیلم مستند روی آنتن شبکه مستند رفت.
وی ادامه داد: فصل چهارم این جشنواره نیز از شنبه ۲۳ دی ماه کارش را با ۴۵ فیلم آغاز میکند و ما با پایان چهار فصل از این جشنواره ۱۶۰ فیلمساز در طول چهار فصل و در قالب جشنواره معرفی خواهیم کرد.
دبیر جشنواره تلویزیونی مستند با اشاره به نقش فیلمسازان شهرستانی در این جشنواره بیان کرد: نقش مستندسازان در طول این چهار فصل بسیار پررنگ بوده است، به طور مثال از ۱۸ نامزدی که در فصل سوم در دو بخش مردمی و داوری معرفی کردیم ۱۲ نفر از فیلمسازان شهرستانی هستند و این انگیزهای بود که موجب شد جشنواره را راه بیندازیم.
میرتیموری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به استقبال از این جشنواره عنوان کرد: تاکنون ۹۵۰ اثر در سامانه جشنواره ثبت نام کرده اند و ما چهار فصل از جشنواره را با این آثار برگزار میکنیم.
وی با اشاره به اهمیت این جشنواره گفت: بعضی نسبت به جشنواره نگاهی دارند که فکر میکنند برای پر کردن آنتن شبکه مستند برگزار میشود. اما این جشنواره فصلی است و در طول یک فصل ما ۳۰ برنامه یک ساعته در شبکه مستند پخش میکنیم و این در حالی است که شبکه مستند در طول یک فصل ۷۲۰ ساعت برنامه روی آنتن میبرد بنابراین با وجود تعیین ۷۲۰ ساعت برنامه برای تهیه ۳۰ ساعت برنامه لنگ نمیزند.
دبیر جشنواره تلویزیونی مستند اضافه کرد: من این سخن را از کسانی میشنوم که دست شان در جیب سازمانها و نهادهاست، ولی هدف ما از برگزاری این جشنواره شناخت فیلمسازان جوان و بااستعداد است و در این مسیر به زودی نیروهای خلاق به سینمای مستند کشور تزریق خواهد شد.
میرتیموری با اشاره به ویژگی آثار مستند تصریح کرد: چندی پیش اتفاقی در کشور رخ داد که بستر اولیه آن اقتصادی بود در این میان سوءاستفاده عدهای وطن فروش کام مردم را تلخ کرد. باید توجه داشت یکی از بسترهایی که میتوان از طریق آن به شکل مسالمت آمیز احقاق حق کرد ساخت فیلمهای مستند است. ما در شبکه مستند با برنامههایی مثل «به اضافه مستند» و یا جشنواره تلویزیونی مستند آثاری داشته ایم که نقش انتقادی داشته و نسبت به مشکلات به نقد پرداخته و پخش هم شده اند.
وی در پایان سخنانش گفت: انتظار ما این است که مسئولان فیلمهای مستند را ببینند تا بتوانند در مسیر اصلاح امور گام برداریم.
در این مراسم سلیم غفوری مدیر شبکه مستند نیز با اشاره به جشنواره تلویزیونی مستند عنوان کرد: مخاطبان این جشنواره مردم ایران هستند و به جای کران در سالنهای سینمایی در منازل مردم نمایش داده میشود.
وی ادامه داد: مجموع فیلمهای این جشنواره در سه فصل گذشته حدود ۱۵ میلیون مخاطب داشته است آثاری که در این جشنواره نمایش داده شد حاکی از سینمای مستند کشور است و به جرات میتوان گفت: سینمای مستند اگر از سینمای داستانی جلوتر نباشد عقبتر هم نیست.
غفوری اضافه کرد: سینمای مستند چه در جشنوارههای داخلی و بین المللی و چه در بیان موضوعات توانسته موجهای خوبی ایجاد کند.
مدیر شبکه مستند از تغییر نگاه مخاطبان نسبت به آثار مستند گفت و اظهار کرد: نگاه مردم و مخاطبان نسبت به مستند متفاوت شده و تماشای مستند بخشی از سبد فرهنگی آنها را تشکیل میدهد. بازخوردهایی هم که ما داشته ایم نشان میدهد که امروز شبکه مستند در شرایط متفاوتی با سال گذشته قرار دارد.
برگزیدگان این مراسم به شرح زیر بودند:
امیر شکرگزار ناوی برای مستند «خدیجه نی زن و رمه هایش» در بخش مستند نیمه بلند مردمی
بهمن ابراهیمی برای مستند «اشترانکوه» در بخش مستند بلند مردمی
محمد عبداللهی برای مستند «سارو» در بخش مستند کوتاه منتخب داوران
محسن علیدادی برای مستند «دغدغه یک زوج کهنسال» در بخش مستند نیمه بلند منتخب داوران
رضا فرهمند و کمیل سهیلی برای مستند «آزادی» در بخش مستند بلند منتخب داوران
همچنین از محسن شیرزایی برای مستند «بغض هامون» در بخش مستند بلند منتخب داوران قدردانی شد.