رئیس مرکز دیپلماسی وزارتخارجه در نشست خبری هفتگی خود درباره شکست آمریکا در شورای امنیت ایران گفت: آنچه در جلسه شورا صورت گرفت نشان دهنده شکست بیش از پیش ترامپ است و جامعه جهانی نشان داد حرف شنوی از ترامپ ندارد و اقدام آمریکا با یک نه بزرگ مواجه شد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، قاسمی در پاسخ به سوالی در خصوص فراخوانی شرکتهای چینی از ایران گفت: چین از شرکای مهم ما محسوب میشود البته این همکاری به معنی عدم وجود مشکلات بین دستگاهها و موسسات ذیربط نیست و فکر نمیکنم دولت چین شرکتهای چینی را در رابطه با ایران محدود کرده باشد و اگر مشکلاتی در این خصوص وجود دارد به تفاهمات بین شرکتها برمی گردد.
**خروج احتمالی امریکا از برجام با واکنش سنگین ایران مواجه خواهد شد وی در خصوص تاریخ ۲۲ دی ماه یا ۱۳ ژانویه یعنی زمانی که قرار است کنگره در مورد تحریمها علیه ایران تصمیماتی بگیرد نیز گفت: من در خصوص این اتفاق پیش داوری نمیکنم، اما آنچه در ایران از گذشته مد نظر قرار داشته پیش بینی همه سناریوهای احتمالی است برای هر وضعیت و تصمیم همه گزینهها روی میز جمهوری اسلامی است و آنها به تناسب تصمیمات در ایالات متحده به اجرا گذاشته خواهد شد.
سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: با توجه به ماهیت برجام که تعهدی بین المللی است و ایالات متحده موظف است براساس تفاهم اولیه آن را اجرا کند قطعا خروج احتمالی و یا هر واکنش غیرعادی امریکا در قبال برجام با برخوردهای متناسب و سنگین ایران مواجه میشود و حاصل این تصمیمات برای ما و امریکاییها مهم است و اگر آنها دچار خطای فاحش شوند با اقدامات جمهوری اسلامی مواجه خواهند شد.
**بعید است مردم ومقامات کردستان عراق اقدامی علیه امنیت ملی انجام دهند رئیس مرکز دیپلماسی وزارتخارجه در خصوص ادعای محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد ناآرامیهای ایران و نقش کردهای عراق در این خصوص گفت: یک بعد این ماجرا بعد امنیتی است که ارگانهای امنیتی باید پاسخگو باشند، اما با توجه به تکذیب بارزانی و رابطه ما با اقلیم کردستان و هم چنین با شناختی که در اقلیم نسبت به جمهوری اسلامی وجود دارد بعید به نظر میرسد مردم و مقامات کرد اقدامی علیه امنیت ملی ایران انجام دهند و شواهدی نیز در این خصوص وجود ندارد، اما بخش عمدهای از این موضوع را باید مقامات امنیتی پاسخ دهند. البته سخنان بارزانی در اقلیم از اهمیت بالایی برخوردار است.
قاسمی در خصوص دو گانگی رفتار شورای امنیت در قبال ایران و کشورهای اروپایی با وجود ناآرامیها در آن کشورها نیز گفت: اینکه اروپا در قبال حوادث شب ژانویه در اروپا موضعی اتخاذ کرد یا نه از آن اطلاع دقیقی ندارم.
**دعوت موگرینی از ظریف در خصوص برجام است/ ادعای رسانههای رژیم صهیونیستی در خصوص دعوت با موضوع ناآرامیهای ایران دروغ بزرگی است وی در مورد دعوت از ظریف توسط موگرینی برای بحث پیرامون حوادث اخیر در تهران گفت: دعوت موگرینی از ظریف صرفا در خصوص مسائل مربوط به برجام است، اما در برخی رسانههای رژیم صهیونیستی موضوع دعوت با اهداف مشخص مسائل دیگری مطرح شد که یک دروغ بزرگ است. ما با اتحادیه اروپا همان طور که همه شاهدند روابط مثبت و سازندهای داریم و تماسهایی بین ما و آنها هست و با توجه به نزدیکی زمان در حوزه برجام (۲۲ دی یا ۱۳ ژانویه) موگرینی از ظریف و وزرای خارجه آلمان، انگلیس و فرانسه برای یک نشست پیرامون برجام دعوت کرد تا رایزنیهای لازم در خصوص آن صورت پذیرد.
سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: موضوع این دیدار برجام و مسائل مربوط به آن است.
رئیس مرکز دیپلماسی وزارتخارجه در خصوص کشتی حامل نفت از ایران به کره جنوبی که در آبهای چین با کشتی چینی تصادف کرد گفت: این کشتی حامل ۱۳۷ هزار تن نفت جمهوری اسلامی برای صادرات به کره جنوبی بود که متاسفانه پس از این حادثه دچار انفجار و اشکال شد و هنوز علی رغم اعزام هلی کوپترها در وضعیت وخیم به سر میبریم.
قاسمی ادامه داد: متاسفانه آتش سوزی ادامه دارد و یک ستاد بحران چین متشکل از دستگاههای ذیربط تشکیل شده و سفارت ما در شانگهای نیز دستورالعملهای لازم برای همکاری با مقامات چینی را خواهد داشت.
وی ادامه داد: در بین اعضای این کشتی چند دانشجوی کارآموزی کشتی نوردی و همسر یکی از کارکنان نیز بوده است، اما هنوز سفارت ما در تماسی که با مقامات چینی داشته به نتایج روشنی نرسیده است و از این رو اظهارنظر قطعی در این امر و سرنوشت افراد با ابهام روبه روست.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به این سوال که حفظ وحدت در عراق پس از ریشه کن شدن داعش با توجه به اینکه در آستانه انتخابات پارلمانی این کشور قرار داریم تا چه اندازه ضروری است گفت: آنچه برای ما مهم است ثبات و امنیت بین همه قومیتها و مذاهب در عراق است این کشور به عنوان کشوری که دمکراسی را تمرین میکند و توانست با پدیده شوم تروریسم در عراق مواجهه کند یک اتفاق میمون را رقم زد.
رئیس مرکز دیپلماسی وزارتخارجه تصریح کرد: آرزوی ما تعیین سرنوشت توسط مردم عراق بدون دخالت هر کشور دیگری است و در آستانه هر انتخاب و تحولی رقابتهای سیاسی وجود دارد و نباید در این خصوص نگران اختلاف سلایق بود.
**برخورد فرانسه در نشست شورای امنیت سازمان ملل مثبت و قابل انتظار بود قاسمی در خصوص سفر رئیس جمهور فرانسه به ایران که عنوان شد به علت ناآرامیها در ایران به تعویق خواهد افتاد گفت: روابط ایران و فرانسه بسیار خوب است و روسای جمهور دو کشور تماسهای تلفنی در این خصوص داشته اند و وزرای خارجه دو کشور نیز مصممند که روابط خود را پیش ببرند.
وی ادامه داد: ما در دستور کار خود ضوابط برای آینده هیئتها را پیش بینی کرده ایم و صرف انجام سفر برای ایران مطرح نیست و هر سفر نیاز به مقدمات لازم دارد که باید فراهم شود و ما برای سفر وزیر خارجه فرانسه و مکرون به ایران در حال برنامه ریزی هستیم.
سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: این سفر انجام و در دستور کار دو کشور قرار دارد این موضوع هنوز پا برجاست، چون ما روابط خود با فرانسه را مهم میدانیم و این کشور کشوری است که از دیرباز با ایران مذاکره داشته است و آنچه در عملکرد فرانسه در شورای امنیت سازمان ملل در قبال ایران رخ داد مواضع منطقی و روشن فرانسه بود و علی رغم تمایل امریکاییها در این جا هم دولت فرانسه بر استمرار سیاستهای خود نسبت به برجام تاکید داشت و فکر میکنم برخورد فرانسه در شورای امنیت ملی مثبت و قابل انتظار بود.
رئیس مرکز دیپلماسی وزارتخارجه ابراز امیدواری کرد: القائات عناصر مخرب و عناصری که علاقهمند به توسعه روابط ایران و فرانسه نیستند موثر واقع نشود و ما بتوانیم در یک جهت گیری دقیق در مسیر استحکام روابط دو کشور قدم برداریم.
**رویکرد شورای امنیت نشان داد امریکا باید از حمایت بی، چون و چرا از رژیم صهیونیستی دست بردارد قاسمی در خصوص سیاست ایران در قبال طرح دو دولتی در فلسطین نیز گفت: سیاست جمهوری اسلامی نسبت به مناطق اشغالی قدس و فلسطین روشن است و ما موضع خود را ادامه خواهیم داد.
وی تصریح کرد: نگاه ما نسبت به مقامات دفاع از مظلومین فلسطین روشن است و این که امریکا در آینده چه خط و مشی را در قبال سرزمینهای اشغالی دنبال خواهد کرد با توجه به سیاستهای فعلی به نظر میرسد ادامه دهنده حمایت از رژیم صهیونیستی باشد.
سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد:، اما این رویکرد با توجه به نگاه افکار عمومی نسبت به سیاستهای امریکا و اقدامات ترامپ و آنچه در شورای امنیت سازمان ملل رخ داد امریکا باید به واقعیت جهان آگاه و از حمایت بی، چون و چرا از رژیم اشغالگر قدس دست بردارد و خط مشی دیگری را توشه راه خود کند.