دانشجویان جهادگر بسیجی استان سیستان و بلوچستان در راستای کمک رسانی به مردم مناطق محروم این استان این بار به کمک مردم کپرنشین روستای شاپک شتافتند.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، معصومه شمسینی؛ در ۱۵۰ کیلومتری شهرستان خاش استان سیستان و بلوچستان، پس طی کردن ۷۰ کیلومتر جاده خاکی که ۲۰ کیلومتر آن ماشین رو نیست، یکی از محرومترین روستاهای استان به نام شاپک قرار دارد.
روستای شاپک جز بخش ایرندگان شهرستان خاش در استان سیستان و بلوچستان است که به گفته ساکنان این روستا روزگاری در این روستا چشمه آبی میجوشیده است، رودخانهای در روستا جاری بوده و زندگی مردم رونق داشته است.
مردم روستا با کشاورزی و دامداری زندگی خود را میگذراند؛ اما بعد از خشکسالی رونق زندگی آنها کمتر میشود و هر سال وضعیت آنها بغرنجتر میشود تا جای که بسیاری از آنها به شهرها مهاجرت میکنند و تنها ۶ خانوار در این روستا باقی میمانند.
به گفته مردم روستا بیش از ۳۹ سال است که هیچ کدام از مسئولان دولتی پایشان به این روستا باز نشده است، آنها در نهایت فقر و تنگدستی زندگی میکنند و از داشتن حداقل نعمت محروم مانده اند.
اما دانشجویان جهادگر بسیجی استان سیستان و بلوچستان با شناسایی این روستای محروم بی کار نشسته اند و عزمشان را برای یاری و کمک رسانی به مردم محروم و کپرنشین این روستا جزم کردند.
ساسان سالاری، مسئول سازندگی بسیج دانشجویی سیستان و بلوچستان در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در رابطه با مشکلات مردم روستای شاپک خاش میگوید که در این روستا ۱۰ دانش آموز وجود دارد که به دلیل بعد مسافت معلم قادر به رفت و آمد به این روستا نیست و این دانش آموزان از نعمت تحصیل بی بهره مانده اند.
سالاری با اشاره به مشکلات معیشتی مردم این روستا از جمله نبود امکانات آب و برق، گفت: خشکسالی در این مطقه باعث شده است که معیشت مردم با مشکل مواجه شود و از سوی دیگری حیوانات وحشی از جمله پلنگ، گرگ و روباه و حتی حیوانات سمی نظیر مار و عقرب امنیت مردم این روستا را با خطر مواجه کرده است.
جهادگران دانشجوی استان سیستان و بلوچستان پس از پایان ایام امتحانات که سایر دانشجویان به سفر یا تفریح میپردازند، برای کمکرسانی به مردم مناطق محروم و این روستا میروند.
مسئول سازندگی بسیج دانشجویی سیستان و بلوچستان در این رابطه میگوید که برگزاری اردوهای جهادی بین دو ترم و اروهای جهادی در عید نوروز از جمله دیگر فعالیتهای بسیج دانشجویی جهت کمک رسانی به مناطق محرم است.
اروهای جهادی دانشجویان بسیجی سیتان و بلوچستان با بیش از ۱۰۰۰ دانشجو و در ۴۵ دوره برگزار شده است که خدمات عمرانی و اعزام کارگروههای فرهنگی از جمله فعالیتهای بسیج دانشجویی استان بوده است.
سالاری می گوید که به دنبال ساخت واحدهای مسکونی برای مردم این روستا هستیم. در مجموع ۶ خانوار که در حدود ۴۰ نفر هستند در این روستا زندگی میکنند که حتی برای تهیه آب آشامیدانی با مشکل مواجه هستند
وی در رابطه با برنامه و پروژههای برای توانمند سازی اقتصادی مردم محروم روستاهای استان سیستان و بلوچستان گفت: فعالیتهای از جمله پروژه ساخت مجتمع پرورش بلدرچین و پرواربندی دامها، ساخت مدرسه ۲ کلاسه، توزیع ۲۰۰۰ بسته لوازم التحریر تهیه آب آشامیدنی از جمله اقدامات بسیج دانشجویی در استان است.
مسئول سازندگی بسیج دانشجویی سیستان و بلوچستان با اشاره به حضور کارگروههای فرهنگی در کنار سایر گروههای جهادی در اعزام به مناطق محروم استان سیستان و بلوچستان گفت: علاوه برگروه عمرانی برای کمک در مناطق محروم گروههای فرهنگی به منظور برگزاری کلاسهای قرآن و احکام و سایر فعالتهای فرهنگی به مناطق محروم اعزام میشوند.
دانشجویان جهادگر بسیجی سعی دارند تا با کمک به مردم محروم روستاهای استان سیستان و بلوچستان بویژه این روستای کپرنشین که مورد کم لطفی مسئولان قرار گرفته است فقر را از زندگی آنها ریشه کن کنند و رونق سابق زندگی مردم را در این روستای محروم و دورافتاده احیاء کنند.