شهردار بیرجند گفت: دانشگاهها تمام خدمات خود را از حوزه شهر بیرجند میگیرند و منصفانه نیست که بر اساس طرح تفصیلی، این دانشگاهها خارج از محدوده شهر باشند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدعلی جاوید شهردار بیرجند در ستاد بازآفرینی پایدار شهری استان خراسان جنوبی اظهار کرد: شهر بیرجند در بین تمامی مراکز استانها دارای پایینترین درآمد شهرداری قرار دارد و علیرغم اینکه سرانه متوسط درآمد در شهرداریها ۸۰۰ هزار تومان است در شهرداری بیرجند ۲۰۰ هزار تومان است.
جاوید با بیان اینکه شهر بیرجند دارای دو منطقه یک و دو است، گفت: بافت ناکارآمد و سکونتگاههای غیررسمی عمدتاً در منطقه یک شهرداری قرار دارد و اکنون درآمد ما در این منطقه روزانه حدود ۵ میلیون تومان است و در منطقه دو روزانه حدود ۱۰۰ میلیون تومان است که بین این دو منطقه شهرداری ۲۰ برابر اختلاف به دلیل ناکارآمدی بافت منطقه یک شهری وجود دارد.
شهردار بیرجند با اشاره به اینکه مطالبه شهروندان در بحث ساخت و ساز با طرح جامع تفصیلی مغایرت اساسی دارد، افزود: دانشگاهها تمام خدمات خود را از حوزه شهر بیرجند میگیرند و منصفانه نیست که بر اساس طرح تفصیلی این دانشگاهها خارج از محدوده شهر باشند و ما نتوانیم برای اینها پروانه ساختمانی صادر کنیم و این یکی از دلایل پایین درآمدی شهر است.
وی با بیان اینکه شهروندان بافت ناکارآمد بیرجند از پرداخت صد درصد عوارض ساخت و عوارض نوسازی معاف هستند، ادامه داد: طرح فرزان در بیرجند کاش انجام نمیشد و ۱۴ سال است که شرکت عمران این طرح را آغاز کرده و کارها رها شده باقی مانده است و برای اجرای پل قرار بود ۲ میلیارد تومان به شهرداری کمک شود، اما تاکنون یک ریال هم کمک نشده است.
جاوید در پایان تصریح کرد: پادگانی با ۷۵۰ هکتار در مرکز شهر بیرجند قرار دارد که بافت ناکارآمد است و براساس تفاهم نامهای در دست راه و شهرسازی و ارتش قرار دارد و ما نمیتوانیم عملاً درختان این اراضی را که در حال خشک شدن است آبیاری کنیم.