در ۱۰ ماهه امسال، بیش از ۷ میلیون و ۶۱۴ هزار تن کالا از ۳۲ مرز فعال زمینی و آبی کشور ترانزیت شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۲۰ درصد افزایش داشته است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، رضا نفیسی مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بینالمللی این سازمان با اعلام این خبر، افزود: ترانزیت کالا در مجموع در مدت مذکور با حفظ روند ماههای گذشته، کماکان شاهد رشد ۲۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل بوده است بطوریکه از مجموع کالاهای ترانزیت شده، بیش از ۲ میلیون و ۲۷۹ هزار تن مواد نفتی و حدود ۵ میلیون و ۳۳۴ هزار تن را مواد غیرنفتی تشکیل دادهاند که عمدهترین کالاهای عبوری نظیر مازوت، انواع پارچه، قطعات اتومبیل، برنج، گازوئیل، لاستیک و پنبه بوده است.
وی افزود: در زمان مذکور، از میان مرزهای کشور بندر شهیدرجایی با ۲ میلیون و ۷۱۵ هزار تن معادل ۳۶ درصد فعالترین مرز در زمینه ترانزیت ورود کالا به شمار میرود. پس از آن مرزهای پرویزخان با ۱۵ درصد و بازرگان با ۱۱ درصد در ردههای بعدی قرار دارند.
نفیسی بیشترین حجم تردد کامیونهای حامل بار ترانزیتی را کماکان همانند ماههای گذشته سالجاری از مبدأ عراق به مقصد امارات اعلام کرد که عمدتاً برای ترانزیت فرآوردههای نفتی بوده است.
اقدامات موثر و گسترده همچنین تلاش سازمان راهداری و حملونقل جادهای در عرصههای بینالمللی و برگزاری جلسات متعدد با کشورهای همسایه به موازات اقدام عمرانی در راهها و محورهای ترانزیتی و شریانی کشور در کنار تلاش بیوقفه بخش خصوصی و شرکتهای حملونقل بینالمللی در روند رو به رشد ترانزیت کالای کشور نقش مهمی داشته است.