رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم گفت: از اعتبار ۱۶ هزار میلیارد تومانی سال ۹۷، مبلغ ۷۵۰۰ میلیارد تومان از محل اوراق است که اگر ادامه پیدا کند کشور را اوراق میکند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، حمیدرضا حاجیبابایی ظهر امروز در جمع کارکنان بیمه سلامت همدان با بیان اینکه باید همیشه در مسیر پیشرفت کشور گام برداشت، اظهار کرد: وجود برخی ضعفها در داخل کشور را تایید میکنم، اما حل آن میسر نمیشود مگر مدیران ما در کنار تخصص، تجربه لازم را در حوزه کاری خود داشته باشند.
وی با بیان اینکه تجربه در کنار تخصص میتواند موثر واقع شود، گفت: مدیر باید هنر استفاده از همه ظرفیتها برای حداکثر کارایی و بهرهوری را در سازمان خود ایجاد کند.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر لزوم استفاده از ظرفیت انسانی برای پیشرفت کشور، گفت: باید برای این مهم با برنامه و نقشه راه پیش رفت.
وی ادامه داد: در کشورهایی که ادعای پیشرفت دارند، صد سال کار کردند تا به نقطه پایدار رسیدند، ما در کشور ۳۹ سال در تمام زمینهها رشد کردیم بنابراین با برنامه مناسب میتوانیم به توسعه پیشبینی شده برسیم.
حاجیبابایی آمار استفادهکنندگان از بیمه در همدان را یکمیلیون و ۹۷۳ نفر به نقل از مسئولان مربوط اعلام کرد و گفت: البته در برخی موارد همپوشانیهایی وجود دارد.
وی افزود: در سال ۹۶ استان همدان ۳۹۰ میلیارد تومان اعتبار بخش سلامت همدان بوده که در نگاه خوشبینانه اگر در ۴۰ ضرب شود، در کشور ۱۶ هزار میلیارد تومان خرج بیمه سلامت میشود.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس ادامه داد: در مجلس خیلی تلاش کردیم بتوانیم این مبلغ را در ۹ ثابت نگه داریم، زیرا در لایحه بودجه پنج درصد کمتر از ۹۶ پیشبینی شده بود.
وی گفت: از اعتبار ۱۶ هزار میلیارد تومانی سال ۹۷، مبلغ ۷۵۰۰ میلیارد تومان از محل اوراق است که اگر ادامه پیدا کند کشور را اوراق میکند.
رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم تاکید کرد: در سال آینده بودجه سلامت همدان ۴۰۰ میلیارد تومان خواهد بود، اما باید در نظر داشت که ۶۰ هزار میلیارد تومان اوراق قرار است سال ۹۷ صادر شود، برای ۹۷ بیش از ۳۰ هزار میلیارد اوراق سال قبل است.
وی با اشاره به این که کار از حیطه تکیه بر اعتبارات باید به سوی بهینهسازی و بهرهوری بالا هدایت شود، معجزه همدان را اعلام آمار یکمیلیون و ۳۰ هزار نفری برشمرد و گفت: در حالی که آمار همدان یک میلیون و ۸۳۰ هزار نفر است و نادیده گرفتن ۱۰۰ هزار نفر، یعنی این که اینها تعداد در کنار سفره اعتبار بقیه نشستهاند و از سهم آنها میخورند در صورتی که خودشان در اعتبارات سالانه سهیم هستند.
حاجیبابایی بیان کرد: این یعنی یک بیستم اعتبار همدان به خاطر این موضوع از دست رفته است، زیرا زمانی که در مجلس بودجه تقسیم کنیم این آمار بسیار مهم است.
*ما یک ضربه دوسویه در اعتبارات همدان خوردیم
وی گفت: از سوی دیگر، نرخ بیکاری ۱۸ الی ۲۳ درصدی استان را ۹ درصد اعلام میکنند و این نیز ضربه دیگر به اعتبار استان وارد میکند.
رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم گفت: در واقع ما یک ضربه دوسویه در اعتبارات همدان خوردیم، هیچکس منکر تلاشها نیست، ولی واقعیت را اعلام کنید تا استان در سایه این عدم شفافیت و عدم احاطه به آمار دقیق عقبگرد نکند.
وی گفت: در نرخ بیکاری اصفهان ۱۴ درصد اعلام و نزدیک دو برابر همدان اعتبار مصوب شده است، در صورتی که ما در همدان روی مشکل را میپوشانیم همه چیز را عالی و بدون نیاز به اعتبار قلمداد میکنیم، این است که در همه زمینه همواره باید دوندگی کنیم که شاید روزی به نقطه تعادل برسیم.
حاجیبابایی گفت: نرخ بیکاری همدان ظاهرا برابر پاریس است! یک جا نرخ بیکاری واقعی نیست، یک جا صدهزار نفر جمعیت کمتر اعلام میشود! چرا دقت نمیکنیم؟ مگر ما برش استانی برنامههای کلان و فرادستی کشور را نداریم.
وی در ادامه طرح سلامت را به هواپیمایی تشبیه کرد که اگر در این مسیر تعمیر نشود، سرنوشتش سقوط خواهد بود، گفت: این طرح نیاز شدید به بازنگری دارد، زیرا هر سال باید بدهی سالهای دیگر را بدهیم، در این خصوص هرچه توانستیم و بتوانیم به پخش بهداشت و سلامت کمک میکنیم.
رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم طرح سلامت را از عملکردهای مثبت و ماندگار دولت برشمرد و افزود: باید دست به دست بدهیم این نکته مثبت دولت ثبت و ماندگار شود و مردم طعم شیرین آن را بچشند.