آخرین اخبار:
کد خبر:۶۶۷۵۸۹
قدیانی در دانشگاه فردوسی مشهد:

بسیج آماده شکستن مرز‌های دانش در حوزه بارورسازی ابرهاست/ چهلمین سال پیروزی انقلاب باید سال تحول در حوزه علم و فناوری باشد

رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری گفت: در استان خراسان جنوبی به‌عنوان یک استان محروم و با حداقل امکانات، بارورسازی ابر‌ها را انجام دادند و توانستند با یک هزینه حداقلی، بارندگی را ایجاد کنند.  
امید ملائی
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از مشهد،  حسین قدیانی در اختتامیه نهمین جشنواره جهادگران علم و فناوری سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری خراسان رضوی  که در محل دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، بیان داشت: ما در آستانه اربعین انقلاب اسلامی هستیم و همواره اربعین با بلوغ از نظر اندیشه، فکر و استعدادی همراه است همانطور که در ادبیات فرهنگ اسلامی برای اربعین اهمیت خاصی قائل هستند و ما بر این باوریم پیامبر اکرم (ص) در چهل سالگی مبعوث شدند؛ بنابراین امسال باید انقلاب اسلامی به یک بلوغی رسیده باشد و بتواند در دنیای پر تلاطم امروزی خود را اثبات کند.

وی افزود: ما از ابتدای پیروزی انقلاب شاهد فراز و فرود‌های بسیار بودیم و جمهوری اسلامی به دلیل نفی دو استکبار شرق و غرب همواره مورد هجمه این دو تفکر و تمدن قرار گرفته و شاهد تهدیدات بسیاری بودیم.

رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور تصریح کرد: به لطف خدا توانستیم سختی‌ها را پشت سر بگذاریم و در این مسیر هر آنجا که ما به داشته‌های خود و آموزه‌های دین تاکید کردیم آنجا موفق عمل کرده‌ایم.  

قدیانی با اشاره به اینکه در سال ۶۴ تقریباً وضعیت جنگ ما به یک گره اساسی خورد، تصریح کرد: بعد از عملیات بدر در اواخر سال ۶۳ کشور در وضعیت سخت محاصره اقتصادی اداره می‌شد؛ به‌طوری که قیمت نفت به ۱۱ دلار رسید و هزینه استخراج نفت ما برای هر بشکه ۷ دلار بود؛ اما در همان زمان وقتی عزیزان ما با همه سختی‌ها آرایش نظامی بومی ایجاد کردند، عملیات والفجر در کارنامه انقلاب اسلامی ثبت کردیم که در ادبیات نظامی یک محل آغاز در فناوری‌های نظامی در دنیا مطرح شد.  

وی با بیان اینکه تمام علوم تولید شده در عرصه نظامی را می‌توان با توکل و ایثار از خود گذشتگی به‌هم ریخت، گفت:  امسال در آستانه ۴۰ سالگی انقلاب باید با افتخار عرض کنیم عده‌ای شجاعانه و عالمانه انقلاب را به اینجا رساندند و امروز عنصر بسیجی به عنوان اصلی‌ترین بازیگر انقلاب اسلامی باید کاملا بصیر و آگاه باشد.  

رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری خاطرنشان کرد: ما در انقلاب خود به دنبال احیای تمدن اسلامی هستیم و این تمدن برای خودش فرهنگ دارد و ساری و جاری کردن فرهنگ در جامعه نیازمند علم است؛ چون علم وظیفه‌اش توصیف پدیده‌ها است و فرهنگ پدیده‌ای است که از طریق علم باید در جامعه توصیف شود.  

قدیانی ادامه داد:  می‌خواهیم عدالت علوی و اقتصاد اسلامی را با علوم غربی اجرا کنیم و، چون در زمین آن‌ها بازی می‌کنیم وقتی می‌خواهیم تورم را از بین ببریم توسعه از بین می‌رود و برعکس؛ در واقع علت تضاد جدی در اقتصاد این است که می‌خواهیم با علوم برگرفته از غرب مدینه فاضله اسلامی ایجاد کنیم که این اتفاق محقق نمی‌شود.  

وی با بیان اینکه علم یکی از مولفه‌های قدرت ملی است، خاطرنشان کرد: علم هم به‌عنوان یک قدرت انحصاری در قدرت ملی موثر است و هم می‌تواند بر مولفه‌های دیگر قدرت ملی اثر بگذارد.  

رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری افزود: اگر ما بتوانیم علم بومی متناسب با فرهنگ انقلاب اسلامی تولید کنیم آن وقت می‌توانیم این انقلاب را به دنیا صادر کنیم و علم در این راستا هم علوم انسانی و هم علوم تجربی و فتی و مهندسی را شامل می‌شود.  

قدیانی تصریح کرد: خراسان رضوی به عنوان قطب گردشگری سلامت مطرح می‌شود؛ اما وضعیت سلامت در کشور چگونه است؟ در علوم انسانی نیز وضعیت خوب نیست؛ چون از نظر مبنا با غرب مشکل داریم وضعیت سیستم قضایی ما را ببینید.  قوانین ما برگرفته از یکسری قوانینی است که متاسفانه شاید برخی قسمت‌ها رنگ و لعاب اسلامی داشته باشد، اما در بحث‌و مبنای مابقی را به دلیل نگرانی و هراس از سازمان‌های حقوق بشری بین‌المللی نتوانستیم قوانین اسلامی را در جامعه ساری و جاری کنیم  لذا نیازمند خانه تکانی اساسی در حوزه علمی هستیم.  

وی با اشاره به ضرورت برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی درمورد همه حوزه‌ها در دانشگاه‌ها گفت:  انقلاب ما یک انقلاب پیش‌رونده و پیش‌برنده است و باید در درون و محتوا نیز اینگونه عمل کند.  

رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری ادامه داد: ما همواره شعار می‌دهیم انقلاب ما یک انقلاب حسینی و برگرفته از فرهنگ عاشورا است، اما بالاترین ساختار سیاسی در کشور ما پس از رهبری،  شورای عالی امنیت ملی است یعنی برای ما در انقلاب امنیت ملی بالاترین کلیدواژه است؛ درحالی که آیا در مکتب امام حسین (ع) امنیت بالاترین کلیدواژه است یا کلیدواژه‌های بالاتری نیز داریم؟  

قدیانی تصریح کرد: در واقع کلیدواژه‌هایی در انقلاب ما وجود دارد که بالاتر از امنیت است، اما ما آن‌ها را در ساختار سیاسی کشور نیاورده‌ایم و لذا وقتی دانشجو می‌خواهد در نظام سیاسی کشور نقش آفرینی کند اصلاً با این کلیدواژه‌ها آشنا نیست و در نتیجه تحلیل غلطی ارائه می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: آنچه در دانشگاه‌های امروز ما تدریس می‌شود لازم، اما کافی برای اداره جامعه اسلامی نیست در واقع محصول مطرح کردن امنیت ملی بدون بحث بشری، انسانی و اعتقادی می‌شود شعار نه غزه و نه لبنان؛ بنابراین دانشگاه ما باید تکان بخورد و در حوزه علم و فناوری تغییر اساسی ایجاد شود.

رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری با بیان اینکه اگر قرار باشد در حوزه علم پیرو غرب باشیم، پس چرا شعار مرگ بر آمریکا سرمی‌دهیم، گفت: نیازمند یک نگاه دیگر هستیم  و این یک شکل دیگر نگاه کردن باید از یک مجموعه پیشتازی اتفاق بیفتد که در این ۴۰ سال اثبات کرده که توانایی لازم را دارد و آن بسیج است.  

قدیانی تصریح کرد: در این راستا در استان خراسان جنوبی به‌عنوان یک استان محروم و با حداقل امکانات بارورسازی ابر‌ها را انجام دادند و توانستند با یک هزینه حداقلی، بارندگی را ایجاد کنند.  

وی با تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی در آستانه تحول اساسی و نیازمند یک حرکت جدی است، گفت: تهدیدات آینده انقلاب اسلامی تهدیدات دانشی است و طبق سخنرانی مقام معظم رهبری دوران تهدیدات سخت گذشته است البته همواره باید آماده باشیم، اما عمده برخورد‌ها در حوزه دانشی است؛ بنابراین اگر بسیج خود را در این زمینه آماده نکرده باشد در حفاظت از دستاورد‌های انقلاب اسلامی کم می‌آورد.  

رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری ادامه داد: ما باید در رشته‌ها و حوزه‌های مبنایی قدرت آفرین گام برداریم در این راستا باید تمامی مجموعه‌های علمی، دانشجویان حزب‌الهی،  اساتید، متخصصین و ... پای کار بیایند و یک انقلاب در عرصه علم و فناوری رقم بزنند.  

قدیانی خاطرنشان کرد: ما در کشور ۴ میلیون دانشجو و ۱۸۰ هزار عضو هیئت علمی داریم، اما  از نظر فناوری رتبه ۷۸ را در دنیا داریم و از نظر اقتصادی وقتی به سرانه جمعیت تقسیم کنیم نزدیک به رتبه ۱۰۰ هستیم  چرا که علم ما رو به فناوری و فناوری رو به ثروت حرکت نمی‌کند و این درد‌هایی است که باید بگوییم و برای آن راه‌حل بیابیم.

گفتنی است، نهمین جشنواره جهادگران علم و فناوری خراسان رضوی از ۲۴ بهمن جاری در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد آغاز شد و بعد از سه روز پایان یافت. ۶۷ اثر منتخب از مخترعان خراسان رضوی شامل ۱۱ اثر از بانوان و ۵۶ اثر از مردان در این نمایشگاه عرضه شد. ۱۰ شرکت دانش بنیان استان نیز محصولات خود را در این نمایشگاه عرضه کردند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار