مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی از عرضه زعفران این سازمان در بورس کالای ایران برای اولین بار با هدف منافع تولیدکنندگان و افزایش توان صادراتی زعفران کشور خبر داد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، علی اوسط هاشمی از عرضه زعفران این سازمان در بورس کالای ایران برای اولین بار با هدف منافع تولیدکنندگان و افزایش توان صادراتی زعفران کشور خبر داد و گفت: این عرضه با آماده شدن ساز و کارهای آن، به حجم ۴۰۰ کیلوگرم از یکشنبه آینده آغاز میشود.
این مقام مسئول دولتی با بیان اینکه اکنون ۸۵ درصد زعفران جهان در ایران تولید میشود، افزود: با این حجم از تولید زعفران حق مسلم ما است که پایه گذار بورس جهانی زعفران باشیم و قیمت پایه جهانی این محصول را تعیین کنیم.
هاشمی با اشاره به انواع زعفران آماده عرضه در بورس کالا، اظهار کرد:انواع زعفرانهای آماده عرضه در بورس شامل؛ ۱۰۰ کیلوگرم زعفران ممتاز رشتهای بریده (نگین)، ۱۰۰ کیلوگرم زعفران رشتهای بریده ممتاز (شبه نگین یا سرگل)، ۱۰۰ کیلوگرم زعفران رشتهای درجه یک (پوشال مرغوب) و در نهایت ۱۰۰ کیلو گرم زعفران رشتهای درجه دو (پوشال معمولی) است.
به گفته مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران؛ قیمت انواع زعفران آماده عرضه، زمان عرضه در بورس کالا اعلام میشود.
هاشمی با تاکید بر این که عرضه زعفران در بورس کالا راهگشای توسعه بازارهای صادراتی است، افزود: با آغاز عرضه زعفران در بورس، موجب تامین منافع تولیدکنندگان و فعالان در بازار زعفران میشود و ضمن ساماندهی صادرات این محصول ارزشمند، سبب پایان یافتن نقش سودجویان از دلالی زعفران خواهد شد.
وی اظهار کرد: با این روش کنترل و تثبیت قیمت زعفران در دست ما خواهد بود و اگر هر زمان لازم باشد جلوی صادرات زعفران را خواهیم گرفت چراکه باید همه این موضوع را درک کنند که تولیدکننده ایرانی باید قیمت جهانی زعفران را تعیین کند نه دلالان و سودجویان که تنها به دنبال منافع خود هستند.
هاشمی از اجرای طرح خرید توافقی زعفران برای حمایت از کشاورزان و زعفران کاران توسط تعاونهای روستایی به عنوان یک تجربه مثبت یاد کرد و افزود:زعفرانهای خریداری شده در شرایط استاندارد نگهداری میشوند و از کیفیت بسیار مطلوبی برخودار هستند.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران ادامه داد: این زعفرانها همگی با برند ملی ایران عرضه خواهند شد و معرف کیفیت و محصول برتر زعفران ایرانی در جهان میشوند.
هاشمی در پایان از کشاورزان و تولیدکنندگان زعفران به عنوان تعیین کننده وضعیت زعفران ایران در بازار جهانی یاد کرد و افزود: تولیدکنندگان با استانداردسازی و رعایت بهداشت در تولید محصول خود میتوانند با تدوین یک الگوی مدرن، حقوق مشتری را در بازارهای جهانی رعایت و از آن طرف نیز خریداران نیز به استقبال این محصول خواهند رفت.