سخنگوی وزارت خارجه در خصوص برقراری آتش بس در قوطه شرقی سوریه گفت: امیدواریم قطع نامه جدید آتش بس در همه نقاط سوریه برقرار و کمکهای بشر دوستانه به تمام نقاط این کشور منتقل شود.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران و اصحاب رسانه در خصوص سفر اخیر رئیس جمهور به هند گفت: در این سفر مذاکرات بسیاری در مورد ایران و هند داشته و این مذاکرات ادامه خواهد داشت. وی ابراز امیدواری کرد: آنچه واقع بینانه و واقع گرایانه است در این تعاملات پیش آید که به سود تمام کشورهای منطقه و جهان باشد. قاسمی در خصوص نظر ایران در مورد ادامه جنگ در قوطه شرقی سوریه گفت: در سوریه بازیگران زیادی وجود دارند و امنیت و ثبات مدت هاست وجود ندارد و قطعا مورد خوشایند هیچ کس نیست و همه خواهان آن هستند که در هیچ جای دنیا شاهد تحولات انسانی نباشیم. وی در خصوص تصویب قطع نامه جدید آتش بس در این منطقه گفت: امیدواریم قطع نامه جدید آتش بس در همه نقاط سوریه برقرار شد و کمکهای بشر دوستانه به تمام نقاط این کشور منتقل شود. قاسمی تاکید کرد: برای این منظور تلاش بسیاری انجام شد که این آتش بس مختص مناطق خاص نباشد. وی با تاکید براینکه جمهوری اسلامی همواره در پی آن بوده است که صلح و امنیت در این منطقه برقرار شود گفت: متاسفانه این روزها شاهد کشتار مردم بی گناه در سوریه هستیم.
قاسمی در پاسخ به سوالی در خصوص اظهارات اخیر معاون سیاسی وزیر خارجه مبنی بر اینکه برجام دستاوردی برای کشور نداشته است، گفت: من براساس دانستههای خود از این طرح عنوان میکنم که ما در این توافق نامه منافع زیادی داشتیم، ولی با تخطیهای دولت آمریکا مواجه بودیم که این امر باعث شد نتوانیم از تمام امتیازات آن استفاده کنیم.
وی افزود: تمام تلاش ما این است که گروه ۱+۵ روی آمریکا فشار وارد کند تا آمریکا اقداماتی که مغایر با این قطعنامه بین المللی است را انجام نداده و از این مواضع خود عقب نشینی کند.
سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: قطعا برجام توانسته در حوزههای مختلف برای ایران مفید باشد، اما ما با بدعهدیهای آمریکا مواجه هستیم و باید سعی کنیم آمریکا به تعهداتی که ملزم به رعایت آن بوده است عمل کند.
رئیس مرکز دیپلماسی رسانهای وزارت خارجه در خصوص پیش بینی عملکرد دولت ترامپ در قبال برجام گفت: ترامپ و هیئت حاکمه آمریکا هنوز نتوانسته به جمع بندی کاملی در خصوص برجام برسد و صداهای متنوعی در خصوص این توافق نامه از درون آمریکا به گوش میرسد.
قاسمی افزود: هدف نهایی آمریکا ایجاد فضای روانی خاص است که ایران را از مزایای برجام محروم کند. اینکه آمریکا چه رفتاری در قبال برجام خواهد داشت را قضاوت نمیکنم، اما به نظر میرسد جمع بندی قطعی برای خروج آمریکا از برجام در داخل آمریکا هم وجود ندارد و با رصدی که ایران از رفتار آمریکا دارد با قدرت کامل پاسخ مقتضی به این اقدامات آمریکاییها خواهد داد و این تصمیم گیری توسط هیئت عالی نظارت بر برجام انجام خواهد شد.
وی در خصوص انتقاد به مدیریت عربستان در موضوع حج در کنفرانس در کشور سنگال گفت: بعد از حادثه منا و اتفاقات پس از آن موضوع مدیریت عربستان بر برگزاری حج در جهان اسلام مطرح است و فکر میکنم در جهان اسلام و مردم مسلمان باید در مورد این فکر شود و راهکارهایی برای آن پیدا شود که در جهت بهینه سازی مدیریت حج که اقدامی اسلامی و همگانی است راهکارهای بهتری را پیش بینی کند.
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص شروط جدید آمریکا در قبال برجام از جمله تهدیدات سایبری و بحث تحریم سپاه پاسداران گفت: آمریکا تجربه زیادی در مورد این فرافکنیها دارد و این داستان با توجه به زیاده خواهی آمریکا وجود دارد لذا این ادعاها از سوی آمریکا تکرار میشود گرچه فایدهای برای ایالات متحده نخواهد داشت.
رئیس مرکز دیپلماسی رسانهای وزارت خارجه در خصوص بحث یمن نیز گفت: در سفر معاون وزارت خارجه به لندن گفتگوها و رایزنیهایی را به صورت دورهای بین ایران و انگلیس داشتیم لذا در این سفر پیرامون یمن صحبت شد که به دلیل وخامت شرایط یمن و اوضاع فاجعه بار این مردم و تجاوز برخی کشورهای منطقه نسبت به این کشور گفتگوهایی انجام دهیم و در این خصوص با دولت انگلیس هم صحبت کردیم، اما متاسفانه رفتاری ناصادقانه از انگلیسیها دیدیم که علی رغم شعارهایی که در مورد حل و فصل صلح آمیز یمن مطرح میکنند سعی میکنند از سازوکارهای بین المللی برای دفاع از متجاوز استفاده کنند.
قاسمی در خصوص اختلافات ایران و ترکیه در مورد مسئله سوریه گفت: در خصوص سوریه طی سالیان گذشته مرتبا با ترکها در تماس بودیم در برخی مسائل اشتراک نظر و در برخی موارد اختلاف نظر وجود داشته است مهم این است که مذاکرات خود را داریم و طی روزهای گذشته نیز ارتباطاتی بین روسای جمهور سه کشور ایران، ترکیه و سوریه وجود داشت و بنا شد در ماه میروسای جمهور سه کشور به دعوت اردوغان در ترکیه نشست داشته باشند.
وی در خصوص دیدار عباس عراقچی با مقامات اروپایی پیرامون مسئله یمن و در حاشیه اجلاس مونیخ گفت: ملاقاتهای زیادی در حاشیه اجلاس مونیخ بین اعضای هیئت ایران و سایر هیئات صورت گرفت و به دنبال آن طیف وسیعی از مسائل نیز مورد بررسی قرار گرفت که یکی از آنها مسئله یمن بود.
سخنگوی وزارت خارجه افزود: ایران در خصوص موضوعاتی که قبلا اعلام کرده بود پیرامون آن مذاکره نخواهد داشت با هیچ کشوری مذاکره نکرد و جمهوری اسلامی کماکان در این موضع خود به قوت باقی است و ما در این خصوص مذاکراتی نخواهیم داشت.
رئیس مرکز دیپلماسی رسانهای وزارت خارجه تاکید کرد: جمهوری اسلامی در مورد چگونگی روابط با همسایگان و سایر کشورها در تهران تصمیم و آن را عملیاتی میکند که این موضوع با تبادل نظر متفاوت است.
قاسمی در خصوص تاریخ دقیق سفر لودریان، وزیر خارجه فرانسه به ایران گفت: سفر وی در دستور کار دو کشور است و با توجه به اهمیت فرانسه در اروپا و موضوعات زیادی که برای رایزنی و تبادل نظر بین دو کشور وجود دارد امیدواریم این سفر هر چه زودتر عملیاتی شود.
وی در خصوص اظهارات اخیر ضد ایران و ضد برجام ترامپ نیز گفت: در مورد سیاست و نگاه ترامپ سوالاتی وجود دارد که باید از خود او پرسیده شود و من نمیتوانم مفسر بیانات رئیس جمهور ایالات متحده باشم که هرازگاهی مسائلی را مطرح میکند.
سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: جمهوری اسلامی با تمام توان سیاستهای خود را دنبال میکند و شاید بزرگترین نگرانی ایالات متحده نیز از توانمندی ایران است که قادر است اهداف خود را عنوان و عملیاتی کند.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال خبرگزاری دانشجو در خصوص دیدار رورا باکر عضو کنگره آمریکا با سرکرده گروهک تروریستی منافقین در آلبانی برای گفت و گو در خصوص اغتشاشات اخیر در ایران و موضع جمهوری اسلامی در خصوص این قبیل دخالتها گفت: این اقدام یک نوع دخالت و حمایت آشکار از تروریسم است.
وی افزود: در حقیقت این اقدام حمایت آشکار از تروریسم علی رغم شعارهای زیبای ضد تروریستی است که توسط آمریکاییها بیان میشود و کارنامه این گروه برای مردم ایران و منطقه کاملا روشن است.
قاسمی با اشاره به اسناد موجود در ایالات متحده در مورد تروریست بودن گروهک منافقین گفت: براساس این اسناد تروریستی بودن این گروهک واضح و روشن است و به هر حال ما این اقدام را اقدامی مداخله جویانه و خصمانه علیه ملت ایران و نهایتا پیروی از استانداردهای دو گانه میدانیم و فکر میکنیم این هم یکی از رفتارهایی است که آمریکا در قبال آن از جانب جامعه و مردم ایران محکوم خواهد بود.