وزیر کشور گفت: در حوزه NGOها کسی مالیات نمیدهد مگر فعالیت اقتصادی خاصی داشته باشد، اما من با پرداخت مالیات NGOها مخالف هستم.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، عبدالرضا رحمانی فضلی در نشست ۱۱۰ سازمان مردم نهاد، اظهارداشت: هر چه جامعه پیچیدهتر و نیازها متنوعتر میشود مدیریت جامعه کار سخت و دشوارتری خواهد شد، زیرا انسان تحت تاثیر ظواهر دنیوی قرار میگیرد. ما در روشهای تربیتی در خانوادهها با این مضامین غریبیم. باید در خانوادهها در امر تربیت به این ویژگیها توجه شود.
وی افزود: ما در میان روشهایی که تاکنون برای ترک اعتیاد معتادان انجام شده است روشهای درمانی پزشکی و روشهای محدودکننده را اجرایی کرده ایم، اما نباید به این دو روش بسنده کنیم. افراد باید به ارزش واقعی خود پی ببرند و نیاز اصلی آنها که دل و جان است در آنها تقویت شود.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: در اول این دوره موضوع اجتماعی کردن مواد مخدر را مبنا قرار دادیم اگر فکر کنیم صرفا دستگاههای مربوطه میتوانند این مشکلات را حل کنند باید بگویم اینگونه نیست مسائل اجتماعی را فقط خود جامعه میتواند حل کند و دولت میتواند بسترسازی کرده و مسیر را هموار کند.
وی ادامه داد: صدور مجوز NGOها نباید بیشتر از یک ماه طول بکشد آن هم به دلیل اینکه مراحل استعلام حدود ۲۰ روز تا یک ماه زمان میبرد. در مواردی که صدور این گونه مجوزها بیش از یک ماه به طول انجامید میتوانید به ستاد کل اطلاع دهید.
وزیر کشور گفت: لایحهای را در جهت توانمندسازی و تقویت NGOها تدوین کرده که بزودی تصویب خواهد شد. NGO در حوزه پیشگیری میتوانند پیشتاز باشند، در جلسه آخری که با مقام معظم رهبری داشتیم ایشان تاکید کردند اگر بیش از ۵۰ درصد منابع را صرف پیشگیری کنیم باز هم کم است و این صحبت صحیحی است. ما در سال ۹۷ بیشترین رقم بودجه را به پیشگیری و سپس به تشکلهای مردمی اختصاص دادیم.
وی ادامه داد: تشکلهای مردمی نیز باید فعالیت خود را بیشتر کرده و ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز ابعاد نظارتی خود را قویتر کند.
رحمانی فضلی گفت: طبق گزارش سازمان ملل ۹ هزار تن محصول تریاک در افغانستان است که این میزان محصول به دنبال بازار مصرفی است. حتما تنوع را در محصولات شان خواهند داشت، تبلیغات خود را بیشتر کرده و قیمت را پایین میآورند و ما در مقابل آنها باید خود را تجهیز کنیم.
وی گفت: در حوزه NGO کسی مالیات نمیدهد مگر فعالیت اقتصادی خاصی داشته باشد من هم مخالف پرداخت مالیات از سوی NGOها هستم.
وزیر کشور ادامه داد: در گذشته بودجهها ملی بود، اما اخیرا بودجهها را استانی کردیم و بین ما و استانها موافقت نامهای تدوین خواهد شد. باید دبیران استانی را در نحوه توزیع و تخصیص بودجه فعالتر کنیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: NGOهای زیادی در حوزه مواد مخدر فعالند، اما فقط ۱۰ الی ۱۵ درصد آنها فعالیت مناسبی دارند و بقیه آنها از مسیر اصلی دور هستند. باید NGOها خانهای را تشکیل دهند و مسائل صنفی خود را در آن حل کنند.