به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-کیانوش رضایی، اشتغال مهمترین دغدغه حال حاضر جوانان بوده که با آن دست و پنجه نرم می کنند. به گفته کارشناسان، اشتغال ارتباط مستقیمی با شادابی و نشاط و سرزندگی داشته به طوری که اگر جوانی بیکار باشد فکر و خیال بیکاری موجب عدم شادابی فرد می شود.
محمدعلی آقامحمدی، مسئول بسیج دانشجویی استان مرکزی در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو در خصوص معضل بیکاری در این استان گفت: با تعدادی از دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه های وابسته مراکز صنعتی صحبت می کردم و از آنان پرسیدم تضمینی برای اشتغال به خدمت شما پس از فارغ التحصیلی وجود دارد؟ که گفتند خیر هیچ تضمینی وجود ندارد.
آقامحمدی ادامه داد: شرکت ها برای اینکه سود زیادی از جانب پرداخت نکردند، بیمه به جیب بزنند از بازنشستگان مجدد به کارگیری می کنند و جوانان پشت درب های شرکت ها و کارخانجات به دنبال کار هستند.
مسئول بسیج دانشجویی استان مرکزی با بیان اینکه دانشگاه های وابسته به مراکز صنعتی وقتی از دانشجویان خود نیز به کارگیری نمیکنند، افزود: راه اندازی دانشگاه به دکانی برای کسب درآمد تبدیل شده و خروجی مفیدی دیده نمی شود.
وی با اشاره به اینکه بیکاری دانشجویان شهری مانند اراک به دنبال منفعت طلبی اتفاق می افتد، اظهار داشت: بعضی افراد در سایه وجود تحریم ها سوء استفاده می کنند.
آقامحمدی در پایان با بیان اینکه شرکت ها و کارخانجات به نام تحریم جوانان تحصیل کرده را استثمار می کنند، تصریح کرد: با وجود ادعای استاندار اما چندی پیش کارگران هپکو اعتراضاتی مبنی بر حقوق پرداخت نشده ماه های پیش خود داشتند که موضوع کارگران هیپکو آذرآب وارد مراحل پیچیده ای شده است.
چرا با واردات بیرویه فرصت سرمایه را سوخت میکنیم؟
سینا جمشیدی، فارغ التحصیل رشته حقوق دانشگاه پبام نور اراک در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: استان مرکزی در بحث اشتغال کارگاهها و کارخانجات فراوانی دارد و طبیعتا باید بحث بیکاری در این استان پایینتر از استانهای دیگر باشد، اما شاهدیم که این موضوع برعکس است. متاسفانه بخاطر نبود رویکرد علمی در دانشگاه و تبدیل شدن دانشگاهها به باشگاه و بنگاه سیاسی، دانشجو در دوران تحصیل به دنبال کسب علم و مهارت و اینکه در مراکز صنعتی ارتباط موثر برقرار کند نیست.
مدتیست به دلیل غفلت در دانشگاهها از دانشجویان برای آماده سازی پیام نظام ضد انقلاب استفاده میشود. در همین انتخابات پیشین، دانشگاه آزاد اسلامی تبدیل به تریبون سیاسی دولت حاکم شده بود و نمایندگان آن به راحتی در دانشگاه میتینگ سیاسی برگزار میکردند.
به نقل از یکی از مدیران و کارشناسان کارخانه واگن سازی اراک میگویم که این کارخانه ظرفیت ۵ هزار نفر نیرو دارد، اما به خاطر عدم دقت نظر و عدم باور به اقتصاد مقاومتی الان این کارخانه با ۸۰۰ نیرو اداره میشود و مشاهده میکنیم که علیرغم کیفیت بالای واگنهای این کارخانه نمونه خارجی آن از آلمان و چین و روسیه وارد میشود.
(کارخانه واگن سازی اراک)
با هیچ منطقی سازگاز نیست که کارخانه هپکو اراک رکود داشته باشد
باید دید وقتی ما میتوانیم جنسی را با کیفیت مطلوب تولید کنیم و کارگر و مهندس ما را مشغول به کار میکند چرا فرصت سرمایه آن را سوخت میکنیم و آن جنس را از خارج وارد میکنیم. از طرفی مساله کارگران استان به دلیل رفتارهای سیاسی تبدیل به سوژه رسانههای ضد انقلاب می شود.
کارگر ما وقتی اعتراض به حقی داشته باشد و وقتی کارگران ما که انسانهای نجیب و شریفی هستند و مانند رزمندگان که جانشان را در جهاد از کشور فدا کردند اینان نیز به راه جهاد اقتصادی وارد شده و جهادگری میکنند چرا با آنان برخورد امنیتی میشود و ضعف رسانهای و همچنین ضعف کیفی ما در مطالبات این افراد باعث میشود تا رسانههای معاند تبدیل به صدای این قشر شود.
کشور ما بسیار وسیع است و معادن فراوانی نیز دارد و همچنین پروژهای وسیع سدسازی و جاده سازی نیز دارد. هر شهری شهرداری دارد و از الزامات کاری آن پرداختن به زیرساخت شهری است و اصلا با هیچ منطقی سازگاز نیست که کارخانه هپکو اراک رکود داشته باشد.