کد خبر:۶۷۰۰۳۶
توضیحات رهبر در خصوص اخراج اساتید؛

ما کسی را اخراج نکرده ایم/ با هوچی گری نمی‌شود جلوی اجرای قانون را گرفت

رئیس دانشگاه آزاد در خصوص اخراج اساتید این دانشگاه گفت: ما هیچ کسی را اخراج نکرده ایم بلکه اصلاح ساختار اساتید را در دستور کار داریم.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو فرهاد رهبر رئیس دانشگاه آزاد در نشست معاونان فرهنگی دانشگاه آزاد که در دانشگاه علوم تحقیقات در حال برگزاری است در خصوص اخراج اساتید دانشگاه آزاد گفت: دانشگاه آزاد نزدیک به ۳۰ هزار عضو هیئت علمی دارد که تعدادی به صورت نیمه وقت و تعدادی به صورت حق التدریس بودند امروز دانشگاه آزاد شرایط ۲۰ سال گذشته را ندارد در گذشته تعداد اعضای هیئت علمی وابسته به دانشگاه بسیار اندک بود به همین دلیل مجبور بودیم از توان اساتید سایر دانشگاه‌ها به صورت حق التدریس استفاده کنیم، اما الان با وجود هزار عضو هیئت علمی و روند کاهشی دانشجویان تصمیم گرفتیم اصلاح ساختار هیئت علمی را در دستور کار قرار دهیم.

وی افزود: هدف اول این است که بتوانیم موظفی تمامی اعضای هیئت علمی دانشگاه را کامل کنیم و کسانی که به صورت نیمه وقت با دانشگاه آزاد همکاری می‌کنند در بسیاری از واحد‌ها موظفی شان پر نمی‌شد بنابراین مادامی که به هیئت علمی حقوق می‌دهیم، اما موظفی اش پر نمی‌شود وظیفه داریم ساختار را اصلاح کنیم.

رهبر ادامه داد: من این مفهوم را نمی‌فهمم که تعدادی از اعضای هیئت علمی نیمه وقت در خود دانشگاه آزاد یا در جای دیگر تمام وقت بودند هر چه در قوانین می‌گردم نمی‌توانم بفهمم که چگونه یک نفر می‌تواند یک و نیم نفر باشد.

رئیس دانشگاه آزاد گفت: تعداد قابل توجهی از اساتید را داریم که به صورت تمام وقت در دانشگاه آزاد فعالند و در دانشگاه دولتی نیز هستند یعنی در دو جا استخدام شده اند و علاوه بر آن تعداد کلاس‌های حق التدریس و پایان نامه نیز دارند به طور مثال یک عضو هیئت علمی دانشگاه تهران اگر می‌خواست در دانشگاه شهید بهشتی تدریس کند ابتدا دانشگاه شهید بهشتی از دانشگاه تهران سوال می‌کرد این استاد موظفی اش کامل شده است یا نه اگر موظفی او پر شده بود حق التدریس بود و گرنه باید کمبود موظفی خود را در دانشگاه شهید بهشتی جبران می‌کرد و دریافت وجه انجام می‌شد.

وی یادآور شد: در حال حاضر در آموزش عالی دچار یک درهم ریختگی شدیم خیلی‌ها هستند که یک نفر به جای دو نفر کار می‌کند ۲۰ هزار فارغ التحصیل دکترای بیکار داریم و ۴۷ هزار نفر هم حین تحصیل هستند که به این تعداد اضافه می‌شوند بنابراین وقتی یک نفر دو جا استخدام می‌شود و حق التدریس انجام می‌دهد جای بقیه را می‌گیرد و فارغ التحصیلان بیکار می‌شوند.

رئیس دانشگاه آزاد گفت: من اعلام می‌کنم تمام افرادی که بدون مجوز مبدا خود در دانشگاه آزاد فعالیت می‌کردند همه حقوق‌هایی که طی این مدت دریافت کرده اند طبق قانون باید به خزانه برگردانده شود، چون خلاف قانون بوده مگر اینکه به صورت حق التدریس محاسبه شود و به اندازه حق التدریس به آن‌ها پرداخت شود.

وی اضافه کرد: در صورتی که موظفی اساتید در دانشگاه مبدا پر شده باشد باید بقیه حقوق‌های دریافتی را به خزانه برگردانند ما نباید با این دید که چه کسی هستم و چه هستم جلوی اجرای قانو را بگیریم و آن را اجرا نکنیم.

رهبر اظهار داشت: ما به قرارداد‌ها کاری نداریم اصلاح ساختار می‌کنیم اگر استادی از مبدا خود اجازه گرفت نباید اجازه استخدام مجدد داشته باشد کجای دنیا یک نفر دو جا استخدام شده است ما از افرادی که امروز نماینده مجلس هستند و یا وزرای سابق عذرخواهی می‌کنیم و می‌گوییم اگر می‌خواهید به صورت حق التدریس یا حق التحقیق در خدمتتان در دانشگاه آزاد باشیم، اما با هوچی گری نمی‌توانید جلوی اجرای قانون را بگیرید در شان یک استاد نیست که این اقدامات را انجام دهد همه باید مطیع قانون باشیم ما در راستای نظم بخشیدن به فعالیت‌های آموزشی باید قانون را اجرا کنیم.

وی ادامه داد: یک استاد در دانشگاه دولتی راهنمای ۲۰ پایان نامه است چگونه می‌تواند این همه پایان نامه را بررسی کند ما کسی را اخراج نکردیم گفتیم فعالیت استاد در دو دانشگاه غیرقانونی است از دو جا حقوق می‌گیرند و معترض هم می‌شوند مثلا به استاد دانشگاه تهران گفتیم که شما می‌توانید دانشگاه تهران را رها و اینجا استخدام شوید یا دانشگاه تهران باشید و اینجا حق التدریس فعالیت کنید.

رئیس دانشگاه آزاد گفت: ادامه همکاری ما با اساتید در حال تغییر است و اگر این استاد می‌خواهد تعبیر اخراج را به کار ببرد عیبی ندارد حتما کاری کرده که اخراج شده است به خودش هم شک دارد من نمی‌توانم به این استاد بگویم به خودت شک نداشته باش بلکه غیرقانونی از دو جا حقوق می‌گرفته که باید اصلاح شود.

رهبر یادآور شد: کرسی‌های کار ما محدود است، اگر چند کرسی را یک نفر اشغال کند بقیه بیکار می‌مانند، شیوه قرارداد ما با این اساتید عوض شده و هر استاد می‌تواند یک ساعت معینی فعالیت کند استادی که بخواهد کیفیت کلاس را حفظ کند باید برای هر کلاس دو ساعت مطالعه کند برای هر پایان نامه حداقل ۶۰ تا ۷۰ ساعت باید وقت بگذارد اگر شب هم بخواهد کار کند و تدریس کند ما مشکلی نداریم این تعابیر و هوچی گری در شان یک استاد نیست اگر واقعا کسی گفته از دانشگاه آزاد اخراج شده شان خود را زیر سوال برده است.

رئیس دانشگاه آزاد در خصوص افزایش شهریه در سال آینده گفت: طبق روال گذشته شهریه دانشجویان نسبت به سال‌های قبل شهریه ثابت تغییر نمی‌کند و شهریه متغیر متناسب با نرخ تورم برای ورودی‌های جدید افزایش پیدا می‌کند.

وی افزود: مجلس تصویب کرده که اعضای هیئت علمی حقوق شان متناسب با تورم افزایش یابد بسیاری از واحد‌های دانشگاه آزاد بیش از صددرصد یا ۹۰ درصد از شهریه‌ها را حقوق دستمزد پرداخت می‌کنند.

رهبر یادآور شد: در دانشگاه آزاد قیمت تمام شده دانشجو به مراتب از دانشگاه‌های دولتی کمتر است متوسط شهریه ما در دانشگاه آزاد ۳ تا ۴ میلیون تومان است، مقایسه آن با متوسط ۱۵ میلیون تومانی دانشجویان دولتی بسیار پایین‌تر است این که شهریه بخواهیم کمتر از دانشجویان دریافت کنیم امکان دارد به شرط اینکه دولت سوبسیدی به دانشگاه آزاد پرداخت کند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار