گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد علی توانگر؛ ما بیعقلیم. کم سوادیم و عصر حجری هستیم. اصلا شما درست میفرمایید اما شما باید پاسخگو باشید پاسخگوی وعدههایتان اما به جای معذرت خواهی از این همه نقطه ضعف و نرسیدن به وعدههای انتخاباتی از خودتان تعریف و تمجید میکنید؟!
حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور که پیشتر گفته بود از بستن دهان منتقدان به خدا پناه میبرد، در اجلاس مجمع سالانه بانک مرکزی، منتقدان به مدیریت تورم دولت را بی عقل خواند. روحانی گفت: ما امروز به تورم تک رقمی رسیدیم و این دستاورد بزرگی است که باید آن را حفظ کنیم. بیخبر نیستم از افرادی که تلاش میکنند، این دستاورد صدمه ببیند. البته این از روی کمعقلی است. وقتی حساب میکنم، میبینم کسانی که با دولت مخالفت میکنند، بیشتر بر مبنای کمبود عقل است.
حل مشکلات اقتصادی را به گشایشهای برجام گره زدید و مردم را معطل معجزات دستگاه دیپلماسی کردید که ثمرهاش چیزی جز چه کنم چه کنمهای امروز دولت نیست. انگار غربیها معطل مذاکرات شما بودند و حالا دیگر فرش قرمز برای ما پهن میکنند و همه مشکلات اقتصادی کشور را حل میکنند. چطور از کشورهایی که خودشان دچار بحرانهای مالی هستند توقع حل مشکلات داخلی کشور را داشتید آن هم از کسانی که دست از دشمنی و محاصره اقتصادی ملت ایران برنمیدارند.
جا داره همینجا یادی بکنیم از انتقاد قالیباف به وعدههای اقتصادی حسن روحانی که محقق نشد.
از طرفی با سیاستهای انقباضی پول را از بین مردم جمع کردید و تاثیر نقدینگی در ایجاد تورم را به تعویق انداختید. با بخشنامه 8 مادهای بانک مرکزی در مرداد 96، جرقهای از تورم در نیمه دوم امسال ایجاد کردید و باز مجبور به عقب نشینی و افزایش نرخ بهره بانکی شدید. این یعنی همان پاک کردن صورت مسئله پس بنابراین باز هم تولیدیها امیدوار باشند که از تزریق نقدینگی خبری نیست و امید به رونق اقتصادی در تولید ملی باز هم یعنی هیچ!
بانکها و موسسات برای جذب نقدینگی مردم سر و دست شکاندند و با سودهای غیرمتعارف به مسابقه با همدیگر ادامه میدادند با وجود اینکه در حال غرق شدن بودند. سیاستهای اقتصادی دولت هم نشان میداد رونقی در کار نخواهد بود، مردم هم ناچار به سپردهگذاری روی آوردند و امروز که باید صدای مالباختگان باشید باز هم بعد از گذشت 5 سال هنوز مشکلات مالی کشور را به دولتهای قبلی حواله میدهید! البته دوران خرید محبوبیت و جلب رضایت مردم برای شما تمام شده اما بدانید امید مردم را برای حل مشکلات اقتصادی، اشتغال و شفاف سازی ناامید کردهاید.
آقای روحانی بازی با اعداد را همه دوست دارند. تورم تک رقمی داریم اما به کدام تغییرات قیمتی استناد میکنید؟ انگار از افزایش سرسام آور قیمتها در نیمه دوم سال بی خبرید؟ از صفهای طولانی و دلار 5 هزار تومانی تا تورم بیش از 30 درصدی خرید و اجاره مسکن که نیاز اول مردم است. لطفا بفرمایید دقیقا باید چه اتفاقی بیفتد و چگونه اقتصاد گلوی قشر ضعیف جامعه را بفشارد تا بپذیرید صحبت از تورم تک رقمی فقط برای ارائههای پشت تریبون کاربرد دارد؟
گزارش وزارت صنعت از تغییرات قیمت کالاهای اساسی در آذر ماه نشان میدهد گوجه ۷۶ درصد، پیاز ۷۴ درصد، کَره ۵۱ درصد و تخم مرغ ۴۴.۷ درصد نسبت به آذر سال قبل گران شدند. اینها بخشی از کالاهای اساسی هستند که نوسانات قیمتی بیش از حد طبیعی را در طول سال گذشته تجربه کردهاند.
حاجی دلیگانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در واکنش به اظهارات رئیس جمهور در مجمع عمومی بانک مرکزی در گفتوگو با نود اقتصادی گفت: «اساس تورم تک رقمی زیر سوال است، چرا که قیمت کالاهای اساسی و حتی خدماتی که دولت ارائه میدهد به میزان زیادی افزایش یافته و نمیتوان ادعا کرد تورم تک رقمی شده است. اگر در بخشی هم قیمتها خیلی افزایش نیافته، بیشتر به خاطر رکود موجود در بازار است نه سیاستهای اقتصادی دولت.»
بعد از برجامی که فعلا در کماست تنها دستاوردی که برای دولت باقی مانده بود همین کنترل به ظاهر تورم بود که در ماههای اخیر این مورد هم بر باد رفت. هر روز خرید یک کالا برای مردم دغدغه میشود از تخم مرغ و برنج تا لبنیات و اجاره خانه و خرید خودرو. بازی با توقف و بازگشایی مجدد ثبت سفارش کالاهای مختلف در ماههای اخیر آرامش روانی جامعه را از بین برده و مردم هر روز از گرانی یک قلم دیگر از اجناس گله مندند.
رئیس جمهور همچنین با لبخندی دلنشین خطاب به رئیس بانک مرکزی از او وعده تورم 5 درصدی قیمت دلار را برای سالهای بعد گرفت. چنان با اطمینان از تورم 5 درصدی دلار صحبت شد که شک کردم ماشین حساب را برداشتم و هرجوری حساب میکنم کم سودام! آقای روحانی من بیعقل تورم ۵ درصدی دلار را دروغ بزرگ میدانم! چرا به جای پوزش از مردمی که از نوسانات چند ماهه قیمت دلار خسته شدهاند، مدعی مدیریت بازار شدهاید و به تدبیر و امیدتان میبالید؟ رئیس سازمان برنامه و بودجه نرخ دلار را زیر 4 هزار تومان میداند و صراحتا اعلام میکند کمبود منابع ارزی نداریم در این سوی میدان رئیس بانک مرکزی بارها و بارها وعده کاهش قیمت را از زمانی که دلار 4100 تومان بود داد و امروز با بگیر و ببند دلار باز هم در کف خیابان رقمی به مراتب بالاتر از 4450 تومان است. این دغدغه فکری را از مردم بگیرید که افزایش نرخ ارز چه تاثیری بر هزینههای آتی زندگیشان خواهد داشت.
دلاری که در ابتدای فروردین 3700 تومان بود حالا با این همه سیاست و بسته و سپرده 20 درصدی، به 4450 تومان آن هم به صورت دستوری رسیده است. 5 درصد افزایش قیمتی که از رئیس بانک مرکزی قول گرفتهاید همین بود؟ آقای روحانی یا تنها دستاورد دولت که مهار تورم بوده را از دست دادهاید و در کنار رکود سنگین، حالا تورم چند ده درصدی بر مردم تحمیل میکنید و یا اینکه در نزدیکی انتخابات قیمت دلار را به صورت مصنوعی پایین نگه داشته بودید که در هر دو صورت به جای لبخند باید خاضعانه از مردم عذرخواهی کنید.
وحید شقاقی شهری درباره نوسانات نرخ دلار گفت: نرخ ارز در سه تا چهار ماه اخیر از سههزار و٧٠٠ تومان به چهارهزارو ٤٠٠ تومان رسیده است. لذا نرخ دلار حدود ٦٠٠ تا ٧٠٠ تومان افزایش داشته، این در حالی است که عمده کالاهای مصرفی ما مثل پوشاک و مواد غذایی، وارداتی به دلار وابسته هستند و با هر تکانه و شوکی در بازار ارز خود را در مصرف خانوار نشان میدهند.
کارشناس اقتصادی تصریح کرد: نهتنها تورم در بخش خوراکیها و آشامیدنیها که در بخش مسکن هم روند صعودی به خود گرفته است. تورم در بخش مسکن در کلانشهر تهران بین ١٥ تا ٢٠ درصد افزایش یافته است که سال آینده بار تورمی را به اقتصاد ایران اضافه خواهد کرد.
از اصلیترین دلایل افزایش نرخ ارز کاهش جبران کسری بودجه دولت، تصویب تحریم کاتسا، تهدیدهای ترامپ، تقاضای ارز برای سفرهای آغاز سال جدید میلادی و سفرهای نوروزی، سرمایههای سرگردان مردم بعد از کاهش نرخ سود بانکی و آزاد شدن فنر ثبت سفارش در اقلامی همچون واردات خودرو بود.
رئیس بانک مرکزی که اوایل پاییز نرخ 4200 تومان دلار را غیرواقعی میدانست و مردم را به سود سپرده تشویق میکرد حالا بعد از کاهش نرخ ارز از 5 هزار تومان ناقابل جلوی دوربینها حاضر میشود و 4450 تومان را بازگشت آرامش و ثبات به بازار میداند. اثرات تورمی همین تغییر قیمتها بر کسی پوشیده نیست و دیگر کسی ادعای تورم تک رقمی دولت را با هزاران نمودار و جدول هم باور نمیکند. مردم بابت افزایش هزینههای جاری زندگی گله مندند.
دانیال داوری درباره نوسانات قیمت دلار میگوید: علت اصلی جهش قیمت دلار، سرکوب ارزی آن توسط دولت محترم است. دولتی که تنها دستاوردش مدیریت نرخ ارز و کاهش تورم بود، طبیعی است که در ماههای منتهی به انتخابات ریاست جمهوری برای اینکه سبد رایش ریزش نکند، با دستکاری قیمت دلار سعی کرد تورم را کنترل کند. البته مشاورین اقتصادی دولت نیز خوب میدانستند که این فشردنِ فنر نرخ ارز، دوامی نخواهد داشت و به زودی جهش قیمت دلار رخ خواهد داد.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: ریشه گرانی دلار در اقدامات پوپولیستی دولت است. میل دولت به رای آوری در انتخابات فنر دلار را فشرده کرد.
آقای روحانی بهتر نیست این بار که پشت تریبون ایستادید به جای تعریف و تمجید از دستاوردهایتان از مردم بابت محقق نشدن وعدههای همچون اشتغال، خروج از رکود و امواج ریز و درشت گرانی عذرخواهی کنید؟
از مالباختگان موسسات مالی و اعتباری که اصل پولشان هم تهدید شده و به خاطر سیاستهای انقباضی دولت سپردهگذاری کردند لااقل عذرخواهی کنید به جای اینکه آنها را باری بر دوش دولت بدانید؟
از رکود تک رقمی با این همه نوسانات قیمتی در بازار حرفی به میان نیاورید و بابت افزایش جهش گونه نرخ ارز از مردم عذرخواهی کنید و بانک مرکزی را مکلف به مدیریت بازار کنید؟
آقای روحانی با صفهای طولانی صرافیها برای خرید ارز و نرخ غیرمنطقی آن (به گفته آقای سخنگو) چگونه وعده افزایش 5 درصدی سالیانه قیمت دلار محقق خواهد شد؟
کم عقل با دیوانه چه فرقی دارد؟
دیوانه: ... امروز آمریکاییها به بعضی از کشورهای شرق آسیا پیغام مذاکره میدهند که با ما مذاکره کن؛ مگر دیوانه شدند که با شما مذاکره کنند؛
خود گویی و خود خندی عجب انگلیسی!!! هنرمندی
بالاخره اگر در کشور روباه پیر هیچ چیز یاد نگرفته باشد به او اختلاف بنداز حکومت کن را یاد داده اند.
دروغگو ها