کد خبر:۶۷۲۶۰۷
گزارش/

شورای صنفی پشت سد حد نصاب/ چرا وزارت علوم کوتاه نمی‌آید؟

برگزار نشدن انتخابات شورای‌های صنفی دانشگاه‌ها به بهانه به حد نصاب نرسیدن شرکت کنندگان معضل دانشگاه‌ها است که با وجود اصلاح آیین نامه از طرف سازمان امور دانشجویان هنوز این قانون اصلاح شده به دانشگاه‌ها ابلاغ نشده است.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اگر دانشجو باشید با مدعو مراسم های دانشگاهی قطعا این جمله بارها از سوی مسئولان دانشگاهها و وزارت علوم در این مراسم ها تکرار شده است که باید فعالیت های دانشگاهها را به دانشجویان محول کرد و مشارکت دانشجویان افزایش داد.

وزارت علوم ابتدای سال 96 یکی از مهمترین دستور کار خود را گسترش مشارکت دانشجویان در فعالیت های مختلف عنوان کرد ، اما یک سال از این اظهار نظرها گذشت و دانشگاهها نتوانستند تشکلی به نام شورای صنفی را که لازمه حضور در دانشگاهها است را تشکیل دهند، یکی از مواردی که مانع تشکیل شورای صنفی در دانشگاهها شده ،حدنصاب شرکت کنندگان در انتخابات این شورا است که در بسیاری از دانشگاهها به دلیل شرکت نکردن 25 درصد جمعیت دانشجویی در این انتخابات نتوانسته اند شورای صنفی تشکیل دهند.

اصلاح این قانون چند وقتی است که در دستور کار سازمان امور دانشجویان قرار گرفته اما وزارت علوم در اصلاح این قانون و ابلاغ آن به دانشگاهها کوتاهی می‌کند .

حد نصاب شرکت دانشجویان در انتخابات شورای صنفی تغییر می‌کند

مجتبی صدیقی، رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم در خصوص اصلاح این قانون گفت: گفت: پس از تشکیل جلسه دوم شورای نظارت مرکزی تغییر آئین نامه انتخابات شورای صنفی برای تایید به وزیر علوم داده خواهد شد.

مجتبی صدیقی، رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص آخرین وضعیت انتخابات شورای صنفی دانشگاه‌ها گفت: سازوکاری در انتخابات شورای صنفی داریم که مهمترین آن زمان برگزاری انتخابات است که این زمان قابل انعطاف و تغییر است.

وی افزود: آنچه که در شیوه نامه برای برگزاری انتخابات شورای صنفی دانشگاه‌ها آمده اردیبهشت ماه است که برخی از دانشگاه‌ها براساس همین شیوه نامه انتخابات را در اردیبهشت ماه برگزار می‌کنند و بعضی دیگر به دلیل تشکیل جلسات شورای فرهنگی انتخابات آن‌ها زمان‌های دیگری برگزار می‌شود.

رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مواردی که در انتخابات شورای صنفی دارای اهمیت است حد نصاب شرکت دانشجویان در انتخابات است و زمانی انتخابات تایید می‌شود که به یک حدنصاب معینی برسد.

وی در خصوص تغییر این حد نصاب گفت: گزارش از سوی دانشگاه‌ها به سازمان امور دانشجویان ارسال شده و در یک جلسه شورای نظارت مرکزی این گزارش‌ها را بررسی کرده و قرار شد که بعد از تکمیل گزارش‌ها در جلسه آینده بررسی‌ها تکمیل شود و پیشنهاد آن به وزیر علوم ارسال شود و نتیجه آن در انتخابات سال آینده خود را نشان خواهد داد.

صدیقی یادآور شد: ما موافق هستیم که این درصد حضور دانشجویان کمتر شود، اما شورایی که پشتوانه آن با رای کم باشد نمی‌تواند به درستی برای دانشجویان نمایندگی کند.

وی ادامه داد: اگر دانشگاهی انتخابات شورای صنفی آن به حدنصاب نرسیده باید با فاصله کمتری دوباره این انتخابات را برگزار کند و یا در اردیبهشت ماه که زمان رسمی آن است این انتخابات را برگزار کنیم.

رئیس سازمان امور دانشجویان در خصوص مهلت دانشگاه برای برگزاری انتخابات گفت: اردیبهشت ماه را برای این موضوع در نظر گرفتیم و اگر هم در خرداد برگزار شود مشکلی نداریم، اما باید تا قبل از پایان ترم جاری برگزار شود چرا که این انتخابات‌ها یک ساله است و باید به مدت یک سال حداقل بتوانند فعالیت کنند.

به گفته برخی از معاونان دانشجویی دانشگاهها این قانون تاکنون مانع تشکیل شورای صنفی در مجموعه آنها شده است که منتظر اصلاح آن هستند.

اگر شرکت کنندگان به حدنصاب برسند انتخابات برگزار می‌شود

 

سلیمی معاون دانشجویی، دانشگاه علامه با اشاره به وضعیت شورای صنفی این دانشگاه گفت: انتخابات شورای صنفی دانشگاه علامه در دو مرحله در اردیبهشت ماه سال قبل برگزار شد و در اردیبهشت 97 نیز انتخابات برگزار خواهد شد.


وی افزود: سال قبل تعدادی از دانشکده ها حد نصاب شرکت کنندگان را نداشتند به همین دلیل برخی از شورای صنفی تشکیل نشدند امیدواریم برای انتخابات امسال حد نصاب دانشجویان در همه دانشکده ها را داشته باشیم.

معاون دانشجویی دانشگاه علامه خاطر نشان کرد: زمان قطعی برای برگزاری انتخابات اردیبهشت ماه است اما اینکه در یک مرحله انتخابات برگزار شود و یا چند مرحله ای شود مشخص نیست امیدواریم دانشجویان شرکت پرشوری در این انتخابات داشته باشند.

 

پس از رایزنی های متعدد انتخابات شورای صنفی برگزار خواهد شد/ حد نصاب مسئله اصلی انتخابات

 

صمد حاج جباری معاون دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به ایجاد ساز و کار جدید شورای صنفی در این دانشگاه گفت: دانشگاه شهید بهشتی چند سالی بود که شورای صنفی نداشت که با رایزنی های متعدد با مسئولان دانشگاه مقدمات اجرایی و تشکیل شورای صنفی انجام شد ثبت نام ها صورت گرفته است.


وی اضافه کرد: پس از تشکیل کمیته اجرایی طبق زمان بندی های در نظر گرفته شده انتخابات شورای صنفی دانشگاه شهید بهشتی آغاز خواهد شد و تا اردیبهشت براساس چارچوب های قانونی وزارت علوم این انتخابات برگزار خواهد شد.

به گفته رئیس سازمان امور دانشجویان قانون حدنصاب شرکت کنندگان در انتخابات شورای صنفی اصلاح شده و منتظر تایید وزیر علوم است ، که اگر این قانون تایید شود انتخابات اردیبهشت ماه 97 شوراهای صنفی در دانشگاهها یکی از مراحل سخت را پشت سر خواهد گذاشت.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار