عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی گفت: رشتههایی را در دانشگاهها تدریس میکنیم، برای دوران استخدامی طراحی شده و رشتههای جدید باید با فناوریهای روز تدوین شود.
فرزاد نوبخت عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی و کارآفرین حوزه گردشگری در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: از سال ۹۲ در حوزه اشتغال دانشجویان در سالهای اول چند کارگاه با این موضوع که پس از فارغ التحصیلی چکار باید کرد، برگزار کردیم که چندان در زمان خود چندان داغ نبود، اما به مرور علاقه دانشجویان بیشتر شد و کارگاهها افزایش پیدا کرد.
نوبخت ادامه داد: درسی تحت عنوان موانع کارآفرینی گذاشتیم و استقبال بسیار خوبی صورت گرفت و دانشجویان اذعان داشتند کهای کاش این درس برای دانشجویان ترم پایین اجباری شود.
عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی با بیا اینکه بسیاری از دانشجویان ایدههای بسیار خوبی پیدا کردند و به نتایج بسیار خوبی دست یافتند و تعدادی از آنان به عنوان کارآفرین وارد بازار کار شدند.
کارآفرین حوزه گردشگری با اشاره به اینکه معتقد هستم میتوان از اعضای هیات علمی برای تاثیرگذاری بیشتر استفاده بسیار بهتری کرد، افزود: بیش از ۱۵ بار از سورنا ستاری معاون علمی رییس جمهور درخواست ملاقات داشتم که در مباحث دانش بنیان بتوانیم با یکدیگر صحبت کنیم، اما با کم لطفی مواجهه شده و این مورد مغفول مانده است.
وی اظهار داشت: مجوز مرکز مشاوره نیز گرفته شد و این مورد را در دانشگاه راه اندازی کردیم و کماکان تلاشمان بر این است تا دانشجویان را به یک واقع بینی سوق دهیم و متوجه بشوند در دولت خبری از استخدامی نیست.
نوبخت در خصوص معرفی فرصتهایی که در پیرامون وجود دارد تصریح کرد: این فرصتها چه در غالب تکنولوژی باشد و چه در غالب تغییرات سبک زندگی باشد، هردو دارای اهمیت است و برای تمامی رشتهها مناسب است.
عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی بیان داشت: از لحاظ اشتغال ما در یک محیط جدید هستیم و اگر انتظار داشته باشیم با وام و طرح اشتغال فراگیر و طرح اشتغال روستایی و... بتوانیم راه به جایی ببریم اشتباه است، زیرا این موارد به درد اشتغال امروزی نمیخورد.
کارآفرین حوزه گردشگری گفت: ما باید جامعه خود را از سمت مصرف به سمت تولید ببریم و دانشگاه میتوان گفت که ارتباط دانشگاه با جامعه کاملا قطع شده و برای وزارت کار و شورای عالی اشتغال طرحی دادم که میتواند مباحث اشتغال را هدایت و جهت ببخشد، اما متاسفانه حتی برای ارائه راهکار باید متوسل به رانت شویم.
وی با بیان اینکه برای ارائه راهکارهای خود و حل معضلات بیکاری باید به دنبال آشنا در سازمانها بگردیم، افزود: با این وضعیت راه به جایی نخواهیم برد و خودم به شخصه کلی کار تحقیقاتی انجام دادم، اما کماکان مغفول مانده است.
نوبخت با اشاره به اینکه تکنولوژیهای همه دنیا به صورت پورتابل اداره میشود، تصریح کرد: سیاست کشورها بر این است تا بازارشان را متمرکز به سمت بازار داخلی کنند و این موضوع راه حل دارد، اما دولت حرف ما را گوش نمیدهد و حتی کارشناسی نیست تا طرحهای ارسالی ما را ببیند و قضاوت کند.
عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به اینکه طرحهای زیادی وجود دارد تا در ارتباط بین دانشگاه و جامعه خوب عمل کند، اظهار داشت: دولت حرفهای ما را نمیشوند و کار خودش را میکند و طرحهای ارائه شده توسط وزیر کار چندسال دیگه مشخص میشود که وضعیت اشتغال را بدتر میکند.
کارآفرین حوزه گردشگری تصریح کرد: در دانشگاه محقق مرکز مشاوره کارآفرینی راه اندازی کردیم و معمولا در زمانهای خارج از تدریس این موارد را در اختیار دانشجویان قرار میدهم، زیرا اگر دانشجویان در آینده موفقیتی کسب کنند آنموقع است که دانشگاه معنی پیدا میکند.
وی با بیان اینکه امروزه دوره مدیریت منابع نیست، عنوان کرد: در گذشته استفاده از منابع به عنوان یک نکته مثبت بیان میشد، اما امروزه دوره باید از فرصتها استفاده کرد و حالا ممکن است آن منبع در هرجایی از ایران باشد.
نوبخت اظهار داشت: در مقوله گردشگری بحث ماندگاری مطرح است و سه استان شمال غرب کشور میتوانند باهم شبکه شوند و توریست و مسافر را در منطقه راضی نگه دارند. وقتی به دستگاههای اجرایی مراجعه میکنیم این آمار را در اختیار ما قرار نمیدهند و همکاری نمیکنند و توجهی به طرحهای کاربردی ندارند.
عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به اینکه حوزه دامپروری و حوزه گردشگری به خوبی میتواند در استان اردبیل رونق داشته باشد، گفت: البته نه به شکل سنتی بلکه در حوزه دامپروری، دامپروران کوچک را با یکدیگر متصل کرده و با اداره استاندارد همکاری کنیم و برای آنان برند در نظر بگیریم و سپس در غالب فروشگاههای زنجیرهای عرضه کنیم و به یک صنعت ماندگار روی بیاوریم.
کارآفرین حوزه گردشگری افزود: کشوری مانند ترکیه از لحاظ سبک زندگی چندان تفاوت عمدهای با ما ندارند، اما وقتی نگاهی به صنعتش میاندازیم میبینیم که در حوزه گردشگری، در حوزه کشاورزی و در حوزه صنعت به خوبی عمل کرده و همه جامعه با یکدیگر حرکت کردند.
وی با بیان اینکه متاسفانه از سالهای قبل تهران را بزرگ کردیم و همه زیرساختها در آنجا قرار گرفت و این باید از طریق توازن مهاجرت جمعیت انجام شود، تصریح کرد: باید روی استانهای کوچکتر و کم جمعیتتر دست بگذاریم و صنعت و زیرساخت آنان را تقویت کنیم که در این صورت مشکل تهران نیز به خودی خود حل خواهد شد.
عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی ادامه داد: با رویه که دولت دست گرفته متاسفانه جمعیت شهرهای کوچک سرازیر شهرهای بزرگ و پرجمعیت است و به دنبال این هستند تا شغلی به دست بیارند. عمده مهاجرتها به سمت شهرهای بزرگ از جمله تهران برای کسب شغل، عمدتا مشاغل حل مشکلات روزمره است و ارزش افزودهای ندارد.
کارآفرین حوزه گردشگری اظهار داشت: رشتههایی را در دانشگاهها تدریس میکنیم که برای دوران استخدامی طراحی شده و همه رشته مربوط به زمانی میشود که دولت در آن دوران استخدامی داشته و رشتههای جدید باید با فناوریهای روز تدوین شود.
وی با اشاره به اینکه در همه دنیا بخشی با عنوان سلف سرویس آموزشی گذاشته شده، گفت: بدین معنی که دانشجو در معرض فرصتها قرار گرفته و از طریق مشاورهها چندین دوره آموزشی را سپری کرده و کار خود را شروع و مدام با دانشگاه در ارتباط است که هم دانشگاه و هم دانشجو رشد میکنند.
عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی اظهار داشت: رشتههایی که الان در دانشگاه داریم و همچنین اساتیدی که این رشتهها را تدریس میکنند به روز نیستند و تاریخ انقضای این دروس تمام شده است.
کارآفرین حوزه گردشگری در پایان عنوان کرد: دانشگاهی در شناسایی و معرفی یه دانشجو به خودش دارای شکاف است و در گذشته فرد را با خودش آشنا میکردیم که باعث میشد بسیاری از ایراداتش را در نوع برقراری ارتباط حل کند و روابط اجتماعی خودش را اصلاح میکرد، اما امروزه طوری شده که دانشجو پس از فارغ التحصیلی حتی ذرهای نسبت به خودش آگاهی پیدا نمیکند.