رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: اجرای برنامههای تحول آموزش پزشکی با رویکرد فعالانه طی سال جدید در اولویت قرار دارد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد آقاجانی، رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در دیدار نوروزی وزیر بهداشت با مدیران و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی که صبح امروز برگزار شد، ضمن تشکر از تلاشهای وزیر بهداشت در تصویب بودجه سال ۹۷ حوزه سلامت، گزارشی از خدمت رسانی بی وقفه بیمارستانها و مراکز تابعه دانشگاه در ایام تعطیلات نوروز ارائه داد و گفت: در این ایام ۴۳ هزار نفر به اورژانس بیمارستانهای دانشگاه در ایام نوروز مراجعه کردند که از این تعداد ۵۰۰ نفر در بخشهای ویژه بستری شدند.
به گفته وی، بیش از ۲۶۰ عضو هیات علمی در تعطیلات نوروز مشغول ارائه خدمت بودند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به وجود ظرفیتهای قابل توجه دانشگاه در تربیت نیروی متخصص و تولید دانش در کشور، ادامه داد: اجرای برنامههای تحول آموزش پزشکی با رویکرد فعالانه در سال جدید در اولویت قرار دارد.
آقاجانی بیشترین جمعیت تحت پوشش دانشگاهی را در اختیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام کرد و افزود: در سال جاری آموزش پزشکی هوشمند مبتنی بر نیازهای حوزه سلامت باید توسعه یابد. همچنین به یک مرکز سیمیلاتور برای آموزش پزشکی پیشرفته در زمینه مهارت آموزی و برگزاری امتحانات مهارت بر اساس نقشه طراحی شده نیاز است.
وی در خصوص پیشرفتهای پژوهشی در دانشگاه تصریح کرد: برای پیشرفت هر چه بیشتر در این زمینه باید برعمق بخشیدن به پژوهشها و اولویت قرار دادن پژوهشهای HSR، کار آفرین، تولید محور و ثروت آفرین تمرکز شود.
آقاجانی با بیان اینکه خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه در سال ۹۷ توسعه خواهد یافت، اظهار کرد: در حال حاضر ۳ هزارتخت در دانشگاه فعال است که این میزان بر اساس افق ۱۴۰۴، به ۶ هزار و ۵۰۰ تخت افزایش پیدا میکند.
وی از راه اندازی ۱۰۰ تخت بیمارستانی در قرچک خبر داد و گفت: این پروژه در آیندهای نزدیک به بهره برداری میرسد. همچنین راه اندازی از ۷۰۰ تخت بیمارستانی در بیمارستان شهدای تجریش تا اواخر سال ۹۷ در دستور کار است.
رییس دانشگاه، اظهار کرد: افزودن ۳۰۰ تخت جدید به مجموعه تختهای بیمارستان مسیح دانشوری، از اقدامات سال ۹۸ است. از طرفی بنا داریم تا سال ۱۴۰۰ با کمک سرمایه گذاری خارجی دو بیمارستان هزار تختخوابی در شرق تهران راه اندازی کنیم.
آقاجانی یادآور شد: احداث دو بیمارستان ۲۰۰ تخت خوابی تخصصی در حوزه سرطان در تهران و ورامین با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام نیز از برنامههای سالهای آینده دانشگاه است.
همچنین آقاجانی ارتقاء بهره وری و مدیریت هزینه درآمد را یکی از اولویتهای مهم در دانشگاه خواند و از سعی در ارتقای کیفیت خدمت رسانی به مردم در سال آینده خبر داد.
راه حل گره گشایی از مشکلات؛ تصمیم سازی بر مدار علم است
سید حسن هاشمی، وزیر بهداشت در این دیدار نوروزی با اشاره به اینکه آموزش عالی نیازمند توجه است، گفت: راه حل گره گشایی از مشکلات؛ تصمیم سازی بر مدار علم است. برای تحقق این امر باید مسئولیتها به شایستهها واگذار شود تا مشکلات را علمی حل کنند.
وی دانشگاه را مظهر علم دانست و ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از افتخارات علمی جمهوری اسلامی ایران است و همواره در مسیر ارتقا قدم برمی دارد. در دنیای امروز برای رشد باید با رودخانه عظیم علمی دنیا همگام و همراه شویم، در غیراین صورت امکان ارتقا وجود ندارد.
وزیر بهداشت برای موفقیت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حوزه پژوهش و ارتباطات بین المللی ابراز امیدواری کرد و افزود: تحقق شعار امسال مقام معظم رهبری نیز در گرو همین امر است؛ در صورتی که ارتباطات بینالمللی را ارتقا دهیم، در این راستا موفق خواهیم شد.
وی همچنین بر لزوم توجه به تولید ثروت، فناوری و کارآفرینی اشاره کرد و گفت: تعداد مقالات و اعداد و ارقام در پژوهشها نباید تنها هدف و افتخار باشد و باید در تولید ثروت و فناوری نیز موفقیت کسب کنیم.
هاشمی با اشاره به اجرای برنامه اصلاح آموزش پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهار کرد: پس از ارزیابی نتایج اجرای این برنامه، میتوان آن را در سایر مراکز توسعه داد، زیرا استفاده از روشهای نوین آموزشی برای ارتقای مهارت دانشجویان بسیار مهم و ضروری است.
وزیر بهداشت کار اصلی حوزه سلامت را تربیت نیروی متخصص اعلام کرد و گفت: فراگیران باید در حوزههای مرتبط فعالیت و در مواجهه با بیمار دانستههای علمی خود را ارائه کنند. همچنین تجهیزات و امکانات خدماتی در مراکز خدمات جامع سلامت و مراکز بهداشتی فرصت مناسبی برای دانشجویان پزشکی فراهم میکند تا در محیط واقعی آموزش ببینند.
وی در خصوص تداوم اجرای طرح تحول سلامت، تصریح کرد: مشکل اصلی در اجرای این طرح، عدم تخصیص بودجه کافی است؛ به عنوان نمونه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان از سازمان تامین اجتماعی طلب دارد و طبیعی است که مدیریت در این شرایط بسیار سخت و دشوار است.
هاشمی در پایان از تامین اعتبارات لازم برای تداوم اجرای این برنامه ابراز امیدواری کرد.