به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ فرزین حلبچی با اشاره به وضعیت خوابگاههای دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: در حال حاضر خوابگاههای دانشجویی دانشگاه با وضعیت مطلوب و در شأن دانشجویان دانشگاه فاصله زیادی دارد و معاونت دانشجویی دانشگاه وظیفه خود میداند تلاشهای زیادی در راستای افزایش کیفیت و کمیت خوابگاه های دانشجویی انجام دهد.
وی افزود: براساس استانداردهایی که تعیین شده برای محاسبه سرانه خوابگاه های دانشجویی در حال حاضر سرانه فضای خوابگاهی در دانشگاه علوم پزشکی تهران برای هر دانشجو بیش از 10 متر است که از نظر کمی عدد قابل قبول و مناسبی است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: متاسفانه امکانات رفاهی خوابگاه ها در حال حاضر به نسبت کم است و همچنین موضوع قدمت خوابگاههای کوی دانشگاه نیز مساله قابل توجهی است چراکه این خوابگاهها بعضا در دهه 40 و 50 ایجاد شدهاند.
معاون دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه دانشجویان به ازای اقامت در خوابگاه هزینهای را به اداره خوابگاه ها پرداخت میکنند که این پول مستقیما به حساب صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت میرود، افزود: دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران که در خوابگاه های دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند و خدمات رفاهی به آن ها ارائه میشود، در سال حدود 1میلیارد و 200میلیون تومان توسط به صندوق رفاه وزارت بهداشت بدهکار میشوند و این صندوق حتی درصدی از آن را برای بازسازی و ارائه خدمات به دانشگاه بازنمیگرداند.
دکتر حلبچی اظهار کرد: در دوره های گذشته صندوق رفاه مبالغی را بابت مرمت و بازسازی و سرویسهای رفاهی دانشگاه اختصاص میداد اما در حال حاضر این کار را انجام نمیدهد در حالیکه در حدود همین رقمی که دانشجویان به صندوق رفاه میپردازند، در سال برای ارتقا کیفی و کمی خوابگاه ها هزینه می کند.
وی ادامه داد: در واقع صندوق رفاه از آن مبلغی که از دانشجویان دریافت می کند به آن ها وام می دهد در حالی که دانشجویان تصور می کنند این هزینه ها به دانشگاه انتقال داده می شود و انتظاراتشان برای دریافت خدمات افزایش پیدا می کند.
معاون فرهنگی ودانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: در حال حاضر داخل کوی دانشگاه حدود 2000 نفر دانشجو ساکن هستند گفت: خوابگاه های کوی قدیمی هستند ولی غیر مقاوم نیستند و همواره نمی توان استحکام را با سال ساخت تطبیق داد.
وی ادامه داد:اخیرا کارشناسانی از سازمان استاندارد در خوابگاه های کوی دانشگاه حاضر شدند و فعالیت هایی را که باید انجام شود تا خوابگاه ها به حد استاندارد برسند را تعیین کردند که این کار در واقع هزینه زیادی را میطلبد اما این فعالیت با زمان بندی مشخص شروع شده است.
دکتر حلب چی با اشاره به وجود 3 هزار و 600 ظرفیت خوابگاهی در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در حوزه خوابگاه مجردی محدودیتی وجود ندارد و هر کسی که براساس قوانین دانشگاه و آیین نامه اسکان مشمول اسکان خوابگاهی شناخته شود در کمتر از 24 ساعت اسکان داده میشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 24 خوابگاه در دانشگاه علوم پزشکی تهران وجود دارد که 22 خوابگاه مجردی و دو خوابگاه متاهلی است، اظهار کرد: در مورد خوابگاه های متاهلی محدودیت زیادی برای ارائه خوابگاه وجود دارد و عملا موفق به اسکان حدود یک سوم از افرادی که درخواست اسکان خوابگاهی دارند میشویم که به هیچ وجه شرایط مناسبی برای ما نیست.
معاون دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: مذاکراتی را با وزارت بهداشت انجام دادهایم و تلاش میکنیم با کمک خیرین و جلب حمایت آن ها بتوانیم فضا برای خوابگاه های متاهلی را افزایش دهیم.