کد خبر:۶۷۷۴۲۸
حاتمی‌خواه در گفت‌وگو با «دانشجو»:

اولین المپیاد جهانی فناوری نانو با ایده ایران برای رفع چالش‌های بین‌المللی آغاز به کار کرد

دبیر اجرایی نخستین المپیاد فناوری نانو، ایده اولیه اجرای این المپیاد جهانی را از ایران دانست و گفت: کشور ما توانسته در حوزه نانو اثرگذاری بین‌المللی داشته باشد

 

سعید حاتمی‌خواه دبیر اجرایی نخستین المپیاد جهانی فناوری نانو در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو درباره این المپیاد به میزبانی ایران توضیح داد: طبق مذاکره دو تا سه ساله ایران با روسیه، کره جنوبی، تایوان و اتحادیه اروپا قرار شد که سنگ بنای یک رقابت بین‌المللی بر مبنای ایده‌های نوآورانه در حوزه فناوری نانو با جنبه تجاری گذاشته شود و المپیاد نانو نام گیرد.

وی با بیان اینکه المپیاد نانو با المپیاد شیمی، فیزیک و غیره تفاوت جدی دارد، ادامه داد: در این المپیاد حل چالش‌های بین‌المللی یعنی بررسی موضوعات موجود با استفاده از ایده‌های نوآورانه در حوزه نانو مطرح است درحالیکه سایر المپیاد‌ها حل تئوریکال را مدنظر قرار می‌دهند.

حاتمی‌خواه در دوره اول برگزاری این المپیاد به میزبانی تهران، ۹ تیم از ۸ کشور و مجموعه دنیا حضور دارند درواقع کشور‌های تایوان، مالزی، روسیه و کره جنوبی، هر کدام یک تیم، اتحادیه اروپا سه تیم (با ملیت‌های مختلف آلمانی، انگلیسی، ایتالیایی و مکزیکی که از طرف اتحادیه اروپا معرفی شده‌اند) و جمهوری اسلامی ایران دو تیم در این رقابت‌ها دارند.

وی با اشاره به اینکه رقابت‌ها به صورت گروهی و در مدت شش روز به‌صورت عملی و نظری برگزار می‌شود، اظهار داشت: در روز‌های ابتدایی برگزاری، افراد شرکت‌کننده روی ایده‌های نوآورانه حوزه نانوی خود درباره موضوع مشخص شده کار و سپس آن‌ها را مطرح می‌کنند و سپس از جانب داوران بین‌المللی ۴ طرح برتر حوزه علمی، نوآوری، تجاری و تیمی که بیشترین امتیاز‌ها را نسبت به سایرین کسب کرده است، انتخاب می‌شوند.

وی ادامه داد: قرار است که برگزاری هر دوره با یک موضوع مشخص صورت گیرد بنابراین موضوع تعیین شده برای دوره نخست آب و محیط زیست است و تمامی طرح‌هایی که ارائه می‌شوند باید با تمرکز به این موضوع باشند.

دبیر اجرایی نخستین المپیاد جهانی فناوری نانو درباره جایزه تیم‌های برتر عنوان کرد: علاوه بر اهدای طلای المپیاد در مجموع به ۴ طرح برتر ۹ هزار یورو جایزه اعطا می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا علاوه بر کشور‌های نامبرده درخواست همکاری در این المپیاد از کشور‌های مختلف دیگر بوده است یا خیر، گفت: قوانین تصویب شده در کمیته راهبری المپیاد متشکل از ایران، روسیه، تایوان، کره جنوبی و اتحادیه اروپا بدین ترتیب است که هرحوزه بدون درخواست رسمی اجازه ورود ندارد.

حاتمی‌خواه با بیان اینکه تصمیم است تا از این پس المپیاد جهانی فناوری نانو به صورت سالانه و گردشی به میزبانی کشور‌های مختلف برگزار شود، عنوان کرد: البته هنوز دوره نخست برگزاری المپیاد است و باید بازخورد‌ها پس از اتمام این دوره سنجیده شود در صورت لزوم اصلاحاتی به خصوص در راستای کاربردی‌تر شدن رویکرد المپیاد در قوانین و تصمیمات اولیه انجام گیرد.

وی درباره حمایت از طرح‌های برتر گفت: در دوره اول با اعطای جوایز حمایت صورت می‌گیرد، اما رویکرد المپیاد بدین صورت است که طرح‌های نوآورانه و منتخب در سطح بین‌المللی مطرح شوند و شرکت‌هایی روی آن‌ها سرمایه‌گذاری کنند.

دبیر اجرایی نخستین المپیاد جهانی فناوری نانو با اشاره به اینکه ایران جزو پنج کشور برتر حوزه نانوی دنیا قرار دارد، تصریح کرد: المپیاد جهانی فناوری نانو با ایده ایران و از طرف ستاد نانوی ریاست جمهوری شکل گرفته است و پس از طرح آن با استقبال کشور‌های مختلف روبه‌رو شد. 
 
وی تاکید کرد: کشور ما توانسته در حوزه نانو اثرگذاری بین‌المللی داشته باشد و موجی را ایجاد کند که حتی اتحادیه اروپا برای شرکت در این رویداد درخواست رسمی دهد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار