کد خبر:۶۷۷۵۷۵

عرضه نفت خام در بورس انرژی در سال ۹۷

مدیرعامل بورس انرژی گفت: امیدواریم در سال ۹۷ عرضه نفت خام در بورس انرژی را به صورت مستمر داشته باشیم.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مدیرعامل بورس انرژی با بیان این که با تمهیداتی که اندیشیده شده و زمینه‌های قانونی‌ای که در این امر فراهم شده امیدواریم در سال ۹۷ عرضه نفت خام در بورس انرژی را به صورت مستمر داشته باشیم، گفت: رویداد فاینکس ۲۰۱۸ می‌تواند منجر به تعامل و هم اندیشی در خصوص رفع مشکلات صنعت مالی و توسعه بیشتر ارکان و زیرمجموعه‌های حوزه مالی کشور باشد.

 سید علی حسینی با ذکر اینکه در رویداد فاینکس امکان ارتباط نزدیک و مستقیم همه فعالان اقتصادی در حوزه بازار‌های مالی و مدیران ارشد این بازار‌ها فراهم می‌شود، افزود: ما در این رویداد می‌توانیم توجه جوانان و به خصوص دانشجویان را به صنعت مالی جلب کنیم و علاقه آن‌ها برای حضور در این صنعت و استفاده از ایده‌های نو آن‌ها را افزایش دهیم. همچنین فاینکس ۲۰۱۸ می‌تواند محلی برای ارائه دستاورد‌های صنعت مالی کشور در یک سال گذشته باشد. ما هم در بورس انرژی ایران این آمادگی را داریم که در نمایشگاه، پاسخگوی سوالات علاقمندانی که در حوزه نفت، گاز و برق و حامل‌های انرژی فعال هستند، باشیم و نظرات آن‌ها را از نزدیک بشنویم. حسینی با بیان این که تلاش خواهیم کرد که در فاینکس ۲۰۱۸ اتفاقات و رویداد‌های مهم بورس انرژی ایران را در سال ۹۶ در محل نمایشگاه و با حضور علاقه‌مندان مرور و تشریح کنیم، اظهار کرد: ما همچنین سعی می‌کنیم با استفاده از نظرات مشارکت کنندگان زمینه توسعه هر چه بیشتر این بازار و بورس را در سال ۹۷ فراهم کنیم.

مدیر عامل بورس انرژی در رابطه با عملکرد بورس انرژی در سال ۹۶ نیز توضیح داد: خوشبختانه در سال ۹۶ بورس انرژی ایران به لحاظ آمار عملکرد از رشد بسیار بالایی برخوردار بود. در بازار فراورده‌های نفتی و پتروشیمی بیش از ۹۲ درصد و در بازار انتشار اوراق تعیین مالی بیش از ۶۷ درصد رشد داشتیم و به طور میانگین ارزش معاملات بورس انرژی ایران در سال ۹۶ نسبت به سال قبل بیش از ۸۰ درصد رشد داشته است.

وی اضافه کرد: اتفاقات عملکری خوبی در بورس انرژی ایران اتفاق افتاد که در حوزه برق می‌توان به بهره برداری و رونمایی از صندوق پروژه انرژی که اولین مورد در نوع خود بود که در کشور اتفاق افتاد، اشاره کرد. دومین مورد، راه اندازی بازار جدید در حوزه برق بود. در سال ۹۶ بازار مصرف کنندگان بزرگ برق و همچنین شروع عرضه برق در حجم عمده در بازار فیزیکی انجام شد و ما برای این حوزه در سال ۹۷ امیدواریم که بتوانیم بازار جدید بهینه سازی مصرف انرژی را نیز راه اندازیم کنیم که بر اساس مصوبات شورای انرژی این راه اندازی در دستور کار قرار گرفته است.

حسینی در ادامه توضیحات فوق و اقداماتی که در بورس انرژی در دست انجام است، خاطر نشان کرد: در سال ۹۷ یکی دیگر از برنامه‌های مهم ما شروع عرضه فرآودر‌های نفتی در قالب قرارداد‌های لاین تم است که تلاش می‌شود، مقدمات آن را فراهم کنیم و این هم در جای خود کار نوینی خواهد بود. در بازار بورس انرژی همچنین در این سال نیز برنامه انتشار اوراق تامین مالی برای شرکت‌هایی که در حوزه فراورد‌های نفتی کار می‌کنند و هم در حوزه صنعت برق در دستور کار است.

مدیر عامل بورس انرژی با اشاره به اینکه یکی از مزایای مهم بورس انرژی ایران کمک به تامین مالی صنایع فعال در حوزه انرژی است، تاکید کرد: این فرایند از سال‌های قبل شروع شده و تلاش خواهد شد که در سال ۹۷ با قدرت و سرعت بیشتری دنبال شود. یکی دیگر از ویژگی‌های مهم بازار بورس انرژی ایران صادرات محور بودن آن است یعنی بورس ایران زمینه صادرات فراورده‌های نفتی را که متقاضیان زیادی در منطقه دارد، فراهم کرده است و ما شاهد افزایش خریداران خارجی در بورس انرژی ایران هستیم که در سال ۹۷ هم تلاش خواهد شد با متنوع سازی بیشتر فرآورده‌ها و روش‌های فروشی که می‌شود بر اساس آن فرآورده‌ها را صادر کرد به حضور بیشتر متفاضاین و خریداران خارجی در این حوزه کمک کنیم.

این مقام مسئول بورس انرژی در پایان با بیان اینکه در طی سال‌های گذشته تمامی فراورد‌های ویژه پالایشگاهی در بورس انرژی ایران پذیرفته شده و معاملات آن‌ها انجام شده است، گفت: همچنین ما تمامی فراورد‌های اصلی نفت را در بورس انرژی ایران پذیرش کردیم و معاملات آن‌ها آغاز شده است. یکی از اهدافی که دنبال می‌کنیم و امیدواریم در سال آینده بتوانیم به تحقق آن نایل شویم عرضه نفت خام در بورس انرژی ایران است که با توجه به تمهیداتی که اندیشیده شده و زمینه‌های قانونی‌ای که در این امر فراهم شده امیدوارم با همکاری مناسب وزارت نفت بتوانیم آن را عملیاتی سازیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار