دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی گفت: تشکلهای دانشجویی باید از دولت مطالبه کنند که پروژههای بزرگی که در داخل کشور امکان انجام آنها وجود دارد به شرکتهای خارجی واگذار نشود و از تخصص نیروهای داخلی استفاده شود.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید محمد حسینی درباره نقش دانشگاه و دانشگاهیان در تحقق شعار سال در حمایت از کالای ایرانی گفت: دانشجویان در فرهنگ سازی نقش مفید و موثری در حمایت از کالای ایرانی میتوانند داشته باشند و مصرف کالای ایرانی را بعنوان یک ارزش در جامعه معرفی کنند.
وی افزود: متاسفانه فرهنگ و عرف و عادتی داریم که جزیی از سبک زندگی ما شده است که به مصرف کالای غیر ایرانی افتخار میکنیم و آن را یک ارزش میدانیم در حالی که با این سبک زندگی ناخوداگاه به اقتصاد و اشتغال در کشورهای دیگر کمک میکنیم و به تولید ملی در کشور لطمه وارد میکنیم.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: در تبیین حمایت از کالای ایرانی بویژه اساتید میتوانند نقش آفرینی کنند و در بحث تولید هم، چون باید کیفیت را ارتقا بخشیم.
وی ادامه داد: لازم است که از نیروهای متخصص دانشگاهی استفاده شود که جاذبههای کالای داخلی افزایش پیدا کند و متناسب با نیازها و سلایق روز باشد و همین شرکتهای دانش بنیان که ایجاد شدهاند میتوانند کمک کنند در این زمینه و راهکارهای مفیدی را ارائه کنند تا ما صرفا در بعضی از امور وارد کننده نباشیم و بتوانیم در داخل کشور کالاهایی که تا امروز تولید نکردهایم را به مرحله تولید برسانیم.
حسینی با اشاره به نقش مهم پژوهشگران و دانشگاهیان در حمایت از تولید ملی گفت: نخبگان دانشگاهی میتوانند با انجام کارهای پژوهشی و تحقیقاتی و قراردادن نتایج یافته هایشان در اختیار تولید کنندگان به بهبود کیفیت کالای داخلی کمک کرده و باعث استقلال و بی نیازی کشور شوند.
دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی تصریح کرد: در حال حاضر خوشبختانه شاهد رونمایی داروهای جدید و محصولات جدید هستهای هستیم که به نوعی میتواند حاصل کار دانشگاهیان باشد که باید اهتمام کافی در این زمینه داشته باشند و بخواهند دانشگاهها نیازهایشان را برآورده کنند.
وی افزود: نکته دیگر که دانشجویان باید بتوانند در این زمینه فعال باشند مطالبه گری دانشجویان از مسئولین امر است و همینطور از مردم بخواهند که در تحقق این شعار سال فعال باشند که البته در حال حاضر بخشنامه شده است به دستگاهها و ادارات که مصرف کالای داخلی را در دستور کار قرار داده و البته اجرایی شدن آن مهم است و اینکه فقط بر روی کاغذ باشد مهم نیست؛ در واقع عمل کردن به اصل مصرف و حمایت از کالای داخلی حائز اهمیت است.
حسینی با بیان اهمیت وظایف تشکلهای دانشجویی در مطالبه گری درخصوص حمایت از تولید داخلی تاکید کرد: تشکلهای دانشجویی باید از دولت مطالبه کنند که پروژههای بزرگی که در داخل کشور امکان انجام آنها وجود دارد به شرکتهای خارجی واگذار نشود و از تخصص نیروهای داخلی استفاده شود.
وی افزود: انتظار داریم از دانشگاهیان که در بحث کار آفرینی فعال باشند و از ابتدا دانشجوها را با مهارتهای مختلف آشنا سازند و صرف طرح مباحث تئوریک نمیتواند در این مقطع مشکل گشا باشد و باید دانشجویان در دوره مدرسه و دانش آموزی هم مهارت آموزی داشته باشند و در دانشگاهها هم به طریق اولی مهارت آموزی صورت گیرد و دانش آموختگانی نداشته باشیم که بعد از فراغت از تحصیل تبحر و تخصص کافی نداشته باشند.
دبیر کل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی با اشاره به اهمیت مهارت آموزی و تخصص در دانشگاهیان تاکید کرد: دانشجویان در کارهای مختلف حداقل در همان رشتههای تحصیلی خودشان باید از یک کارآمدی برخوردار باشند که بخش خصوصی و تمام بخشهای کشور از توان آنها استفاده کنند و این بخشی از کارهایی است که دانشگاهیان میتوانند در این زمینه داشته باشند و نظارت عمومی و گزارش به مردم که بالاخره این شعار چه مقدار تحقق پیدا کرده است.
حسینی با بیان لزوم گفتمان سازی در خصوص حمایت از تولید داخلی تصریح کرد: دانشجویان در بهره گیری از تجارب کشورهای دیگر میتوانند کمک کنند و بعضی از آنها که تحصیلاتشان را در کشورهای مختلف گرفتهاند بررسی کنند در دیگر نقاط دنیا چگونه توانستهاند این امور را فرهنگسازی کنند و همه را به تلاش و کوشش وادار کنند و فرهنگ کار و تلاش مجاهدت را چگونه میتوان در کشور ترویج کرد که به عنوان یک ارزش و اصل اساسی باید مورد توجه باشد.