زهرا فیض، عضو هیئت علمی جامعه الزهرا قم در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو گفت: وضعیت فعلی جامعه در بخش آموزش قرآن و در زمینههای روخوانی و مفاهیم مورد تایید و مناسب است اما میتواند بهتر از این نیز باشد.
وی افزود: در عرصه حفظ قرآن با توجه به نسبت حافظین قرآن و جمعیت کل کشور، تعداد حفاظ در حد مطلوب نیست و با مطالبه مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) که داشتن ۱۰ میلیون حافظ در کشور است فاصله زیادی داریم.
عضو هیئت امنای جامعه الزهرا با بیان اینکه عرصه دیگری که باید به آن توجه شود، گسترش فرهنگ قرآنی در جامعه است، عنوان کرد: باید آموزشهای قرآنی باعث تبلور دستورات قرآن در متن زندگی مردم شود و آثار این آموزه ها را در رفتار مردم ببینیم؛ در این زمینه کاستی های بسیار زیادی وجود دارد و نمود فعالیتهای قرآنی در زندگی مردم مشاهده نمیشود.
مدیر مرکز تخصصی حکمت اسلامی جامعه الزهرا خاطرنشان کرد: وضعیت جامعه در زمینه فعالیتهای قرآنی نسبت به قبل از انقلاب و حتی دهههای اول انقلاب مسلما رشد چشمگیری داشته است.
وی ادامه داد: رویکرد تخصصی رشتههای حوزههای علمیه و فعال شدن رشته های تخصصی قرآنی در حوزههای علمیه خواهران و برادران در پیشرفت قرآنی کشور اثرگذار بوده است.
فیض عنوان کرد: اگر بخواهیم وضعیت قرآنی کشور خود را در مقایسه با سایر کشورهای اسلامی بسنجیم، باید گفت که نسبت به برخی از کشورهای اسلامی عقبتر هستیم و در جامعه ما کمتر از این کشورها به مسائل قرآنی اهتمام ورزیده میشود.
وی افزود: در دولت هرساله ردیف بودجهای برای نهادهای قرآنی و توسعه فعالیت های قرانی وجود دارد و باید از این ظرفیت به صورت بهینه برای گسترش فعالیتهای قرآنی بهره برد.
استاد حوزه بیان کرد: باید سامانهای برای هماهنگی فعالیتهای قرآنی میان حوزه و دانشگاه ایجاد شود تا موجب هم افزایی شده و از دوباره کاری پرهیز شود.