کتاب «فلسفه فضای مجازی» اثر سید سعیدرضا عاملی از سوی انتشارات امیرکبیر به چاپ دوم رسید.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، کتاب «فلسفه فضای مجازی» تالیف دکتر سید سعیدرضا عاملی استاد گروه ارتباطات و مطالعات آمریکای دانشگاه تهران توسط انتشارات امیرکبیر به چاپ دوم رسید.
این اثر «نگاهی هستی شناختی» فلسفی و معرفتشناختی به مساله فضای مجازی دارد.
مطالب این کتاب در پنج فصل تدوین شدهاند. فصل اول؛ نگاهی بنیادی به مبانی فلسفی فناوری فضای مجازی، فصل دوم؛ عناصر پایهای فلسفه فضای مجازی، فصل سوم؛ هستیشناسی فضای مجازی: عناصر و مولفهها، فصل چهارم؛ فلسفه فضای مجازی و بایستههای آن، فصل پنجم؛ دو فضایی شدنها به مثابه رویکردی ارزشگرا و بومی و نهایتا در نتیجهگیری به موضوع پارادایم دو فضایی شدنها مبنای معرفتی نظام فضای مجازی میپردازد.
در بخشی از متن اثر آمده است: «فضای مجازی با ماهیتی متفاوت از فضای فیزیکی، ظرفیتی پویا، جهانی و اثرگذار به آن بخشیده است. فضای مجازی از یک ماهیت عددی، تعاملی و مشارکتی، هایپرلینک و غیرمرکزی و درعینحال متعلق به فضایی است که همهجا حاضر و منعطف نسبت به تغییر متمایل به بینهایت است. این کتاب تلاشی برای ارائه تصویری فلسفی و هستیشناسی از فناوری اطلاعات و ارتباطات و فلسفه هوش مصنوعی، رایانه و اطلاعات است. در این کتاب میتوان با خصوصیات ماهیتی و ذاتی فضای مجازی آشنا شد و الگوی متفاوتی از درک فضای مجازی بر بستر پارادایم دوفضایی شدن را دریافت کرد. به همه کسانی که علاقهمند به شناخت عمیق اینترنت و فلسفه اینترنت و فناوری اطلاعات و ارتباطات هستند، خواندن این کتاب توصیه میشود.»
دکتر سعیدرضا عاملی، استاد گروه ارتباطات و مطالعات آمریکای دانشگاه تهران است که دارای آثار علمی و پژوهشی بسیاری به زبان فارسی و انگلیسی است که بعضی از مقالات او به زبانهای روسی، چینی، عربی و اسپانیایی نیز ترجمه شده است. کتابها و پژوهشهای وی همواره بهعنوان آثار برگزیده انتخاب شدهاند. کتاب «مطالعه انتقادی استعمار مجازی آمریکا» در شانزدهمین دوره جایزه کتاب فصل جمهوری اسلامی ایران تقدیر شد و حائز رتبه اول محور ارتباطات فرهنگی بینالمللی پژوهش فرهنگی سال ۱۳۹۰ شد.
همچنین کتاب «دوفضایی شدن بازیها» نیز بهعنوان کتاب برگزیده پژوهش فرهنگی سال ۱۳۹۴ انتخاب شد. جوایز متعددی از جمله استاد نمونه و استاد برگزیده بینالمللی دانشگاه تهران در بخش کتاب و همچنین جایزه دانشمندان برتر علامه طباطبایی بنیاد ملی نخبگان را دریافت کرده است. دغدغه اصلی این استاد دانشگاه بهرهگیری از فضای مجازی برای توسعه و پیشرفت و تسهیل زندگی مردم و ارتقای فرهنگ و تصحیح روابط بین فرهنگی در سطح ملی و بینالمللی است و آثار او نیز متمرکز در همین حوزهها است. میتوان به برخی از آثار برگزیده او مثل: مطالعات شهر مجازی تهران دو جلد (۱۳۸۷)، مطالعات جهانی شدن: دوفضایی شدنها و دوجهانی شدنها (۱۳۹۰)، مطالعات مقایسهای آمادگی الکترونیک (۱۳۹۰)، رویکرد دوفضایی به آسیبها، جرائم، قوانین و سیاستهای فضای مجازی (۱۳۹۰)، دوفضایی شدن بازیها (۱۳۹۴) و استثناءگرایی امریکایی، اروپای مرکزی و دیگریسازی مسلمانان (۱۳۹۵) اشاره کرد.
چاپ دوم کتاب «فلسفه فضای مجازی» تالیف سید سعیدرضا عاملی توسط انتشارات امیرکبیر با قیمت ۲۷ هزار تومان و شمارگان ۵۰۰ نسخه منتشر شده است. چاپ اول این اثر در سال ۱۳۹۶ بوده است.