یکی از نویسندگان مجله فوربس (Forbes) بر این باور است که اختراع پروفسور یاغی، دانشمند برگزیده جایزه مصطفی (ص)، میتواند دنیا را متحول سازد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آرتور کلارک یکی از نویسندگان مجله فوربس، در گزارش خود آورده است که درمیان پیشرفتهای متحولکننده روز دنیا، دستاورد پروفسور عمر یاغی، در تولید آب از هوای رقیق میتواند دنیا را تغییر دهد. " پروفسور یاغی بخاطر سهم بینظیر خود در طراحی و تولید چارچوبهای فلزآلی (MOFs)، موفق به کسب جایزه مصطفی (ص) در سال ۲۰۱۵ شد.
همچنین مجله ساینتیفیک آمریکن (Scientific American) به بررسی ویژه فعالیتهای پروفسور یاغی و تیم وی در دانشگاه برکلی پرداخته است و میگوید: او موفق به طراحی سیستمی شده است که با استفاده از مواد فوق جاذب، رطوبت هوا را میگیرد و سپس این رطوبت محبوس شده در واکنش به حرارت نور طبیعی خورشید رها میشود.
پروفسور عمر یاغی متولد ۱۹۶۵ در امّان؛ پایتخت اردن است. شاخصترین فعالیت علمی وی طراحی و تولید طبقاتی از ترکیبات با عنوان چارچوبهای فلزآلی (MOFs)، چارچوبهای زئولیت ایمیدزولات (ZIF) و چارچوبهای کوالانسی آلی (COFs) است. وی موفق به تولید این مواد از علوم پایه تا کاربرد آنها در فناوریهای انرژی پاک از جمله ذخیره هیدروژن و متان و همچنین حبس و ذخیرهسازی دیاکسیدکربن شده است.
جایزه مصطفی (ص)، به عنوان یکی از نمادهای شایستگی و برتری علمی در حوزه علم و فناوری است که هر دو سال یکبار به دانشمندان و محققان برتر جهان اسلام اعطا میشود این جایزه در چهار زمینه علم و فناوری زیستی و پزشکی، علم و فناوری نانو، علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات و تمام زمینههای علم و فناوری به دانشمندان برگزیده اهدا میشود.